De eenvoud van succes hebben

Iedereen wil succes hebben, maar lang niet iedereen ervaart dat ook. Succes hebben lijkt soms erg ingewikkeld, het is een uitkomst van een proces, waarvan je het begin niet kent en de uitdagingen ook niet. Toch zijn er veel mensen die wel succes hebben. Wat doen zij anders en wat kun jij zelf doen? 

De basis van succes hebben is simpel

Om succesvol te zijn, heb je maar 2 simpele basisregels nodig:

  1. Een doel
  2. Hard werken

Als je een doel hebt, dan weet je wat je wilt. Een doel structureer je gedachten en je handelen. Het brengt focus aan.

Succes hebben. Meer weten? Download het e-boek Wat Je Denkt Ben Jezelf.

De meeste mensen weten eigenlijk niet wat ze echt willen. Ze hebben er nog nooit diep over nagedacht, of ze denken dat hun stoutste dromen toch nooit uitkomen. Dat laatste is inderdaad waar.

Er bestaat een mooie quote van Henry Ford, je weet wel, die van de auto’s, “Wether you think that you can or that you can’t do something, you are both right”. Het maakt dus niet uit of je denkt dat je iets wel of niet kunt. Je krijgt daar uiteindelijk toch wel gelijk in. Dus kun je beter denken dat je iets kunt.

Hoe doe je dat nou? Hoe kom je aan dat doel? Het maakt eigenlijk niets uit hoe je aan dat doel komt. Passie kan een goede drijfveer zijn, maar je kunt ook denken in termen van anderen helpen, of iets creëren.

Een handig hulpmiddel om aan een doel te komen is, door jezelf af te vragen wie je wilt zijn. Wie je wilt zijn vraagt enige diepgang, maar als je eenmaal je drijfveer hebt gevonden, dan is stap 2, het harde werken, geen probleem meer.

De kracht van eenvoud en focus

De meeste mensen echter, komen al niet voorbij stap 1. Ze leven bij de waan van de dag, laten zich leiden door agenda’s, stress, gezinsperikelen en eventuele carrièremogelijkheden. Maar ze missen overzicht, ze missen een structuur.

Ze missen een punt waar ze naar toe kunnen werken. Ze missen een doel. Succes hebben is niets anders dan een duidelijk doel voor ogen hebben er er gewoonweg aan te werken. Er is geen geheim en het is voor iedereen mogelijk. Elke dag realiseer je een klein stukje van je droom. Succes hebben gaat overigens makkelijker indien je je focus legt op 1 doel en niet op 10 verschillende dingen. Houd het eenvoudig.

Proces

Al je doelen beginnen met de eerste stap. Confucius, de Chinese wijsgeer, zei een paar duizend jaar geleden al: “Elke reis begint altijd met de eerste stap”. Alles wat je wilt, vergt een eerste stap. Simpel. Nadat je de eerste stap hebt gezet, volgt de tweede en de derde enzovoort.

Iedere stap brengt je dichter bij je doel. Je zet een proces in gang. Tijdens dat proces hoef je alleen maar je doel voor ogen te houden en er dagelijks voor te werken. Zodoende komt je doel steeds dichterbij en zul je succes hebben in datgene je wenst.

Wat doe je met de nee-zeggers

Natuurlijk zullen er weerstanden zijn. Er zullen bijvoorbeeld mensen zijn die zeggen dat het allemaal maar onzin is wat je doet. Ik heb een simpele tip voor je, om met deze nee-zeggers om te gaan. Luister gewoon niet naar ze. Laat ze kletsen. Zij weten niet hoe jij je voelt en waarom je dat doel wilt bereiken, maar jij weet dat wel en daar gaat het om.

Meer weten?

Wat zou je doen als er geen limieten en beperkingen meer voor jou zouden zijn? Wat zou je willen doen als alles kon en dat grenzen er niet meer voor jou zouden bestaan? Wat als…?  Wat als er nou eens een manier bestaat om datgene te bereiken wat je maar wilt bereiken.

Succes, zonder grenzen, is er voor iedereen. Alles is mogelijk! Alleen niet iedereen doet het. Dit e-boek Wat Je Denkt Ben Jezelf, helpt je om de vraag Wat, om te zetten in Hoe. Met andere woorden, dit e-boek geeft je de tools die je nodig hebt om datgene te bereiken wat je wilt.

Het gevoel van succes en bepaalde lichaamsstofjes hebben heel erg veel  met elkaar te maken. Gaan adrenaline, endorfine en cortisol ook met jou aan de haal? Heb je last van stress, depressiviteit, spanningen, slapeloosheid of voel je je gewoon niet lekker? Neem de controle weer terug. In het e-boek Van Stress Naar Geluk ontdek je hoe je deze (en andere) belangrijke neurotransmitters in je voordeel laat werken.

Matthijn Tromp Voeding en lifestyle coach

Voel jij je niet fit? Zit je kleding niet lekker? Voel jij je onzeker over je lichaam? Heb je weinig energie om leuke dingen te doen? Zonde! Dat kan echt anders. Ik kan en wil je graag helpen omdat ik oprecht geloof in de kracht van de juiste voeding en de juiste leefstijl. Ik ben gediplomeerd voedingscoach en ervaringsdeskundige. Alles wat ik weet deel ik met je (en de 100.000 andere maandelijkse bezoekers van deze website) in de artikelen die ik regelmatig post, via de e-boeken die ik in eigen beheer uitgeef en door persoonlijk voedingsadvies te geven via mijn online voedingsadviespraktijk NLbewustvoedingsadvies. Ik leef het zelf en het werkt echt!