Welke sappen kun je drinken tijdens een sapkuur

Sapkuur

Heb je weleens geprobeerd af te vallen maar lukte dat niet met een dieet? Je kan ook een sapkuur proberen om af te vallen. Met een korte sapkuur kan je in korte tijd veel resultaat behalen. Daarom hebben we vier gezonde saprecepten om je lichaam natuurlijke energie te geven en het lichaam te helpen ontgiften!

Een sapkuur is een krachtige tactiek die door een snel groeiend aantal mensen wordt gebruikt om snel gewicht te verliezen, de juiste voeding te krijgen en een gezonde levensstijl te stimuleren.

Wat zijn de gezondheidsvoordelen van een sappenkuur?

Volgens de Mayo Clinic(1) kan je lichaam, door vers gemaakte sappen te drinken, de voedingsstoffen beter opnemen dan het eten van hele groenten en fruit en het geeft je spijsverteringsstelsel rust van het werken aan vezels. Ze zeggen dat sap het risico op kanker kan verminderen, je immuunsysteem kan stimuleren, gifstoffen uit je lichaam kan helpen verwijderen, de spijsvertering kan helpen en je kan helpen gewicht te verliezen. Verse sappen kunnen je een uitbarsting van energie en een heldere geest geven.

Welke vruchten en groenten kan je gebruiken voor een sappenkuur?

Enkele van de meest populaire groenten zijn wortelen, komkommer, selderij, boerenkool, spinazie, bieten en romaine. De meest populaire vruchten om te gebruiken bij het maken van sap zijn citroenen, sinaasappels, appels en limoenen. Andere toevoegingen zijn verse gember, peterselie, chlorella en kurkuma.

Recepten voor heerlijke en voedzamesappen die u helpen gewicht te verliezen

Dit zijn de fruit & groentesap combinaties die wij aanraden:

Drink Your Greens: spinazie, komkommer, selderij, citroen, gember en appel & (peterselie)

De ontgifter: bieten, wortelen, citroen, gember, appel

The Vision: Wortelen, Sinaasappels, Gember & (Kurkuma)

Zoete Wortel: Appels, Wortelen en Peterselie

Alvorens met een sapreiniging te beginnen, kan je het beste eerst overleggen met je huisarts om er zeker van te zijn dat een sapkuur geschikt is voor jou. Op de website van https://happyjuicy.nl/ staat vermeld dat een sappenkuur niet voor iedereen geschikt is. Bijvoorbeeld wanneer je een medische aandoening hebt. Vraag daarom eerst advies van je huisarts of een specialist. 

Matthijn Tromp Voeding en lifestyle coach

Voel jij je niet fit? Zit je kleding niet lekker? Voel jij je onzeker over je lichaam? Heb je weinig energie om leuke dingen te doen? Zonde! Dat kan echt anders. Ik kan en wil je graag helpen omdat ik oprecht geloof in de kracht van de juiste voeding en de juiste leefstijl. Ik ben gediplomeerd voedingscoach en ervaringsdeskundige. Alles wat ik weet deel ik met je (en de 100.000 andere maandelijkse bezoekers van deze website) in de artikelen die ik regelmatig post, via de e-boeken die ik in eigen beheer uitgeef en door persoonlijk voedingsadvies te geven via mijn online voedingsadviespraktijk NLbewustvoedingsadvies. Ik leef het zelf en het werkt echt!