Hiervoor kun je baking soda gebruiken

Als je nog geen fan bent van baking soda dan is het tijd om dit wel te worden. Het is namelijk echt een wondermiddel. Let overigens wel op. Baking soda kan namelijk niet gebruikt worden bij het bakken, al kan het wel een ingrediënt zijn van bakpoeder. Het wordt namelijk veelvuldig toegepast als rijsmiddel, maar ook als zuurteregelaar en als stabilisator. Bovendien is het een milieuvriendelijk alternatief voor veel schoonmaakmiddelen. Zo kun je roest verwijderen met behulp van zuiveringszout, want dat is het eigenlijk. Een aangebrande pan schoonmaken is ook zeker mogelijk met baking soda, terwijl het tevens gebruikt kan worden als een oven schoonmaken gedaan moet worden. Daarnaast kun je nog veel meer met zuiveringszout. Hieronder vind je er een paar voorbeelden van.

Stinkende kleding en schoenen verwijderen

Als moeder zul je naar alle waarschijnlijkheid de vieze vlekken in de kleding van pubers wel herkennen. Ook de stinkende sokken en schoenen van je manlief zal een grote ergernis zijn. Dat krijg je nou eenmaal van een dag hard werken. Het liefst wil je zo snel mogelijk de stank uit de kleding halen. Dit kan met behulp van baking soda. Door een kopje zuiveringszout toe te voegen aan de wasmiddel zal de geur verdwijnen uit de kleren, terwijl het ook weer stralend wit wordt. Bovendien kun je baking soda gebruiken om de stank uit schoenen te halen. Dit is heel eenvoudig. Je hoeft namelijk alleen maar wat poeder in de schoenen te strooien. Gooi het zuiveringszout er weer uit als je ze gaat dragen.

Badderen in baking soda

Naar alle waarschijnlijkheid wist je al dat zout een zuiverende werking heeft. Mogelijk zal dit komen doordat je bekend bent met de Dode Zee, wat een positieve invloed op je huid zal hebben. Daarnaast zul je hier ook achter kunnen zijn gekomen in een kuuroord. In zo’n wellness center gebruiken ze namelijk zout voor precies dezelfde reden. Naast zout kun je hier ook zuiveringszout, oftewel baking soda, voor gebruiken. Dit zorgt ervoor dat je huid dus gezonder wordt. Thuis kan dit ook gedaan worden door zo’n 100 gram baking soda te gooien in je badwater. Zuiveringszout in een voetenbad kan ook lekker zijn. Dit doodt namelijk de bacteriën dus de nare geurtjes verdwijnen. Voeg hierbij een eetlepel baking soda toe aan het water.

Koelkast schoonmaken

Eerder werd al genoemd dat je een oven of een aangebrande pan kunt schoonmaken met behulp van baking soda. Daarnaast kun je zuiveringszout ook in kunnen zetten voor het reinigen van een koelkast. Voor de binnenzijde doe je dit met een beetje baking soda en water. Daarna kun je de binnenkant van je koelkast met een vochtige doek en wat azijn na wrijven. Maak het vervolgens droog met behulp van een schone doek. Ook kun je de vieze luchten in de koelkast verwijderen met zuiveringszout. Dit doe je door gewoon een open bakje baking soda in de koelkast te zetten. Na een maand moet je het vervangen. De stank zal dan direct verdwijnen.

Matthijn Tromp Voeding en lifestyle coach

Voel jij je niet fit? Zit je kleding niet lekker? Voel jij je onzeker over je lichaam? Heb je weinig energie om leuke dingen te doen? Zonde! Dat kan echt anders. Ik kan en wil je graag helpen omdat ik oprecht geloof in de kracht van de juiste voeding en de juiste leefstijl. Ik ben gediplomeerd voedingscoach en ervaringsdeskundige. Alles wat ik weet deel ik met je (en de 100.000 andere maandelijkse bezoekers van deze website) in de artikelen die ik regelmatig post, via de e-boeken die ik in eigen beheer uitgeef en door persoonlijk voedingsadvies te geven via mijn online voedingsadviespraktijk NLbewustvoedingsadvies. Ik leef het zelf en het werkt echt!