3 tips voor meer beweging

We worden ons er natuurlijk steeds meer van bewust dat gezond eten en voldoende beweging een belangrijk onderdeel zijn van onze leefstijl. Daarnaast heeft voldoende slaap en weinig stress natuurlijk ook een grote invloed op het geheel. Toch zijn er nog steeds ontzettend veel mensen, die het lastig vinden om zowel voldoende te bewegen alsook gezond te eten. Niet voor niets is er daarom het advies om dagelijks minimaal twee ons fruit en ook twee ons groente te eten en minimaal 30 minuten te bewegen. Wel is het zo, dat het natuurlijk geen zin heeft om groente en fruit te eten om vervolgens ‘s avonds een bak chips op te eten. Kortom, het moet wel in balans zijn. Heb jij er moeite mee, om dagelijks minimaal 30 minuten te bewegen? Dan is het goed om deze tips te volgen.

Pak eens wat vaker de fiets

Fietsen is gezond en niet voor niets ontzettend populair in Nederland. Het is dus de perfecte manier om ervoor te zorgen dat jij dagelijks aan je 30 minuten beweging komt. Echter moeten we er wel bij zeggen, dat het fietsen op een elektrische fiets met volledige ondersteuning natuurlijk niet zoveel effect heeft. Wanneer je dan de fiets pakt, om bijvoorbeeld de boodschappen te doen, wen jezelf dan direct aan om geen of een minimale trapondersteuning te gebruiken. Op deze manier dien je namelijk je eigen spierkracht te gebruiken, wat er dus voor zorgt dat jij je lichaam wel aan het werk zet. Is fietsen niets voor jou, dan zijn er natuurlijk nog allerlei andere mogelijkheden waarmee jij prima aan de slag kunt.

Ruim je huis eens iedere week op

Veel mensen hebben natuurlijk een hekel aan schoonmaken, maar wist jij, dat je tijdens het schoonmaken flink wat calorieën verbrand? De perfecte manier dus om wat extra in beweging te komen. Vooral wanneer je het grondig aanpakt en je vintage meubels van de muur trekt om vervolgens ook achter je bank en vintage kast te gaan stofzuigen. Je zult namelijk merken, dat wanneer je dit regelmatig doet, het je stukje bij beter gemakkelijker afgaat. Dat betekent natuurlijk niet dat jij dagelijks met je meubels moet gaan staan slepen, maar het is wel een ideale combinatie om ervoor te zorgen dat je zowel voldoende beweging krijgt, alsook dat je huis netjes aan kant is.

Wandelen

Wandelen is misschien wel de meeste effectieve manier om te zorgen voor voldoende beweging. Er is namelijk geen enkele drempel die ervoor kan zorgen dat jij niet kunt gaan wandelen. Uiteraard zijn medische redenen hierop een uitzondering. Wandelen heeft naast het feit dat het gewoon super gezond is, ook nog eens het voordeel dat je het kunt combineren met allerlei andere zaken. Luister jij bijvoorbeeld graag een podcast of een luisterboek, dan kan dit natuurlijk tijdens het wandelen prima. Moet jij voor je werk nog een aantal telefoontjes plegen, dan is dit bijvoorbeeld goed te combineren tijdens een stevige wandeling. Kortom, er zijn dus voldoende manieren waarmee jij aan je minimale dagelijkse 30 minuten beweging kunt komen.

Matthijn Tromp Voeding en lifestyle coach

Voel jij je niet fit? Zit je kleding niet lekker? Voel jij je onzeker over je lichaam? Heb je weinig energie om leuke dingen te doen? Zonde! Dat kan echt anders. Ik kan en wil je graag helpen omdat ik oprecht geloof in de kracht van de juiste voeding en de juiste leefstijl. Ik ben gediplomeerd voedingscoach en ervaringsdeskundige. Alles wat ik weet deel ik met je (en de 100.000 andere maandelijkse bezoekers van deze website) in de artikelen die ik regelmatig post, via de e-boeken die ik in eigen beheer uitgeef en door persoonlijk voedingsadvies te geven via mijn online voedingsadviespraktijk NLbewustvoedingsadvies. Ik leef het zelf en het werkt echt!