Hoe houd je jouw gezondheid in optimale conditie?

Hoe houd je jouw gezondheid in optimale conditie?

Zo houd je jouw gezondheid in optimale conditie

Je gezondheid is het belangrijkste wat je hebt. Dus je wilt goed voor jezelf zorgen. Dat kan op ontzettend veel manieren, maar het belangrijkste is om te zorgen voor een goede basis. Zorgen voor een optimale gezondheid, is in de basis niet zo moeilijk. Je kunt tal van diëten volgen of ingewikkelde methodes hanteren, maar is het niet veel fijner om dagelijks aan je gezondheid te werken op een haalbare (en betaalbare) manier? Precies. Daarom geven wij graag deze tips.

De basis van voeding en beweging

Het lijkt zo voor de hand liggend: eet gezond en zorg voor voldoende beweging. Waarom hebben dan toch zoveel mensen hier moeite mee, ondanks dat we eigenlijk allemaal wel weten wat we zouden moeten doen?

Gezonde levensstijl hoeft niet duur te zijn

Men zegt wel eens dat een gezonde levensstijl duur is. Inderdaad is het helaas vaak zo dat in de supermarkt de ongezonde opties goedkoper zijn, maar dat betekent niet dat gezond eten per definitie duur is. Voldoende verse groenten en fruit eten, is cruciaal voor je gezondheid. Vind je dit duur? Let dan eens op de aanbiedingen, of koop je groente en fruit op de markt. Laat je aankopen bepalen wat je gaat eten, dan varieer je ook nog eens.

Ook voldoende bewegen hoeft niet veel geld te kosten. Natuurlijk is het extra gezond om een sport te beoefenen of te trainen, maar begin eens met de basis: pak wanneer het kan de fiets in plaats van de auto en loop zo veel mogelijk. Is dit tijdens werktijd lastig, pak dan elke avond gewoon even een half uurtje om lekker te wandelen.

De juiste supplementen om je te ondersteunen

Wie gezond eet, krijgt bijna alle benodigde vitaminen binnen. Toch is het helemaal geen gek idee om je gezondheid te ondersteunen met de juiste supplementen. Voedingssupplementen van Flinndal zijn de perfecte manier om je gezondheid dagelijks te ondersteunen. Of het nu gaat om het innemen van losse vitaminen of andere supplementen, of om totale ondersteuning met behulp van multivitamines: iedereen kan hier de juiste producten vinden.

Ben je benieuwd hoe het in dit opzicht met jouw gezondheid gesteld is? Raadpleeg eens je huisarts of een goede diëtist(e). Zij kunnen je vertellen op welk gebied je wellicht kunt profiteren van wat extra inname.

Goede gezondheid zit ook tussen de oren

Wanneer we het hebben over gezondheid, ben je al snel geneigd om te denken aan fysieke gezondheid. Maar fysieke gezondheid gaat hand in hand met mentale gezondheid. Voor een gezond lichaam, is een gezonde geest belangrijk. Zorg er dan ook voor dat je mentaal lekker in je vel zit. Zorgen voor voldoende slaap is in fysiek en mentaal opzicht belangrijk, evenals ontspanning en genieten van de dingen die je graag doet. Net zoals je voor fysieke klachten je huisarts kunt raadplegen, kun je hier ook terecht wanneer je mentaal niet lekker in je vel zit. Voel jij je mentaal niet gezond, schakel dan hulp in. Lichaam en geest kunnen elkaar beïnvloeden en je voelt je pas echt gezond wanneer je fysiek en mentaal fit bent.

Matthijn Tromp Voeding en lifestyle coach

Voel jij je niet fit? Zit je kleding niet lekker? Voel jij je onzeker over je lichaam? Heb je weinig energie om leuke dingen te doen? Zonde! Dat kan echt anders. Ik kan en wil je graag helpen omdat ik oprecht geloof in de kracht van de juiste voeding en de juiste leefstijl. Ik ben gediplomeerd voedingscoach en ervaringsdeskundige. Alles wat ik weet deel ik met je (en de 100.000 andere maandelijkse bezoekers van deze website) in de artikelen die ik regelmatig post, via de e-boeken die ik in eigen beheer uitgeef en door persoonlijk voedingsadvies te geven via mijn online voedingsadviespraktijk NLbewustvoedingsadvies. Ik leef het zelf en het werkt echt!