Eten – hoe het zich ontwikkeld heeft en in jouw keuken beland is

Eten

Eten is de nieuwe taal geworden. We willen onze emoties vaak uiten door middel van voedsel. Mensen plannen verrassingsdiners bij kaarslicht om uit te drukken hoeveel ze van hun partner houden of dat je graag speciaal voor de mensen een lunch kookt. Eten is een uitdrukking om te laten zien dat je veel van diegene houdt en om hen geeft. Verschillende soorten landen bieden verschillende soorten keukens. Deze keukens zijn samengesteld uit een aantal specifieke ingrediënten, traditionele gerechten en veel lokale kruiden. Mensen houden van croissants en bitterkoekjes uit Parijs, warme chocolademelk uit Londen, pasta en pizza uit Italië, hamburgers uit Londen, hotdogs en koffie uit New York, Dal Makhani uit India, sushi uit Japan, taco’s uit Mexico. We vinden het leuk om te ontdekken en te genieten van het eten. In de loop der jaren hebben mensen hun smaak voor andere verschillende keukens ontwikkeld.

De ontwikkeling van ons eten door de jaren heen

De afgelopen jaren is de voedingsmiddelenindustrie enorm gegroeid, omdat mensen allemaal bezig zijn met het uitproberen en ontdekken van nieuwe keukens die de wereld te bieden heeft. Sommige grote steden bieden zelfs keukens aan zoals Marokkaans, Libanees, Vietnamees enz. Tegenwoordig kun je naar elk land reizen en kun je overal genieten van keukens vanuit de hele wereld. 

Deze fusion-gerechten zetten de trend en brengen de industrie naar een hoger niveau. Eten verbindt mensen van over de hele wereld. Het heeft ons verenigd en de wereld tot een gelukkige plek gemaakt. We kennen allemaal de verschillende soorten keukens. Hoewel de kook methode kan variëren omdat het voor de koks niet mogelijk is om alle traditionele kookrecepten uit elke regio te kennen.

Kookrecepten veranderen vaak al naar gelang de smaak en voorkeuren. De regio heeft ook invloed op de procedure voor het maken van een bepaald gerecht. In Aziatische landen houden mensen van eten met veel kruiden. Aan de andere kant houden westerse landen van eenvoudig en plat eten.

Voel je comfortabel in de keuken

Als je van koken houdt en veel tijd in de keuken doorbrengt om nieuwe recepten uit te proberen, moet je ervoor zorgen dat de keuken goed voelt. Niemand zit er op te wachten om gedurende de wintermaanden in de vrieskou te moeten staan koken. Om deze redenen kun je glaswol isolatie gebruiken. Dit zal de keuken helpen om minder warmte te produceren en ook de energierekening te verlagen doordat er tijdens de winter geen warmte verloren gaat. Het is ook kostenbesparend en ook een goede optie voor een langere levensduur van jouw huis. 

Komt de kou van het dak? Een plak dak isoleren buitenzijde helpt je dit probleem te voorkomen. Het houdt de keuken warmer in de winter en een beetje koeler op warme zomerdagen. Zo kun je zonder zorgen genieten van het koken van jouw favoriete volgende maal.

 

Matthijn Tromp Voeding en lifestyle coach

Voel jij je niet fit? Zit je kleding niet lekker? Voel jij je onzeker over je lichaam? Heb je weinig energie om leuke dingen te doen? Zonde! Dat kan echt anders. Ik kan en wil je graag helpen omdat ik oprecht geloof in de kracht van de juiste voeding en de juiste leefstijl. Ik ben gediplomeerd voedingscoach en ervaringsdeskundige. Alles wat ik weet deel ik met je (en de 100.000 andere maandelijkse bezoekers van deze website) in de artikelen die ik regelmatig post, via de e-boeken die ik in eigen beheer uitgeef en door persoonlijk voedingsadvies te geven via mijn online voedingsadviespraktijk NLbewustvoedingsadvies. Ik leef het zelf en het werkt echt!