Voordelen van fysiotherapie – Fysio-058

Voordelen van fysiotherapie

Fysiotherapie is een heilzame methode die wordt gebruikt om pijn als gevolg van letsel, handicap, ziekte of pijn als gevolg van inspanning te behandelen. Het maakt deel uit van een compleet plan voor fitness, gezondheid en welzijn. Het concept van fysiotherapie richt zich op beweging in het lichaam. Het stelt individuen in staat om kracht te winnen en pijn te overwinnen door herhaalde sessies. Patiënten van alle leeftijden kunnen baat hebben bij fysiotherapie omdat het gericht is op het aanleren en versterken van de spieren voor voortdurende onafhankelijkheid en succes.

Fysiotherapeuten moeten naar school gaan en een diploma behalen om te oefenen. Ze leren vaardigheden om te bepalen wat voor soort blessure er is en hoe deze te behandelen. Enkele van de aandoeningen waarbij fysiotherapie kan helpen, zijn onder meer:

• Ruggenmergletsels en andere neurologische aandoeningen zoals Parkinson, multiple sclerose en beroertes
• Orthopedische problemen zoals geamputeerde ledematen en artritis
• Rug- en nekpijn samen met zorgen over scoliose
• Cardiovasculaire aandoeningen, waaronder chronische hartaandoeningen en revalidatie na een ernstige hartaanval
• Ademhalingsproblemen zoals cystische fibrose, astma en obstructieve longziekten
• Algemene pijn gerelateerd aan verwondingen of behandeling bij dagelijkse activiteiten, sporten of oefeningen.

Hieronder staan ​​de vele voordelen van het bezoeken van een fysiotherapeut.

1. Pijnvrij bewegen
Pijn en pijn zijn natuurlijk, vooral naarmate je ouder wordt. Maar soms kan wat u dacht dat slechts mild was, eigenlijk een teken zijn van iets ergers. Door nauw samen te werken met een fysiotherapeut, leer je meer over je lichaam en kom je erachter of je pijntjes en kwalen normaal zijn, of dat het door iets anders wordt veroorzaakt. Als het laatste het geval is, kan een fysiotherapeut helpen bij het identificeren, diagnosticeren en behandelen van bewegingsproblemen, wat resulteert in pijnvrij bewegen, zodat u uw welzijn kunt verbeteren.

2. Verbeterde houding
Zeurende pijn is vaak het gevolg van een verkeerde houding, vooral aanhoudende rugpijn als we urenlang zitten. Een fysiotherapeut kan u helpen om al uw houdingsproblemen aan te wijzen en u de juiste houding aan te leren. Je leert bewuster te zijn over hoe je je lichaam kunt positioneren tijdens het werken, hoe je je werkopstelling kunt verbeteren en hoe je de functie van bepaalde delen van je lichaam kunt verbeteren om dergelijke zeurende pijnen te voorkomen.

Omdat onze lichamen allemaal verschillend zijn, zal een fysiotherapeut nauw met u samenwerken om uw houdingsprobleem te behandelen en te voorkomen dat dit in de toekomst opnieuw gebeurt.

3. Rekken en flexibiliteit
Inactiviteit kan ook spanning in de spieren veroorzaken en de flexibiliteit verminderen. Door nauw samen te werken met een fysiotherapeut, leert u niet alleen hoe belangrijk het is om regelmatig op te staan ​​en te bewegen, maar ook wat voor soort eenvoudige maar effectieve rekoefeningen u kunt doen, zelfs op het werk, om werkgerelateerde pijntjes en kwalen te minimaliseren en te voorkomen.

4. Hoger gevoel van eigenwaarde en zelfvertrouwen
Lichamelijke aandoeningen kunnen ervoor zorgen dat u het vertrouwen in uzelf verliest. Een schouderblessure in het verleden kan bijvoorbeeld uw vertrouwen in het competitief basketballen verminderen. Hetzelfde geldt voor atleten die last hebben gehad van andere soorten blessures, zoals aan hun enkels, armen en meer.

Fysiotherapie in Singapore kan helpen om zowel je geest als je lichaam te versterken, zodat je je ooit verloren vertrouwen terug kunt krijgen en weer normaal kunt functioneren.

5. Beter slapen
Omgaan met pijn heeft een enorme impact op uw dagelijks leven, vanaf het moment dat u wakker wordt tot wanneer u gaat slapen. Het kan soms zelfs uw slaapgewoonten en de kwaliteit van uw rust beïnvloeden. Door pijn te minimaliseren of volledig te behandelen, geeft u uw lichaam de mogelijkheid om ‘s nachts goed te rusten en te herstellen. Een bezoekje aan de Fysio Dokkum of een manuele therapie in Franeker zal je zeker helpen als je in Noord-Friesland woont. Ook kun je kiezen voor een dry needling Leeuwarden behandeling.

Door naar een fysiotherapeut te gaan, kunt u beter begrijpen waarom u pijn heeft in delen van uw lichaam en maatregelen nemen om de aandoening te voorkomen en te verlichten. Uw probleem wordt gediagnosticeerd en er wordt een goed plan opgesteld om het aan te pakken. Met therapeutische oefeningen en manuele behandeltechnieken kunt u vooruitgang boeken op uw herstel.

Matthijn Tromp Voeding en lifestyle coach

Voel jij je niet fit? Zit je kleding niet lekker? Voel jij je onzeker over je lichaam? Heb je weinig energie om leuke dingen te doen? Zonde! Dat kan echt anders. Ik kan en wil je graag helpen omdat ik oprecht geloof in de kracht van de juiste voeding en de juiste leefstijl. Ik ben gediplomeerd voedingscoach en ervaringsdeskundige. Alles wat ik weet deel ik met je (en de 100.000 andere maandelijkse bezoekers van deze website) in de artikelen die ik regelmatig post, via de e-boeken die ik in eigen beheer uitgeef en door persoonlijk voedingsadvies te geven via mijn online voedingsadviespraktijk NLbewustvoedingsadvies. Ik leef het zelf en het werkt echt!