Succes is meer doen dan wat anders

Succes is meer doenSucces is dus maakbaar en iedereen kan het ervaren. Er bestaat geen geheim, er is geen magische formule en succes heeft niets te maken met talent of geluk. Succes is een kwestie van doen. Succes is voor iedereen weggelegd, het is niet alleen maar bestemd voor een select groepje. Echter het overgrote merendeel van de mensen ervaart geen succes. Hoe kan dat? In deze blog lees over het belang om in actie te komen, om simpelweg te doen.

Hoe begint succes?

Alles wat je maar wenst te bereiken, alles wat je maar je wenst te bezitten, wat je wilt beleven of je wenst te worden ,start als een idee, een visie, een plan, een gedachte of een missie. Het start in je hoofd. Het ontstaan van zo’n idee, gedachte of visie is uitermate belangrijk. Zonder visie, is er geen richting. In deze fase hoef je niets te doen, je hoeft alleen maar te bedenken waar je succes in wilt hebben.

De kracht van Doen!

Maar, er bestaat een hele grote maar. Heel veel plannen blijven in hoofden zitten. Heel veel ideeën worden niet uitgesproken. De meeste visies worden niet uitgeleefd. Heel veel wensen blijven latent. Heel veel gedachten worden niet gedeeld. Ze blijven allemaal in de hoofden van de eigenaren zitten. Ze doen er niets mee. Ze ondernemen geen actie om hun plannen te realiseren. Omdat ze er niets mee doen, gebeurt er ook niets. Dus is het absoluut noodzakelijk om in beweging te komen. Is daar een manier voor?

Hoe maak je wensen manifest?

Hoe maak je die gedachten, missies, visies en plannen dan manifest? Dit doe je heel simpel, door het gewoon te doen. Door actie te ondernemen, breng je je wensen, je doelen, je missie of je visie naar buiten. Door simpelweg te doen wat je denkt, realiseer je datgene wat je wilt realiseren. Simpel toch? Meer is het niet.

De kracht van een te doel definiëren is enorm groot. De kracht van doen, is nog veel groter. Deze kracht vult als het ware je energie. Je zult merken dat, door je gedachten en je doelen om te zetten in actie, er een bepaalde energie vrijkomt. Die energie is wellicht nieuw voor je, dus je zult hem misschien niet herkennen. Maar je merkt het zeker. Je zult een geweldige hoeveelheid energie ervaren. Het lijkt er soms wel op dat je niet moe kunt worden.

Excuses zijn er altijd en de tijd is ook nooit juist

Meestal komen mensen niet tot het omzetten van hun plannen in actie. Meestal blijft het concept Doen! aan de kant staan van “Dingen, nog te doen”. Iedereen heeft wel zo’n “Nog te doen” lijstje. Op het lijstje staan die dingen, die je graag nog wel eens zou willen doen, of willen meemaken. Echter het ontbreekt je aan tijd, geld, motivatie of aan mensen die het samen met je willen doen.

Hierdoor blijven plannen, niets meer dan plannen. Hierdoor blijven de “Nog te doen” lijstjes, “Nog te doen” lijstjes en hierdoor blijven gedachten, niets meer dan luchtkastelen. Let op! Er breekt nooit een perfecte tijd aan om je plan om te doen omzetten in actie. Er bestaat geen perfect moment om je idee uit te voeren. Er is nooit geld genoeg beschikbaar om je visie te realiseren en niemand gaat je ooit vragen om datgene wat je in je hoofd hebt, uit te voeren, omdat hij of zij er graag gebruik van wil maken.

Het kerkhof is de rijkste plek op aarde

Verreweg het merendeel van de plannen, dromen en ideeën worden niet uitgevoerd omdat de eigenaar van het plan, de droom of het idee, geen actie heeft ondernomen. Er wordt wel eens gesteld dat het kerkhof de rijkste plek is op de wereld als het gaat om (niet uitgevoerde) ideeën, dromen en plannen.

