Zet eens een andere plant op kantoor

Plantjes

Planten op kantoor leuken niet alleen het interieur op, maar zuiveren ook nog eens de lucht. Een aantal planten op jouw kantoor kunnen de sfeer bepalen doordat ze de zakelijke styling van jouw kantoor aanvullen met wat groen. Dat laat jouw kantoor er wat vriendelijker uitzien. Nu zou je natuurlijk de standaard kantoorplanten kunnen gebruiken, maar het wordt nog leuker als je eens iets anders probeert. Wij geven je graag wat ideeën.

Plantjes in glazen pot

Een ecosysteem is een mooie eyecatcher voor op jouw kantoor. Zet plantjes in glazen pot op jouw bureau. Heb jij geen groene vingers? Geen probleem, want je hoeft hier na de eerste maand niets meer aan te doen. In de eerste maand is het belangrijk dat je de pot na iedere drie dagen een dag laat luchten en controleert of er nog genoeg condens aan de binnenkant zit. Je kunt zelf jouw ecosysteem maken door plantjes in een glazen pot te planten. Gebruik dan Hydrokorrels, actieve houtskool en aarde als basis en plant daar vervolgens jouw plantjes in. Niet zelf maken? Koop hem dan gewoon in het tuincentrum.

Een vleesetende plant

Eén van de planten die je in een glazen pot kunt doen is een vleesetende plant. Je kunt natuurlijk ook een grotere vleesetende plant kopen en deze op je kantoor zetten. Dit zie je namelijk ook niet vaak. Een bijkomend voordeel is het dat de plant de vliegen en muggen in jouw kantoor opeet. Vleesetende planten zie je niet vaak op een kantoor. Deze plant is dus ook zeer geschikt als eyecatcher op jouw kantoor. Wij raden een vleesetende plant kopen aan!

Welke planten zijn goed voor op kantoor?

Naast de voorbeelden die we hierboven hebben gegeven zou je natuurlijk ook voor de standaard kantoorplanten kunnen gaan. Het belangrijkste is dat jij je prettig voelt op jouw werkplek en dat je de planten zelf goed kunt verzorgen. Wij vinden zelf een glazen pot met plantjes een mooie aanvulling op de werkplek omdat deze na de eerste maand geen verzorging meer nodig heeft. Mocht jij toch voor ‘gewone’ planten willen gaan, kies dan voor planten met een luchtzuiverende werking zoals een varen. Deze zijn mooi in een grote pot als statement piece, maar kunnen ook in een afgesloten glazen pot. Een mooie grote plant is altijd goed.

Kantoorplanten kopen voor een goede werksfeer

Als jij kantoorplanten op jouw kantoor zet verhoogt dit de goede werksfeer. De lucht wordt gezuiverd en jouw kantoor oogt vrolijker en vriendelijker. Wil jij kantoorplanten kopen? Bedenk dan waar je ze neer wilt zetten, bijvoorbeeld op de vensterbank of je bureau. Je kunt ook een grote plant in een pot in je kantoor zetten als een soort statement piece. Kijk bij het kiezen van planten hoeveel verzorging ze nodig hebben. Plantjes in glazen pot hebben geen verzorging nodig, maar een vleesetende plant kan weer een andere verzorging vragen. Houd hier rekening mee als je bijvoorbeeld op vakantie gaat. Het zou zonde zijn als je terugkomt en je planten dood zijn.

Matthijn Tromp Voeding en lifestyle coach

Voel jij je niet fit? Zit je kleding niet lekker? Voel jij je onzeker over je lichaam? Heb je weinig energie om leuke dingen te doen? Zonde! Dat kan echt anders. Ik kan en wil je graag helpen omdat ik oprecht geloof in de kracht van de juiste voeding en de juiste leefstijl. Ik ben gediplomeerd voedingscoach en ervaringsdeskundige. Alles wat ik weet deel ik met je (en de 100.000 andere maandelijkse bezoekers van deze website) in de artikelen die ik regelmatig post, via de e-boeken die ik in eigen beheer uitgeef en door persoonlijk voedingsadvies te geven via mijn online voedingsadviespraktijk NLbewustvoedingsadvies. Ik leef het zelf en het werkt echt!