Review: een bekende green juice onder de loep

Nutribites Green JuiceMet het doel een gezondere leefstijl te creëren kijken we even naar green juice, en wat het precies kan doen voor je. Het is een poeder-mix die bestaat uit natuurlijke bronnen en zit vol met lekkers uit de natuur. Maar wat zit er allemaal in, is het echt zo gezond en voegt het ook echt iets toe?

Ik ga in dit artikel de green juice van Nutribites behandelen, omdat deze goed uit de test komt.

Verderop laten we je de voordelen zien die het kan hebben, en of je het beter wel of niet in je dagelijkse voedingspatroon kunt opnemen.

Wat is het doel van een green juice?

Om te beginnen zal het doel van een green juice duidelijk moeten zijn, waarom zou je dit poeder gebruiken? Het is bedoeld om je een dagelijkse dosis gezonde voedingsstoffen te geven, in een makkelijke en kleine dosering. De green juice zit namelijk vol met vitamines en mineralen, plus een aantal andere gezonde voedingsstoffen.

Je kan natuurlijk ook een gezond voedingspatroon hanteren, maar niet iedereen doet dat …en komt hiermee ook niet aan de ADH van o.a. vitamines en mineralen. In dat geval kan een green juice mogelijk uitkomst bieden, en hiermee een goede aanvulling zijn.

Het is overigens altijd een extraatje, zorg dus altijd op de eerste plaats voor een gezond voedingspatroon en vul dit eventueel aan met een green juice.

Ik heb 7 voordelen van Nutribites green juice ontdekt

Naast een flinke dosis vitamines en mineralen, kan een green juice ook nog andere voordelen hebben. We laten ze je hieronder zien.

1. Vitamines en mineralen

In de green juice zit vitamine A, B1, B2, B6, C, D, E en K …maar kijken we naar de natuurlijke bronnen (die vermalen zijn tot poeders) die worden gebruikt, zit er nog veel meer in. Je komt ook een hele hoop mineralen tegen in dit natuurlijke sapje. Het is dus best een gezonde mix en je zal sneller aan de ADH komen die je nodig hebt. Een behoorlijk groot pluspunt dus.

2. Rijk aan vezels

Een ander groot voordeel blijkt de grote hoeveelheid vezels die je binnenkrijgt. In de Nutribites green juice zitten maar liefst 3,6 vezels (vergelijkbaar met bijna 180 gram spinazie), en dat per dosering. Dat is best veel, ook in vergelijking met andere green juice producten (merken).

Vezels spelen een belangrijke rol bij een gezonde spijsvertering en darmflora, naast green juice vind je ze ook in plantaardige voeding zoals groente en fruit.

3. Spirulina en Chlorella

Niet altijd worden er ook algen aan green juice toegevoegd, bij die van Nutribites wel in de vorm van Spirulina en Chlorella. Het toevoegen van deze 2 algen is wederom een pluspunt, omdat ze heel gezond zijn.

Chlorella bevat namelijk bijna alle vitamines en mineralen, is van nature rijk aan omega 3-vetzuren, eiwitten en andere gezonde voedingsstoffen. Spirulina bevat vitamine A, C, E, K, B1, B2 en B6 en is hiermee ook meer dan gekwalificeerd een gezonde toevoeging te zijn voor elke green juice.

4. Bevat essentiële aminozuren

En niet alleen maar eiwitten, maar ook nog eens essentiële aminozuren. Het zijn de aminozuren die je lichaam niet zelf kan aanmaken, en je zal deze dus moeten binnenkrijgen via je voeding (of met een green juice / supplementen).

In die van Nutribites zitten overigens ook nog probiotica (levende gezonde bacteriën die heel belangrijk zijn) en prebiotica (over het algemeen onverteerbare voedingsvezels die belangrijk zijn voor een gezonde darmflora).

5. Alles komt uit natuurlijke bronnen

Je wilt natuurlijk zoveel mogelijk uit gezonde voeding (eten en drinken) halen, waarbij onbewerkte producten altijd de voorkeur hebben. Maar wanneer je toch besluit er iets bij te nemen ( in dit geval een green juice), is het goed te weten dat alles uit natuurlijk bronnen komt. Je lichaam zal hier veel beter mee omgaan, dan synthetische voedingsstoffen. Vandaar ook de naam “green juice” omdat het uit natuurlijke bronnen komt …klinkt ook wel vrij logisch uiteraard!

Er valt nog veel te ontdekken over gezond eten en leven. Wil jij je ook fitter en energieker voelen en wil je tegelijk ook wat kilootjes kwijt? Download dan het populaire e-boek Gezond In 10 Stappen.

Gezond in 10 stappen ebook

Gezond In 10 Stappen

De keuzes die je nu maakt, bepalen je lichaamsgewicht en je gezondheid van later. Een goede gezondheid is belangrijk, toch?

