Moestuinieren wordt steeds populairder

Moestuinieren Vertisign Kweekbak

Waarom wordt moestuinieren steeds populairder?

Steeds meer mensen hebben aandacht voor hun gezondheid en hun leefomgeving. Moestuinieren doe je niet allen omdat de groenten en kruiden die je kweekt erg gezond zijn. Het is ook nog eens beter voor het milieu. De groenten en kruiden die je in je eigen tuin kweekt, hoeven immers niet ingevlogen te worden uit een ver land, waar ze gekweekt zijn.

Dat scheelt natuurlijk veel CO2 uitstoot.

De trend van moestuinieren valt niet meer weg te denken is. Het hebben van een moestuin is populairder dan ooit. Een paar jaar geleden nog had de moestuin nog een vrij stoffig imago. Ook dachten veel mensen dat je een speciaal stukje veld moest huren, om daar te gaan moestuinieren.

Het mooie van moestuinieren is dat het ook in je eigen tuin kan of zelfs op een balkon, wanneer je in een appartement woont. Hoe? Nou gewoon, er bestaan kweekbakken. En zo’n kweekbak is bijzonder handzaam.

Hieronder heb ik 5 redenen voor je uiteengezet, waarom moestuinieren door meer en meer mensen wordt gedaan.

1. Moestuinieren voor je gezondheid

Als je een moestuin hebt, of een kweekbak dan gebruik je (als het goed is) geen of weinig pesticiden. De hoeveelheid landbouwgif is voor veel mensen toch echt wel een puntje van zorg. In je eigen moestuin of in je eigen kweekbak heb je dit zelf in de hand.

Wil jij sowieso gezonder eten, omdat je je gezonder en fitter wilt voelen en slanker wilt zijn? Dan ben je er waarschijnlijk al achter gekomen dat er ongelofelijk veel over gezegd wordt. Daarom heb ik alles voor je uitgezocht. Om snel te leren wat gezond is en wat niet, lees je het e-boek Gezond In 10 Stappen.

Gezond in 10 stappen ebook

Gezond In 10 Stappen

De keuzes die je nu maakt, bepalen je lichaamsgewicht en je gezondheid van later. Een goede gezondheid is belangrijk, toch?

Wat leer je o.a. in dit e-boek?

 • Welke voedingsstoffen goed voor je zijn en welke niet
 • Het belang van een goede hormonale balans
 • Waarom je een stabiele bloedsuikerspiegel moet hebben

En natuurlijk ontdek je nog veel meer. Door het e-boek Gezond In 10 Stappen te lezen ontdek je hoe je gezonder, fitter en slanker kan zijn.

€ 15,99 € 8,99
Bestel nu

 

2. Geld besparen met een moestuin

Een pakje zaad is natuurlijk veel goedkoper dan een paar kilo groenten. Je kunt zelf bepalen welke groenten en kruiden je kweekt en als je veel over hebt, dan kun je ze ruilen met andere moestuin eigenaren. Handig toch?

3. Een groentetuin is goed voor het milieu

Door te moestuinieren hoeven de groenten en kruiden geen honderden of duizenden kilometers te reizen alvorens ze op je bord liggen. Ze komen immers uit je eigen moestuin of kweekbak. Dit scheelt natuurlijk enorm aan uitstoot van vrachtwagens, boten en vliegtuigen.

Daarnaast gebruik je geen (plastic) verpakkingen om je groenten, vanuit je moestuin naar je keuken te transporteren. Scheelt ook weer.

4. Zelf kweken is lekker en gezond

Mensen die moestuinieren hebben vaak verse groenten, die daardoor bomvol vitamines en mineralen zitten. Zelf gekweekte groenten zijn vaak ook veel smaakvoller.

Daarnaast is het buiten werken in je moestuin of je kweekbak ook nog eens een lekker work out. Je bent immers lekker in beweging, in de buitenlucht. Super gezond!

5. Een moestuin is leerzaam voor kinderen

Voor kinderen is het goed om te zien waar groente vandaan komt. Ze leren hoe groenten groeien, doordat ze de verschillende stadia zelf kunnen zien en ervaren. Zo leren je kinderen bijvoorbeeld wat seizoensgroenten zijn. Die groeien immers in de desbetreffende seizoenen.

Moestuinieren is niet moeilijk

Het hoeft niet moeilijk te zijn om je groenten zelf te kweken. Heb je een achter- of een voortuin en kun je daar een paar vierkante meter in passen? Mocht je dit niet hebben, dan kun je nog altijd een kweekbak overwegen.

Natuurlijk kun je ook in gewone bloempotten verse kruiden of groenten kweken. De zaden voor de groenten en kruiden zijn op steeds meer plaatsen te koop. Ook online.

Daarnaast kost het niet heel veel werk. Natuurlijk moet je af en toe wat onkruid verwijderen, maar doe je dit niet ook al in je tuin?

En nu even iets over verantwoord afvallen. Veel mensen bezoeken deze site immers omdat ze van die kilootjes af willen. En jij weet waarschijnlijk ook al dat dit niet zo gemakkelijk is. Je moet echt dingen leren over afvallen.

Zo is het mega belangrijk om te weten WELKE calorieën je helpen bij het afvallen (zonder honger te leiden) en dat het AANTAL niet altijd uitmaakt. Wil jij ook leren afvallen (afvallen kun je namelijk leren!), volg dan ook de Online Cursus Afvallen.

Online Cursus Afvallen

Afvallen moet je leren, anders lukt het nooit. Dit is de meest complete cursus over afvallen

In deze cursus leer je onder andere:

  • Zonder honger af te vallen
  • Afvallen zonder calorieën te tellen
  • Af te vallen zonder enorm te hoeven sporten
  • Waarom je juist in je bed afvalt
  • Hoe je dagelijks automatisch meer calorieën verbrandt
  • Wat de juiste voeding is om af te vallen
  • Welke vormen van beweging je helpen om af te vallen

Download de Online Cursus Afvallen

 

Matthijn Tromp Voeding en lifestyle coach

Voel jij je niet fit? Zit je kleding niet lekker? Voel jij je onzeker over je lichaam? Heb je weinig energie om leuke dingen te doen? Zonde! Dat kan echt anders. Ik kan en wil je graag helpen omdat ik oprecht geloof in de kracht van de juiste voeding en de juiste leefstijl. Ik ben gediplomeerd voedingscoach en ervaringsdeskundige. Alles wat ik weet deel ik met je (en de 100.000 andere maandelijkse bezoekers van deze website) in de artikelen die ik regelmatig post, via de e-boeken die ik in eigen beheer uitgeef en door persoonlijk voedingsadvies te geven via mijn online voedingsadviespraktijk NLbewustvoedingsadvies. Ik leef het zelf en het werkt echt!