Tips voor voldoende beweging

Sporten

We worden ons er met elkaar steeds vaker van bewust dat voldoende beweging belangrijk is voor een gezonde levensstijl. Dit geldt niet alleen voor ouderen, maar ook voor jongeren. Overigens is het bewegen voor jongeren vaak een stuk gemakkelijker aangezien ze in veel gevallen op een sport zitten. Je kunt je voorstellen, dat wanneer jij iedere week twee keer traint en een wedstrijd voetbalt, je voldoende beweging krijgt. Naarmate je ouder wordt, is het vaak een stukje lastiger. Je hebt vast baan, waardoor je vaak een stuk minder tijd hebt. Toch is het wel belangrijk dat je ervoor zorgt dat je voldoende beweegt. Hoe je dit kunt doen, vertellen we je hier.

Pak eens wat vaker de fiets

Hoe fijn is het, dat jij voor een ritje naar de supermarkt gewoon even de fiets uit de schuur kunt pakken. Het scheelt je niet alleen een hoop kosten, maar het is ook nog eens goed voor het milieu. Vaak ben je qua tijd ook nog eens een heel stuk sneller, omdat je geen last hebt met het parkeren van je auto. Je fiets kun je doorgaans probleemloos voor de deur zetten. Logischerwijs kan dit niet in alle gevallen, maar wanneer je een paar boodschappen moet doen, is dit zeker het overwegen waard. Vooral wanneer de supermarkt een eindje uit de buurt zit, is het de perfecte manier om te werken aan je dagelijkse beweging. Uiteraard is het niet de bedoeling dat je de e-bike pakt, want dan is het effect natuurlijk stukken minder.

Doe iets actiefs

Hoe kun je nu beter aan je dagelijkse beweging komen, dan om iets actiefs te doen. Het schoonmaken van je huis is bijvoorbeeld een goede manier om de nodig beweging te krijgen. Daarnaast doet het opruimen van de schuur of kelder het ook altijd ontzettend goed. Wil je echt aan de slag, dan is een verhuizing natuurlijk helemaal de perfecte manier om dit te doen. Je kunt je voorstellen, dat een verhuizing van je oma of opa natuurlijk niet zonder slag of stoot gaat. De kans dat ze allerlei prachtige zware vintage meubels in de kamer hebben staan, die is vrij groot. Je kunt je voorstellen dat een massieve vintage kast van eiken de nodige kilootjes weegt.

Wandelen buiten

Wandelen is de meest gemakkelijke manier om dagelijks aan voldoende beweging te komen. Zo kun je iedere avond na het eten even een eindje gaan wandelen, maar kun je natuurlijk ook gewoon in de pauze van het werk aan de wandel gaan. Zo kun je niet alleen even lekker je hoofd leeg maken, maar kom je ook direct aan je dagelijkse beweging. Let er wel op, dat wanneer je aan de wandel gaat, je het niet continu over je werk hebt. Hierdoor zal je nog niet kunnen ontspannen en is de kans dat je nog steeds met een vol hoofd achter je bureau gaat zitten natuurlijk vrij groot. Zorg er dus voor, dat wanneer je gaat wandelen, je het hebt over de wat luchtigere dingen, zoals het weekend of eventuele vakantieplannen.

Matthijn Tromp Voeding en lifestyle coach

Voel jij je niet fit? Zit je kleding niet lekker? Voel jij je onzeker over je lichaam? Heb je weinig energie om leuke dingen te doen? Zonde! Dat kan echt anders. Ik kan en wil je graag helpen omdat ik oprecht geloof in de kracht van de juiste voeding en de juiste leefstijl. Ik ben gediplomeerd voedingscoach en ervaringsdeskundige. Alles wat ik weet deel ik met je (en de 100.000 andere maandelijkse bezoekers van deze website) in de artikelen die ik regelmatig post, via de e-boeken die ik in eigen beheer uitgeef en door persoonlijk voedingsadvies te geven via mijn online voedingsadviespraktijk NLbewustvoedingsadvies. Ik leef het zelf en het werkt echt!