Meer sex door deze 7 voedingsmiddelen

Is je libido een beetje laag? Heb je ergens nog wel de behoefte aan sex, maar heb je er gewoon de puf niet voor? Het blijkt dat bepaalde voedingsmiddelen de zin in sex stimuleren. Aan chocola, champagne en oesters hangt natuurlijk een imago van sex. Maar het is niet bewezen dat zij als een echt afrodisium werken. Natuurlijk stimuleert alcohol wel het een en ander en wie is er nou niet gek op chocola? In dit artikel maak je kennis met 7 andere voedingsmiddelen die de zin in sex stimuleren. 

Vaker sex door het juiste eten

Je zin in sex valt op te wekken door bepaalde voedingsmiddelen. Zo’n voedingsmiddel noem je dan een afrodisium. Veel mensen associëren donkere chocola, champagne en oesters als lust opwekker. Misschien is dat wel zo, maar echt bewijs ontbreekt hiervoor.

Meer sex juist door te eten. Meer weten? Lees het e-boek Gezond In 10 Stappen.

De onderstaande 7 voedingsmiddelen vergroten de zin in sex en wellicht heb je nog nooit van deze voedingsmiddelen gehoord.

Door deze voedingsmiddelen meer sex

Even tussen door; er bestaan natuurlijk talloze middeltjes die de zin (of het vermogen) om sex te hebben verhogen. Aan sommige middeltjes zit een bijwerking, let dus goed op wat je koopt.

Ok, hier zijn de 7 voedingsmiddelen die de zin in sex kunnen verhogen.

1. Maca en meer sex

Maca is een zoete wortel en het kent verschillende voordelen voor je gezondheid. Daar gaan we nu niet op in, het gaat in dit artikel over voeding en sex.

In Zuid-Amerika wordt Maca vaak gebruikt om de vruchtbaarheid te stimuleren. Het kent zelf de bijnaam “de Peruaanse Viagra.” Dit zegt genoeg lijkt mij.

Maca groeit voornamelijk in de bergen van Centraal-Peru en is familie van de aan kruisbloemigen, waartoe broccoli, bloemkool en kool ook behoren.

Studies op dieren lieten een verhoging zien in het libido zien en een verbetering van de erectie van muizen en ratten, nadat zij enige tijd met Maca waren gevoerd. Voor mensen lijkt het libido stimulerende effect ook te gelden, zo blijkt uit studie.

Hoeveel zou je dan nodig hebben? Ongeveer 1,5 tot 2,5 gram Maca per dag, gedurende 2 tot 12 weken zou de zin in sex kunnen verhogen.

2. Tribulus

De tribulus plant groeit in droge klimaten en wordt gebruikt om atletische prestaties, vruchtbaarheid en het verlies van libido te verbeteren.

Dierstudies laten zien dat de spermaproductie verhoogt (bij ratten) en dat vrouwen meer plezier in sex ervaren.

3. Ginkgo biloba

Weer zo’n gekke naam? Ginkgo biloba is een kruidensupplement welke is afgeleid van een van de oudste soorten bomen. De ginkgo biloba boom.

In de traditionele Chinese geneeskunde wordt ginkgo biloba veel gebruikt voor de behandeling van veel kwalen waaronder depressie en verminderde zin in sex.

Ginkgo biloba helpt door bloedvaten te ontspannen en de bloedstroom te verhogen. Voor mannen is dit natuurlijk bijzonder handig.

Een klein onderzoek liet zelfs zien dat ginkgo biloba effect had op mensen die antidepressiva slikten en verklaarden last te hebben van een verlaagd libido. Ze kregen bijna allemaal meer zin in sex.

Wel even een waarschuwing bij het gebruik van ginkgo biloba. Het verdunt namelijk je bloed. Als je al bloedverdunners slikt – bijna 1 miljoen Nederlanders slikt dit dagelijks (!) – dan is het raadzaam om de bijsluiter van je medicijn te lezen, of de arts te consulten.

4. Rode ginseng

Ginseng is een nog populairder kruid in Traditionele Chinese Geneeskunde. Het wordt gebruikt voor allerlei aandoeningen, waaronder een laag libido.

Voor mannen is het handig omdat de erectie verbetert. En vrouwen na de overgang hervinden hun zin in sex weer.

2 Soorten geneessystemen

China kent overigens twee soorten geneeskunde; de westerse, zoals wij die ook kennen. Als je een gebroken been hebt of een vreselijke ziekte, dan gaat men naar het ziekenhuis voor medische zorg.

Voor acute gezondheidsproblemen gaat men naar het ziekenhuis. Daarnaast kent China ook de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCG)

Tijdens een prachtige reis door China, mocht ik hier getuige van zijn. De TCG staat bekend om haar kruidenmengsels, extracten en ander soortige natuurlijke geneeswijzen. Deze geneeswijze is meer gericht op het voorkomen van ziekten en het aanpakken van de oorzaak van het probleem

Meer weten over gezond leven (geluk en een fitter gevoel) en heb je de tijd niet om alles goed uit te zoeken? Dit heb ik voor je gedaan. Download het e-boek Gezond In 10 Stappen.

