Zalm recepten om thuis te maken

Zalm is een gezonde en veelzijdige vis die op veel manieren kan worden bereid. Het kan worden gegrild, gebakken, gerookt of gepocheerd. Zalm is een goede bron van omega-3 vetzuren, eiwitten, vitamine D en B12. Omega-3-vetzuren kunnen het risico op hartaandoeningen helpen verminderen. Eiwit helpt je langer een vol gevoel te hebben en bevordert de spiergroei, zodat we gedurende de dag meer calorieën verbranden. Vitamine D is belangrijk voor gezonde botten omdat het calcium en fosfor uit voedsel helpt opnemen. Vitamine B12 helpt bloedarmoede te voorkomen door rode bloedcellen te helpen zich goed te ontwikkelen. Je kunt alles kopen in je nabijgelegen supermarkt, maar bekijk de lidl folder om aanbiedingen en kortingen te vinden voor alle ingrediënten die je nodig hebt voor deze recepten.

Gegrilde zalm met zomergroenten

Gegrilde zalm is een makkelijke manier om een ​​heerlijke en gezonde maaltijd te maken. Het is perfect voor op de grill en kan worden bereid met groenten naar keuze, of je het nu kookt op een cederhouten plank of gewoon in folie, in de oven of boven de kookplaat. De perfecte gegrilde zalm is rokerig, krokant en sappig tegelijk. Zorg ervoor dat je verse vis van hoge kwaliteit hebt die binnen 24 uur na aankoop is gevangen. Zoek naar stevig vruchtvlees zonder donkere vlekken of plekken. Kook de zalm niet te gaar. Je denkt misschien dat dit een voor de hand liggende tip is, maar veel mensen hebben de neiging hun zalm te gaar te maken. Je kunt alle soorten groenten voor dit recept toevoegen, maar het is ideaal om broccoli en groenten toe te voegen. Je kunt deze groenten vinden in je plaatselijke supermarkt, maar zorg ervoor dat je de ah folder bekijkt om deals voor deze ingrediënten te zoeken.

Miso geglazuurde zalm en asperges

Bereid de zalm voor. Kruid elke kant van een zalmfilet van 170 gram met zout en peper en leg op een bakplaat met de huid naar boven. Plaats in een voorverwarmde oven van 220 ° C gedurende 10 minuten en draai dan om. Verlaag vervolgens het vuur tot 165 ° C en kook nog eens 15 minuten of tot het gaar is. Haal de zalm uit de oven en zet deze opzij tot het klaar is om te serveren. Bereid vervolgens de asperges voor. Vul een grote pan voor driekwart met water en voeg 1 eetlepel zout toe. Dek vervolgens af en breng op hoog vuur ongeveer 10 minuten aan de kook. Haal de harde uiteinden van 2 bosjes verse asperges af en gooi de uiteinden weg of bewaar ze desgewenst voor bouillon of soep. Nu kun je de miso-glazuur maken. Meng in een kleine kom 4 eetlepels witte miso-pasta of meer, afhankelijk van hoe zout je je eten wilt, 4 theelepels natriumarme sojasaus en 1 theelepel honing of agave-nectar. Eet smakelijk!

Matthijn Tromp Voeding en lifestyle coach

Voel jij je niet fit? Zit je kleding niet lekker? Voel jij je onzeker over je lichaam? Heb je weinig energie om leuke dingen te doen? Zonde! Dat kan echt anders. Ik kan en wil je graag helpen omdat ik oprecht geloof in de kracht van de juiste voeding en de juiste leefstijl. Ik ben gediplomeerd voedingscoach en ervaringsdeskundige. Alles wat ik weet deel ik met je (en de 100.000 andere maandelijkse bezoekers van deze website) in de artikelen die ik regelmatig post, via de e-boeken die ik in eigen beheer uitgeef en door persoonlijk voedingsadvies te geven via mijn online voedingsadviespraktijk NLbewustvoedingsadvies. Ik leef het zelf en het werkt echt!