Onze gezondheid en een zorgverzekering kiezen

Onze gezondheid en een zorgverzekering kiezen

Wanneer we een zorgverzekering kiezen hebben we ontzettend veel opties. De basisverzekeringen zijn allemaal ongeveer gelijk. Het is meer, dat je een goede aanvullende verzekering moet selecteren, die aansluit bij jou gezondheid. Ben je bijvoorbeeld bezig met afvallen? Dit betekent misschien wel dat je een goede diëtiste nodig hebt. Dan is het slim om de zorgverzekering 2020 te baseren op je afvalproces. Ben je echter al een aantal kilo’s kwijt en heb je een manier gevonden om natuurlijk af te slanken, dan zal er veel bespaard kunnen worden op je zorgverzekering 2020. Met een gezond gewicht ben je meestal wel fit. Dit heeft een positieve invloed op het financiële plaatje. Je hebt dan minder last van bezoeken aan diëtist en/of fysiotherapeut. Natuurlijk afslanken zorgt dus voor een betere gezondheid en je portemonnee.

Natuurlijk afvallen en bewegen

Wanneer je te kampen hebt met overgewicht is één van de zaken die je nooit moet doen,
een crashdieet volgen. Deze beloven veel en inderdaad, je valt er kilo’s van af. Wanneer je echter weer op je oude manier gaat eten en misschien wel snoepen, vliegen de kilo’s er weer aan. Om op een natuurlijke manier te gaan afvallen is het zinvol om een gezond eetpatroon geleidelijk in je leefstijl in te passen. Deze manier is veel beter om de rest van je leven vol te houden. Je lichaamsgewicht staat en valt met het calorieverbruik.

Bewegen

Een van de belangrijkste dingen om op een aanvaardbaar gewicht te komen, is behalve minder calorieën gebruiken, voldoende bewegen. Door op de juiste, natuurlijke manier te eten zal je gewicht naar beneden gaan. Gezonde voeding zal 70% van je gewichtsverlies bedragen. De overige 30% zal moeten verdwijnen door beweging. Heb je altijd weinig bewogen, dan is om te beginnen een half uur sporten per dag voldoende. Ga wandelen, fietsen of zwemmen en je buikomvang zal écht verminderen.

Een aantal tips om natuurlijk afslanken te bevorderen

Eten

• Eet veel verse groente, vooral groene bladgroentes
• Volkorenproducten, peulvruchten, fruit, zuivel en elke dag een handje noten die ongebrand zijn
• Vette vis, mager vlees en 20 gram donkere chocolade per dag

Meer eiwitten eten geeft een vol gevoel en helpt om de vetten te verbranden.
Let op dat je geen of weinig suikers tot je neemt. Dus liever geen;

• Geraffineerde witte suiker, witte deegwaren- en rijst
• Tussendoortjes die te zoet zijn, zoals, koekjes, snoepjes en chips
• Lightproducten en light-frisdrank
• Diepvriesmaaltijden en kant- en klaar producten

Vermijd verzadigde vetten en gebruik een stevig ontbijt. Drink voldoende water per dag (2.5.liter) om afvalstoffen snel af te voeren.

Slapen

Een welverdiende slaap is onontbeerlijk om op gezonde wijze af te vallen. Een gestrest lijf kan namelijk zorgen voor te veel gewicht. Onze eetlust wordt bevordert wanneer er te weinig wordt geslapen. Het metabolisme zorgt bij onvoldoende slaap voor een verminderde afbraak van voedingsstoffen. Bij een verkwikkende slaap zullen je spieren calorieën blijven verbranden.

Matthijn Tromp Voeding en lifestyle coach

Voel jij je niet fit? Zit je kleding niet lekker? Voel jij je onzeker over je lichaam? Heb je weinig energie om leuke dingen te doen? Zonde! Dat kan echt anders. Ik kan en wil je graag helpen omdat ik oprecht geloof in de kracht van de juiste voeding en de juiste leefstijl. Ik ben gediplomeerd voedingscoach en ervaringsdeskundige. Alles wat ik weet deel ik met je (en de 100.000 andere maandelijkse bezoekers van deze website) in de artikelen die ik regelmatig post, via de e-boeken die ik in eigen beheer uitgeef en door persoonlijk voedingsadvies te geven via mijn online voedingsadviespraktijk NLbewustvoedingsadvies. Ik leef het zelf en het werkt echt!