Hoe krijg je meer succes in je leven?

Succesvol levenEen leven vol succes is voor iedereen haalbaar. Er bestaat geen magische formule, om een succesvol leven te leiden en het betreft geen hogere wiskunde. Toch zoeken heel veel mensen naar succes en vinden het niet. Hoe krijg je het dus voor elkaar om meer succes in je leven te ervaren. Richard St. John heeft er 7 jaar onderzoek gedaan en heeft in die tijd ongeveer 500 succesvolle mensen geïnterviewd. Uit die interviews heeft hij 8 factoren gedestilleerd, waardoor deze mensen zo, succesvol leven leidden. 

Meer succes in je leven

In februari 2005, gaf Richard St. John een hele korte TED Talk, over hoe je een succesvoller leven kon leiden. De aanleiding hiervoor, zo vertelt hij, was een vraag van een meisje, die hij had ontmoet. Het meisje vroeg hem naar wat de weg van succes was. Hij had eigenlijk geen idee. En dat was eigenlijk best vreemd, want hij was zelf vrij succesvol en hij kwam veel in aanraking met succesvolle mensen.

Dus ging hij op zoek naar een antwoord en dat deed hij door 500 mensen te interviewen. Al deze mensen hadden veel succes in hun leven. Ik heb het TED filmpje bijgevoegd. Het duurt 3 minuten en het is inmiddels meer dan 7 miljoen keer bekeken. Richard St. John heeft onder andere Bill Gates (MicroSoft) en Rupert Murdoch (Media magnaat) gesproken.

Dit zijn de focuspunten, de 8 factoren die leiden naar een succesvol leven, afkomstig van de 500 ondervraagde personen:

 1. Passie
  Doe het niet voor geld, maar doe het omdat je het leuk vindt en doe het uit liefde. Als je van iets houdt, dan komt het geld vanzelf. Je hebt maar 1 leven, dus dan kun je het maar beter besteden aan iets dat je heel erg leuk vindt. Misschien kun je het moeilijk vinden, maar het loont sterk om te blijven zoeken.
 2. Werk hard
  Hard werken komt in wel meer rijtjes voor, wanneer je hier meer over leest. En dat is niet zonder reden. Je kunt veel plannen hebben in je leven, maar als je er niet voor werkt, dan realiseer je nooit wat. Succesvolle mensen zien werk trouwens niet als iets vervelends, ze ervaren het als plezierig.
 3. Word ergens heel erg goed in
  Als je datgene hebt gevonden, dat je leuk vindt om te doen, word daar dan heel erg goed in. Dit betekent dat je heel veel dient te oefenen en uit de praktijk leert. Je zult jezelf steeds verbeteren. Geen magie dus, het is gewoon een kwestie van doen.
 4. Focus
  Succes in je leven hangt ook af van de mate van focus die je kunt aanbrengen in je handelen en in je gedachten. Richt je op 1 ding, niet op meerdere dingen en vermijd afleidingen.
 5. Zet jezelf onder druk
  Het is belangrijk dat je jezelf, zowel fysiek als psychisch, sterk onder druk zet. Push jezelf om meer te doen dan dat je voor mogelijk had gehouden. Overwin dus je angsten, onzekerheden en breek barrières af. Je kunt altijd meer dan dat je denkt.
 6. Creëer waarde voor mensen
  Je creëert waarde door andere mensen te dienen. Hiermee wordt niet direct liefdadigheid bedoeld, maar dat je waarde creëert voor andere mensen. Hierdoor wordt hun leven wat mooier, meer comfortabel of wat gemakkelijker. Als daar succesvol in bent, dan zijn mensen bereid daarvoor te betalen. En als dat gebeurt, dan verdien jij een goede boterham. Vind dus uit wat mensen willen en bedenk daar een oplossing voor.
 7. Ideeën
  Als je een goed idee hebt, voer dat dan uit. Bill Gates had destijds het idee om een computer op elk bureau te plaatsen. Het is hem niet slecht afgegaan. Maar goed, hoe kom je dan aan ideeën? Ook dat is niet moeilijk; je observeert, stelt vragen, je luistert en je bent nieuwsgierig. Vervolgens ga je eraan werken aan de uitvoering.
 8. Volharding
  Een succesvol leven is een leven van veel volharding. Je zult een paar keer op je bek gaan en je zult diverse mensen ontmoeten die kritiek leveren, je afwijzen of die zich ronduit als klootzakken gedragen. Maar ach, de pot op daarmee. Geef nooit op.

In  het onderstaande filmpje van 3 minuten zie je St. John de bewuste TED Talk geven. Als je meer handvatten wilt over hoe je je leven succesvoller kan maken, download dat dit gratis 7 Stappen model.

Je ziet, een succesvol leven is geen mysterie, het is een kwestie van de juiste dingen doen. In eerste instantie is het vooral een mentaal proces. Ik hoop dat je met deze stappen – en met de 7 stappen van het model – enorme voordelen behaalt.

Wat Je Denkt Ben Jezelf

Wat Je Denkt Ben JezelfWat zou je doen als er geen limieten en beperkingen meer voor jou zouden zijn? Wat zou je willen doen als alles kon en dat grenzen er niet meer voor jou zouden bestaan? Wat als…?  Wat als er nou eens een manier bestaat om datgene te bereiken wat je maar wilt bereiken. 

Succes, zonder grenzen, is er voor iedereen. Alles is mogelijk! Alleen niet iedereen doet het. Dit e-boek Wat Je Denkt Ben Jezelf, helpt je om de vraag Wat, om te zetten in Hoe. Met andere woorden, dit e-boek geeft je de tools die je nodig hebt om datgene te bereiken wat je wilt.

 

Matthijn Tromp Voeding en lifestyle coach

Voel jij je niet fit? Zit je kleding niet lekker? Voel jij je onzeker over je lichaam? Heb je weinig energie om leuke dingen te doen? Zonde! Dat kan echt anders. Ik kan en wil je graag helpen omdat ik oprecht geloof in de kracht van de juiste voeding en de juiste leefstijl. Ik ben gediplomeerd voedingscoach en ervaringsdeskundige. Alles wat ik weet deel ik met je (en de 100.000 andere maandelijkse bezoekers van deze website) in de artikelen die ik regelmatig post, via de e-boeken die ik in eigen beheer uitgeef en door persoonlijk voedingsadvies te geven via mijn online voedingsadviespraktijk NLbewustvoedingsadvies. Ik leef het zelf en het werkt echt!