Wat leer je o.a. in dit e-boek?

 • Welke voedingsstoffen goed voor je zijn en welke niet
 • Het belang van een goede hormonale balans
 • Waarom je een stabiele bloedsuikerspiegel moet hebben

En natuurlijk ontdek je nog veel meer. Door het e-boek Gezond In 10 Stappen te lezen ontdek je hoe je gezonder, fitter en slanker kan zijn.

€ 15,99 € 8,99
Bestel nu

 

6. Gebruik en smaak

Je kan de Nutribites green juice makkelijk in water oplossen, of door een smoothie doen. Over de smaak valt niet te twisten, de een vindt het lekker …anderen gooien het liever door een smoothie of iets anders om de smaak te vermijden. Maar over het algemeen wordt de smaak wel goed bevonden.

Ik vind de smaak zelf goed te doen, het is lekker zoet en proef de natuur er ook prachtig doorheen.

En of dat nog niet genoeg is, krijg je er bij jouw bestelling ook nog een digitale receptenbundel. Hierin staan recepten waar je de green juice nog meer voor kan gebruiken.

7. Er zit een natuurlijke zoetstof in

In de Nutribites green juice zitten geen extra toegevoegde (en geraffineerde) suikers noch allerlei zoetstoffen. Het is de enige zoetstof die gebruikt wordt en komt uit het natuurlijke Stevia, in de vorm van Stevia Reb-A98 (zeer pure vorm), waardoor er ook maar een klein beetje van nodig is gezien de hoge kwaliteit.

Nutribites green juice, is het een aanrader of niet?

Het kan zeker een gezonde toevoeging zijn, weliswaar bovenop een gezond voedingspatroon en je merkt ook echt wel verschil (het voelt ook goed om je lichaam te voorzien in nog meer gezonde voedingsstoffen). Zorg er altijd voor dat je ook voldoende groente en fruit binnenkrijgt, maar ook andere gezonde voeding. En drink natuurlijk genoeg water. In de basis haal je dus alles uit voeding en ter aanvulling gebruik je green juice.

In de praktijk zal het echter altijd zo zijn dat het voor de een meer doet dan een ander. Het heeft helemaal met je leefstijl te maken, heb je een gezonde leefstijl? Dan heb je het waarschijnlijk niet (of heel weinig, lees: slechts 5 gram per dag) nodig, en doe je dus 2x keer zo lang met een potje dan de “normale gemiddelde” dosering. En die is dus 10 gram per dag.

Maar in sommige gevallen is het een aanrader 2 x 10 gram per dag te nemen, met name wanneer je te weinig uit je voeding haalt.

Nutribites green juice ervaringen zijn best lovend!

Verder zijn de mensen die green juice van Nutribites gebruiken, meestal zeer tevreden over het product. In het algemeen ook een goede graadmeter om te zien of iets goed is of toch niet.

Leren afvallen

Ben jij ook nieuwsgierig waarom sommige mensen wel afvallen en de meesten niet? Er valt een hoop te leren als het gaat om afvallen. Zo is het bijvoorbeeld super belangrijk om te weten welk type calorieën je hormonen in de war brengen en je vetopslag stimuleren.

Als jij ook flink wilt afvallen en de juiste keuzes wilt kunnen maken, volg dan ook deze Online Cursus Afvallen.

Online Cursus Afvallen

Afvallen moet je leren, anders lukt het nooit. Dit is de meest complete cursus over afvallen

In deze cursus leer je onder andere:

  • Zonder honger af te vallen
  • Afvallen zonder calorieën te tellen
  • Af te vallen zonder enorm te hoeven sporten
  • Waarom je juist in je bed afvalt
  • Hoe je dagelijks automatisch meer calorieën verbrandt
  • Wat de juiste voeding is om af te vallen
  • Welke vormen van beweging je helpen om af te vallen

Download de Online Cursus Afvallen

 

Matthijn Tromp Voeding en lifestyle coach

Voel jij je niet fit? Zit je kleding niet lekker? Voel jij je onzeker over je lichaam? Heb je weinig energie om leuke dingen te doen? Zonde! Dat kan echt anders. Ik kan en wil je graag helpen omdat ik oprecht geloof in de kracht van de juiste voeding en de juiste leefstijl. Ik ben gediplomeerd voedingscoach en ervaringsdeskundige. Alles wat ik weet deel ik met je (en de 100.000 andere maandelijkse bezoekers van deze website) in de artikelen die ik regelmatig post, via de e-boeken die ik in eigen beheer uitgeef en door persoonlijk voedingsadvies te geven via mijn online voedingsadviespraktijk NLbewustvoedingsadvies. Ik leef het zelf en het werkt echt!