De gezondheidsvoordelen van de Hoverboard

Sinds Marty McFly de dag redde met zijn hoverboard in Back to the Future, is het waarschijnlijk een droom van je om er een te berijden. Nou, het hoverboard van die toekomst is er nog niet, maar zoals uw kinderen waarschijnlijk al hebben gezegd, hoverboards zijn er! Deze combinatie van een Segway en een skateboard heet een Denver hoverboard en is een hot item geworden voor kinderen in het hele land. Omdat er tegenwoordig zoveel aandacht is voor kinderen en lichaamsbeweging, vraag je je misschien af of het hoverboard eigenlijk wel telt als lichaamsbeweging. Er zijn zeker meer dan een paar gezondheidsvoordelen van hoverboards, hier is waarom je je kind moet laten overhalen om hun hoverboard als lichaamsbeweging te beschouwen!

Ja, het verbrandt calorieën

Ook al lijkt kijken naar iemand die op een hoverboard rijdt niet hetzelfde als kijken naar iemand die aan het trainen is in de sportschool, je kunt er zeker van zijn dat als je kind op een hoverboard rijdt, het wel degelijk beweging is. Een ritje van een half uur kan tot 300 calorieën verbranden! Het is belangrijk om in gedachten te houden dat verschillende hoverboards verschillende resultaten opleveren, waarbij hoverboards met een S-vorm de meeste calorieën verbranden. Maar de manier waarop een hoverboard je spieren aanspreekt is zeker een vorm van lichaamsbeweging.

Het helpt bij de concentratie

Hoverboards zien er misschien niet uit alsof ze erg snel zijn, maar ze kunnen tot 10 mijl per uur gaan! Zo snel bewegen vereist veel concentratie om rechtop en veilig te blijven. Dit kan uw kinderen helpen hun concentratievermogen te verbeteren, omdat ze zich concentreren op de wereld die voorbij raast en hun evenwicht bewaren.

Het verbetert de reflexen

Als je kind op een hoverboard rijdt, verbetert het zijn evenwichtsvermogen en zijn reflexen. Om een hoverboard in evenwicht te houden en vooruit te komen, moet je voortdurend voorwaarts en achterwaarts bewegen. Als je te ver in een van beide richtingen gaat, kan het noodlot toeslaan – maar na een tijdje wordt het gemakkelijk omdat de reflexen worden versterkt.

Het helpt je houding

Veel mensen fietsen om te bewegen, ook kinderen. Maar een voorovergebogen houding geeft veel stress en spanning op de onderrug. Hoverboards helpen je om je rug recht te houden terwijl je je core inzet, waardoor je tegelijkertijd je houding verbetert. Het geeft je lichaam een volledige training van top tot teen zonder dat je je te uitgeput of overweldigd voelt.

Hoverboards vereisen veel spiercontrole en buikspierkracht, dus sommige mensen doen het er misschien niet goed op. Maar als je gezond bent en geen gezondheidsproblemen hebt die je ervan zouden weerhouden; stap er samen met je kinderen in voor een volledige workout.

Als uw kind een hoverboard wil, of u wilt er zelf een proberen, schuw het niet. Er zijn veel voordelen voor je gezondheid!

Matthijn Tromp Voeding en lifestyle coach

Voel jij je niet fit? Zit je kleding niet lekker? Voel jij je onzeker over je lichaam? Heb je weinig energie om leuke dingen te doen? Zonde! Dat kan echt anders. Ik kan en wil je graag helpen omdat ik oprecht geloof in de kracht van de juiste voeding en de juiste leefstijl. Ik ben gediplomeerd voedingscoach en ervaringsdeskundige. Alles wat ik weet deel ik met je (en de 100.000 andere maandelijkse bezoekers van deze website) in de artikelen die ik regelmatig post, via de e-boeken die ik in eigen beheer uitgeef en door persoonlijk voedingsadvies te geven via mijn online voedingsadviespraktijk NLbewustvoedingsadvies. Ik leef het zelf en het werkt echt!