Heel veel energie

Wanneer je je gedachte dus kracht bij zet, door ze daadwerkelijk uit te voeren, dan komt een enorme positieve stroom van energie vrij. Iedereen beschikt over die energie en waarschijnlijk maak je er nu ook al gebruik van. Alleen wend je die energie nu aan om andermans dromen, ideeën en visies waar te maken. Je kunt die energie zien als een optelsom;

Jouw wens + de kracht van doen = heel veel energie.

Een geloof in jezelf

Hoe zou je die energie kunnen ervaren? Dit heeft met veel elementen te maken. Je kunt er van uit gaan dat, indien jij jouw reason to be hebt gevonden, dan maakt zich een bepaalt geloof over je meester. Een geloof in jezelf, een geloof dat je het kunt doen. Het is een geloof dat je niet goed kunt omschrijven maar het voelt goed.

Dat geloof komt voort uit een bepaalde plek in je hersenen, waar ook je emoties vandaan komen. Je hebt vast wel eens een moment ervaren dat je ergens een goed gevoel over had en dat je niet goed kon rationaliseren waardoor dat kwam. Het deel van je hersenen, waar dat vandaan komt heet je limbische brein. Dit deel van je hersenen regelen je motivatie en je emoties. Wanneer je ergens in gelooft, zoals bijvoorbeeld het geval is bij een verliefdheid, dan merk je de fysieke gevolgen.

Je wilt in actie komen

Een van die gevolgen is dat je in actie wilt komen. Als je vervolgens in actie bent, dan is het net alsof de energiestroom zich van je meester maakt. Je beschikt over veel energie en je gaat denken in termen van mogelijkheden en kansen, in plaats van onmogelijkheden en beperkingen. Door je plan om te zetten in actie, dus door te doen, creëer je dus een enorme hoeveelheid energie.

Flow

Die energie zorgt ervoor dat je de handelingen kunt verrichten die nodig zijn, om van je plan iets te maken. Natuurlijk krijg je ook te maken met tegenslagen, maar daar vind je wel wat op. Doordat je in een flow zit van mogelijkheden en kansen, bedenk je dingen waarvan je nooit had gedacht dat je ze ooit zou kunnen bedenken. Door die energie ga je dingen doen, waarvan je nooit had gedacht dat je ze zou kunnen doen.

De kracht van Doen! zit hem dus in het manifest maken van je idee. Het uitvoeren van je plan. De energie die daaruit vrijkomt, stelt je in staat om alle weerstanden uit de weg te halen en om allen arbeid die nodig is uit te voeren.

Heb je hulp nodig? Download dan het 7 – Stappen model. Het is gratis en het geeft je handvatten om je doelen succesvol te behalen. Gewoon een kwestie van doen.

Wat Je Denkt Ben Jezelf

Wat Je Denkt Ben JezelfWat zou je doen als er geen limieten en beperkingen meer voor jou zouden zijn? Wat zou je willen doen als alles kon en dat grenzen er niet meer voor jou zouden bestaan? Wat als…?  Wat als er nou eens een manier bestaat om datgene te bereiken wat je maar wilt bereiken. 

Succes, zonder grenzen, is er voor iedereen. Alles is mogelijk! Alleen niet iedereen doet het. Dit e-boek Wat Je Denkt Ben Jezelf, helpt je om de vraag Wat, om te zetten in Hoe. Met andere woorden, dit e-boek geeft je de tools die je nodig hebt om datgene te bereiken wat je wilt.

 

Matthijn Tromp Voeding en lifestyle coach

Voel jij je niet fit? Zit je kleding niet lekker? Voel jij je onzeker over je lichaam? Heb je weinig energie om leuke dingen te doen? Zonde! Dat kan echt anders. Ik kan en wil je graag helpen omdat ik oprecht geloof in de kracht van de juiste voeding en de juiste leefstijl. Ik ben gediplomeerd voedingscoach en ervaringsdeskundige. Alles wat ik weet deel ik met je (en de 100.000 andere maandelijkse bezoekers van deze website) in de artikelen die ik regelmatig post, via de e-boeken die ik in eigen beheer uitgeef en door persoonlijk voedingsadvies te geven via mijn online voedingsadviespraktijk NLbewustvoedingsadvies. Ik leef het zelf en het werkt echt!