5. Fenegriek

Fenegriek is een plant die wereldwijd wordt gekweekt. Meestal worden de fenegriek zaden gebruik in Aziatische gerechten. Fenegriek zou de sex hormonen oestrogeen en testosteron stimuleren.

Uit een onderzoek bleek dat mannen die gedurende 6 weken ongeveer 600 milligram fenegriek consumeerden, meer in in sex hadden.

Ook bij fenegriek geldt overigens dat het ook bloedverdunnend werkt. Slik je dus al bloedverdunners, dan doe je er goed aan om je specialist raad te plegen.

6. Pistachenoten

Pistachenoten zijn voedzaam, rijk aan eiwitten, vezels en gezonde vetten. Ze zijn lekker om als tussendoortje te eten. En ze doen het ook goed in een salade.

Ze zijn vooral goed voor de bloedstroom. En daar hebben mannen baat bij. Een goede bloedstroom zorgt immers voor een goede doorbloeding van de penis.

Pistachenoten zijn niet alleen goed voor je sex leven. Ze bieden ook nog andere gezondheidsvoordelen zoals het verlagen van de bloeddruk, ze helpen bij gewichtscontrole en ze verminderen het risico op hartziekten.

7. Saffraan

Saffraan is een heerlijk kruid uit Azië. Het is wel duur, maar je hebt er niet veel van nodig. Je kan het in tal van gerechten verwerken, waaronder paella. Het maakt de rijst geel.

Saffraan wordt vaak gebruikt als een alternatief middel om depressie te helpen behandelen, stress te verminderen en om stemming te verbeteren.

Ook is saffraan populair vanwege de potentiële afrodiserende eigenschappen, vooral bij mensen die antidepressiva slikken.

Depressiviteit kan je sex leven behoorlijk in de weg zitten. Een depressie beïnvloedt veel meer facetten van je leven. Heel belangrijk bij depressiviteit is de werking van de neurotransmitter serotonine. In het e-boek Van Stress Naar Geluk lees je hier veel meer over.

Saffraan werkt zowel bij mannen als bij vrouwen. Het werkt natuurlijk niet na één keer, net zoals het geval is bij de andere 6 voedingsmiddelen. Je moet het een aantal weken gebruiken om er profijt van te hebben.

Vrouwen ervaren hogere niveaus van opwinding en mannen ondervinden een betere erectie. Beiden heb je nodig voor sex.

Meer weten?

Als het gaat om het stimuleren van sex drive, is de lijst van voedingsmiddelen met mogelijk stimulerende eigenschappen best lang. Aardbeien, honing, chocola, hete pepers en alcohol lijken bijvoorbeeld ook de zin in sex te bevorderen.

Sex is slechts een facet van ons leven. Wel een leuk facet. Een goede gezondheid is sowieso de basis voor een goed (sex) leven. Een gezond gewicht hoort daarbij. Lees het e-boek Gezond In 10 Stappen en ontdek dat je met een aantal simpele ingrepen, veel goede en gezonde resultaten behaalt.

Gezond in 10 stappen ebook

Gezond In 10 Stappen

De keuzes die je nu maakt, bepalen je lichaamsgewicht en je gezondheid van later.

Helaas heb je maar weinig tijd om alles zelf uit te zoeken. Er is dan ook zoveel informatie en wat is nou waar? Ik heb het zware uitzoekwerk voor je gedaan en gebundeld in het e-boek Gezond In 10 Stappen.

In dit e-boek ontdek je hoe je gezonder, fitter en slanker kan zijn zonder er al teveel moeite voor te hoeven doen.

€ 15,99 € 8,99
Bestel nu


Neurotransmitters spelen ook een hele belangrijke rol bij de zin in sex. Lees daarom het e-boek Van Stress Naar Geluk. Ontdek de invloed van neurotransmitters.

Meld je ook aan voor de gratis maandelijkse update, vol tips, tops en inzichten.

Bron:
https://authoritynutrition.com/aphrodisiac-foods/

Matthijn Tromp Voeding en lifestyle coach

Voel jij je niet fit? Zit je kleding niet lekker? Voel jij je onzeker over je lichaam? Heb je weinig energie om leuke dingen te doen? Zonde! Dat kan echt anders. Ik kan en wil je graag helpen omdat ik oprecht geloof in de kracht van de juiste voeding en de juiste leefstijl. Ik ben gediplomeerd voedingscoach en ervaringsdeskundige. Alles wat ik weet deel ik met je (en de 100.000 andere maandelijkse bezoekers van deze website) in de artikelen die ik regelmatig post, via de e-boeken die ik in eigen beheer uitgeef en door persoonlijk voedingsadvies te geven via mijn online voedingsadviespraktijk NLbewustvoedingsadvies. Ik leef het zelf en het werkt echt!