Lekkere koffie, ook op kantoor

Koffie Giocoffee

Koffie is wereldwijd een bijzonder populair drankje. Talloze mensen drinken dagelijks een lekker kopje koffie. Je weet zelf best wel hoe lekker het is, wanneer je ‘s ochtends vroeg op kantoor komt en je even kunt genieten van een lekkere kop koffie.

Koffie is niet alleen lekker, het is ook nog eens gezond. In dit artikel zet ik een aantal gezondheidsvoordelen van koffie voor je uiteen.

Koffie is gezond?

Het drinken van koffie blijkt een gezonde gewoonte. Natuurlijk moet je er niet teveel van drinken, omdat overdaad schaadt. Maar dankzij het hoge gehalte aan antioxidanten en diverse heilzame voedingsstoffen lijkt het drinken ervan behoorlijk gezond.

Studies tonen bijvoorbeeld aan dat koffiedrinkers een veel lager risico hebben op verschillende ernstige ziekten. Ook helpt het om je metabolisme te versnellen, waardoor je meer lichaamsvet verbrandt. Handig, wanneer je wilt afvallen of juist niet wilt aankomen

Veel mensen hebben thuis een goed koffieapparaat staan. Zelf hebben wij er thuis ook een, van Delonghi. Ik ben er erg blij mee.

Als jij ook van koffie houdt en je hebt thuis ook een goed apparaat staan, waarom zou je op kantoor dan genoegen met minder nemen?

Waarom laat je je werkgever niet investeren in een goede koffiemachine op kantoor? Hieronder lees je 3 gezonde en goede argumenten om je werkgever over te halen. En als je je werkgever eenmaal hebt overtuigd, laat hem dan eens kijken op de site van www.giocoffee.nl.

1. Koffie kan je energieniveau verhogen en het kan je slimmer maken

Nou, als dat geen goede reden is. Uit onderzoek blijkt dat koffie mensen kan helpen zich minder moe te laten voelen en het energieniveau te verhogen. Dit komt door het stimulerende middel, cafeïne. Cafeïne is trouwens de meest geconsumeerde psychoactieve stof ter wereld.

Hoe werkt dat eigenlijk? De cafeïne wordt opgenomen in je bloedbaan, nadat je het hebt gedronken. En zodoende komt het terecht in je hersenen. Aldaar blokkeert de cafeïne een remmende neurotransmitter en neemt de hoeveelheid van de stimulerende neurotransmitters, norepinephrine en dopamine toe).

Uit diverse onderzoeken blijkt dat het drinken van koffie verschillende aspecten van de hersenfuncties verbeteren. Denk hierbij aan het geheugen, de waakzaamheid, het energieniveau, de reactietijden, je stemming en de algemene mentale functies.

Als dat geen redenen voor je werkgever zijn om te investeren in een goede koffiemachine, dan kunnen de onderstaande 2 argumenten wellicht van pas komen.

2. Koffie drinken kan helpen om lichaamsvet te verbranden

Onderzoeken laten zien dat het drinken van koffie ervoor kan zorgen dat je stofwisseling, ofwel je metabolisme, versnelt. Door het versnellen van je metabolisme, kan je lichaam meer lichaamsvet aanspreken als energiebron. En dat zal je helpen in de strijd tegen de kilo’s.

Hoe meer lichaamsvet je immers verbrandt, hoe slanker je wordt. Maar, nogmaals, drink niet teveel koffie op een dag. Groene thee helpt ook om je metabolisme te versnellen.

3. Cafeïne kan je fysieke prestaties verbeteren

De cafeïne in koffie stimuleert je zenuwstelsel niet alleen om vetcellen en lichaamsvet af te breken. Het verhoogt ook het niveau van adrenaline in je bloed. Adrenaline is het vecht/vluchthormoon, wat je lichaam afscheid tijdens intense fysieke inspanningen.

De cafeïne breekt het lichaamsvet af, waardoor vrije vetzuren beschikbaar komen als brandstof. Dit zorgt ervoor dat er meer energie beschikbaar is en dat kan ertoe leiden dat je fysieke prestaties met zo’n 10% kunnen verbeteren. Klinkt goed, toch?

Drink daarom op kantoor, ongeveer een half uur voordat je naar de sportschool gaat een lekkere kop koffie.

Wil jij ook flink afvallen en weet je gewoon niet wat je moet doen? Leer dan wat je het beste kunt doen. Volg mijn online Cursus Afvallen en voor je het weet voel jij je fitter en slanker en ben jij degene die nuttige tips geeft aan anderen die ook willen afvallen.

Online Cursus Afvallen

Afvallen moet je leren, anders lukt het nooit. Dit is de meest complete cursus over afvallen

In deze cursus leer je onder andere:

  • Zonder honger af te vallen
  • Afvallen zonder calorieën te tellen
  • Af te vallen zonder enorm te hoeven sporten
  • Waarom je juist in je bed afvalt
  • Hoe je dagelijks automatisch meer calorieën verbrandt
  • Wat de juiste voeding is om af te vallen
  • Welke vormen van beweging je helpen om af te vallen

Download de Online Cursus Afvallen


 

Matthijn Tromp Voeding en lifestyle coach

Voel jij je niet fit? Zit je kleding niet lekker? Voel jij je onzeker over je lichaam? Heb je weinig energie om leuke dingen te doen? Zonde! Dat kan echt anders. Ik kan en wil je graag helpen omdat ik oprecht geloof in de kracht van de juiste voeding en de juiste leefstijl. Ik ben gediplomeerd voedingscoach en ervaringsdeskundige. Alles wat ik weet deel ik met je (en de 100.000 andere maandelijkse bezoekers van deze website) in de artikelen die ik regelmatig post, via de e-boeken die ik in eigen beheer uitgeef en door persoonlijk voedingsadvies te geven via mijn online voedingsadviespraktijk NLbewustvoedingsadvies. Ik leef het zelf en het werkt echt!