Dit zijn de gezondheidsvoordelen van bamboe kleding

Bamboe kleding

Producten die van bamboe zijn gemaakt worden steeds populairder. We kennen bijvoorbeeld de borden, bekers en het bestek van bamboe al een tijdje, maar ook bamboe kleding wordt door steeds meer mensen gedragen. Maar wat zijn de gezondheidsvoordelen van deze kleding? We vertellen je het in dit artikel.

Bamboe kleding blijft lang fris

Ook wanneer je veel zweet, bijvoorbeeld tijdens het werken of intensieve beweging, zal kleding gemaakt van bamboe redelijk lang fris blijven ruiken. Nu zeggen we niet dat je je T-shirt een week lang kan dragen, want je moet deze natuurlijk wel regelmatig wassen… Maar je zult minder snel last hebben van nare geurtjes dan met synthetische stoffen. Hierdoor gebruik je misschien wel minder deodorant en zul je niet zo vaak een wasmachine aanzetten. Dit heeft een kleine, maar goede invloed op je gezondheid.

Bamboe kleding zal je niet helemaal zweetvrij houden, maar is wel temperatuurregulerend. Daarom zul je minder snel zweten, vooral wanneer je het als onderkleding gebruikt. Ook zal de kleding eventueel zweet snel opnemen, waardoor je geen zweetplekken in je nette overhemd krijgt. Je kunt dus met een gerust hart naar die spannende afspraak, zonder angst voor zweetplekken.

Omdat je niet zo snel last hebt van een zweetlucht bij het dragen van bamboe kleding, zul je meer van je dag genieten. Je hoeft niet meer constant te checken of je zweetvlekken ziet, je deodorant kun je thuis laten, en dat extra T-shirt hoef je ook niet mee te nemen. Indirect is bamboe kleding dus ook beter voor je mentale gezondheid. Want niemand kan die extra stress en zorgen gebruiken.

Zacht voor de huid

In de zomer hebben veel mensen last van kleding die tegen de vochtige, bezwete huid wrijft. Dit zorgt voor roodheid, irritaties en jeuk. Door het gebruik van bamboe onderkleding blijft je huid langer droog en verminder je de kans op deze onaangename zaken. Hierbij is de kleding gemaakt van bamboe ook erg zacht en comfortabel, en zal er niet snel sprake zijn van wrijving en irritatie. Omdat de stof temperatuurregulerend is zul je het niet extra warm hebben, dus daar hoef je je ook geen zorgen om te maken.

In de winter heeft men vaak een wat drogere huid die ook geïrriteerd kan raken door wrijving. Het zijn dan vooral de synthetische kledingstukken of de wollen truien die voor een gevoelige en rode huid zorgen. Bamboe onderkleding beschermt je huid tegen deze wrijving, waardoor deze ook minder snel zal uitdrogen. Hierbij is het een extra laag bescherming tegen de kou en de wind.

Er zijn onder andere duurzame heren T-shirts verkrijgbaar die niet alleen comfortabel zijn, maar ook nog eens beter voor het milieu dan bijvoorbeeld synthetische T-shirts.

Gezonder voor de planeet en gezonder voor ons

Bamboe groeit erg snel en heeft geen pesticiden of veel water nodig om gezond te blijven. Zo kan bamboe meerdere malen worden geoogst, en is er geen sprake van ontbossing of vervuiling van de grond. Uiteindelijk is dit een positief punt voor het milieu, en dus indirect ook voor onze gezondheid.

 

Matthijn Tromp Voeding en lifestyle coach

Voel jij je niet fit? Zit je kleding niet lekker? Voel jij je onzeker over je lichaam? Heb je weinig energie om leuke dingen te doen? Zonde! Dat kan echt anders. Ik kan en wil je graag helpen omdat ik oprecht geloof in de kracht van de juiste voeding en de juiste leefstijl. Ik ben gediplomeerd voedingscoach en ervaringsdeskundige. Alles wat ik weet deel ik met je (en de 100.000 andere maandelijkse bezoekers van deze website) in de artikelen die ik regelmatig post, via de e-boeken die ik in eigen beheer uitgeef en door persoonlijk voedingsadvies te geven via mijn online voedingsadviespraktijk NLbewustvoedingsadvies. Ik leef het zelf en het werkt echt!