De voordelen van zeoliet

Niet iedereen is bekend met zeoliet. Dit natuurlijke, poreuze en kristalachtige mineraal wordt doorgaans op de markt gebracht als een poeder of kleine korrels. Het mineraal werd in 1756 ontdekt door de Zweedse mineraloog A.F. Cronstedt toen het zeoliet bij verhitting waterdamp afgaf.

Het ontstaan van zeoliet

Op microscopisch niveau heeft het zeoliet mineraal een kooi-achtige structuur. Op deze manier kan het mineraal de giftige stoffen als het ware inkapselen en via de urine uit het lichaam transporteren. Zeoliet wordt gebruikt als een ontgiftingsmateriaal om het lichaam te ontgiften van schadelijke stoffen. Dit mineraal is miljoenen jaren oud en ontstond tijdens de uitbarsting van actieve vulkanen wanneer de vulkanische as in de zee terecht kwam. Tijdens de vulkaanuitbarsting kwam zout-alkalisch water in de hete lava terecht. Hierdoor volgde er een proces waarbij de vulkanische asdeeltjes reageerden op de zoutionen van de zee. Het resultaat was een poreuze kleilaag die zich door de jaren heen ontwikkelde tot een vulkanisch mineraal, oftewel zeoliet. Zeoliet behoort tot de groep van tectosilicaten en er zijn ongeveer 160 typen op de wereld te vinden, zowel natuurlijke als synthetische varianten.  Een aantal voorbeelden van Zeoliet zijn natroliet, clinoptiloliet, mordeniet en gismondien.

Supplementen zijn een aanvulling op je voeding

Hoewel supplementen een hoop voordelen kunnen hebben op je gezondheid, is het belangrijk dat je supplementen alleen als aanvulling op je dagelijkse dieet gebruikt. Een voedzaam en gevarieerd dieet is noodzakelijk om je lichaam vitaal te houden. Daarnaast is het uiterst belangrijk dat je dagelijks voldoende beweging hebt. Ongeveer 30 minuten per dag is voldoende om je hart en bloedvaten in goede conditie te houden. Vergeet ook niet om je hersenen dagelijks uit te dagen. Dit kan door middel van puzzels of spelletjes. Het trainen van je hersenen kan zelfs erg leuk zijn, bijvoorbeeld met behulp van uitdagende online casino spellen. Poker is een zeer strategisch spel wat je kunt gebruiken voor het trainen van je hersenen. Overigens zijn alle kaartspellen geschikt om je hersenen actief te houden.

De werking van zeoliet

Zeoliet poeder is een 100% natuurlijk vulkanisch materiaal wat wordt door mensen gebruikt om een zure maag of een verzuurd lichaam te alkaliseren ofwel neutraliseren. Zodoende wordt zeoliet ook gebruikt om na een overvloedige maaltijd de maag te kalmeren. Dankzij zijn natuurlijke werking kan zeoliet het lichaam op een natuurlijke wijze ontgiften en ontdoen van schadelijke stoffen en zware metalen. Het duurt 6 tot 10 uur voordat de schadelijke stoffen uit het lichaam verdwijnen. Het is goed om te weten het zeoliet geen bedreiging vormt voor de gezondheid. Zodoende kan iedereen het innemen en gebruiken ongeacht de leeftijd. Je moet er alleen rekening mee houden dat bepaalde medicijnen minder kunnen werken als een gevolg van Zeoliet. Zware metalen kunnen namelijk worden aangetrokken en verwijderd door Zeoliet.

Een supplement om je lichaam te detoxen

Een andere benaming voor ontgiften die we tegenwoordig vaak gebruiken t is detoxen. Tijdens het detox proces reinigen we het lichaam van afvalstoffen en andere vervelende stoffen waar we liever van af willen. Het doel van detoxen is een verbeterd immuunsysteem. Er zijn verschillende manieren om te detoxen en het is mogelijk om een detoxkuur met zeoliet te doen. Er zijn verschillende manieren waarop je zeoliet kunt innemen. Ten eerste heb je keuze uit capsules of een poeder. De poedervorm los je op in water en drink je op. Voor het beste resultaat kun je een paar keer per dag een theelepel zeoliet innemen. Het zeolietpoeder heeft net als verschillende kleisoorten een sterke negatieve lading.

Andere gebruiken voor zeoliet

Zeolieten kunnen veel water opnemen waardoor ze in allerlei producten worden toegevoegd zoals wasmiddel en antiklontermiddelen. Het mineraal wordt voornamelijk uit de grond gewonnen in landen zoals China, Japan en Zuid-Korea. In radioactieve zones in Oekraïne en Japans werd zeoliet ingezet om radioactieve materiaal aan te trekken. Deze schadelijke stoffen binden zich aan de zeoliet en verlaten zo het lichaam.

Matthijn Tromp Voeding en lifestyle coach

Voel jij je niet fit? Zit je kleding niet lekker? Voel jij je onzeker over je lichaam? Heb je weinig energie om leuke dingen te doen? Zonde! Dat kan echt anders. Ik kan en wil je graag helpen omdat ik oprecht geloof in de kracht van de juiste voeding en de juiste leefstijl. Ik ben gediplomeerd voedingscoach en ervaringsdeskundige. Alles wat ik weet deel ik met je (en de 100.000 andere maandelijkse bezoekers van deze website) in de artikelen die ik regelmatig post, via de e-boeken die ik in eigen beheer uitgeef en door persoonlijk voedingsadvies te geven via mijn online voedingsadviespraktijk NLbewustvoedingsadvies. Ik leef het zelf en het werkt echt!