Wat weet jij al over fruit?

Wat weet jij al over fruit?

Gezonde voeding. Je hoort het dagelijks om je heen en tegenwoordig zijn we er allemaal veel mee bezig. Vroeger waren ze nog niet bekend met allemaal wel en niet goed is voor je lichaam. Tegenwoordig weten we steeds beter wat je beter wel en wat je beter niet kunt doen. Zo weten we dat bijvoorbeeld het eten van ongeveer twee stuks fruit per dag goed voor je is. Maar wat moeten we nog meer weten over fruit?

Wat zit er in fruit?

Wanneer je fruit eet, werk je automatisch aan je gezondheid. In fruit zitten weinig calorieën, maar wel erg veel mineralen en voedingsvezels. Vaak hoor je dat suiker niet goed is voor je lichaam. Hoewel dit zo is, zit er wel suiker in fruit. Dit is alleen een andere vorm van suiker die in zekere maten wel goed is voor je lichaam. Ook bevat fruit naast het suiker ook fruitzuren. 

Wat doet fruit met je lichaam?

In je lichaam heb je veel botten. Van jongs af aan krijg je te horen dat je bijvoorbeeld goed melk moet drinken, omdat je hier sterke botten en tanden van krijgt. Toch is dat niet het enige hulpmiddel om dat te krijgen. Door middel van het eten van fruit, werk je ook aan het verstevigen van je botten. Naast dat je sterke botten krijgt bij het eten van fruit loop je ook op meerdere dingen minder risico. Zo heb je een lager risico op hart- en vaatziekten, maar ook is het risico op diabetes, darm- en longkanker een stuk minder. Hoe makkelijk is het dus niet dat je door middel van het eten van fruit deze risico’s kunt verminderen. 

Risico’s te veel eten van fruit

Naast dat fruit vele voordelen heeft, heeft het ook wat nadelen. Deze nadelen komen wel pas kijken op het moment dat er te veel fruit gegeten wordt. Zoals je hierboven hebt kunnen lezen bevat fruit ook suikers. Deze suikers zijn goed voor je lichaam als je hier niet te veel van inneemt. Op het moment dat je te veel fruit eet, zul je ook de suikers binnenkrijgen. Deze suikers zijn een dikmaker. 

Fruit cadeau doen

Fruit heeft dus meerdere voor- en nadelen. Toch kan je erg veel doen met fruit. Zo kun je bijvoorbeeld een beterschapsmand laten bezorgen. Deze mand vul je dan helemaal met fruit. Zoals je hebt kunnen lezen heeft fruit vele voordelen. Wanneer iemand ziek is, is het erg belangrijk goed te letten op de gezondheid. Hierbij is een fruitmand dus haast niet te missen. En hoe leuk is het dat je door middel van een beterschapsmand iemand kan opvrolijken en je kan steunen..

Mogelijkheden met fruit

Je kunt op erg veel verschillende manieren gebruik maken van fruit. Zo kun je op de gewoonlijke manier een stuk fruit in stukjes snijden en opeten.  Daarnaast kun je veel verschillende shakes maken met fruit. Je kunt bijvoorbeeld een bananenshake maken, maar ook allemaal verschillende soorten fruit samenvoegen. Ook kun je fruit gebruiken bij het maken van gerechten, zoals bijvoorbeeld taart. Hierbij kun je denken aan een heerlijke appeltaart vol met stukjes appel. 

Matthijn Tromp Voeding en lifestyle coach

Voel jij je niet fit? Zit je kleding niet lekker? Voel jij je onzeker over je lichaam? Heb je weinig energie om leuke dingen te doen? Zonde! Dat kan echt anders. Ik kan en wil je graag helpen omdat ik oprecht geloof in de kracht van de juiste voeding en de juiste leefstijl. Ik ben gediplomeerd voedingscoach en ervaringsdeskundige. Alles wat ik weet deel ik met je (en de 100.000 andere maandelijkse bezoekers van deze website) in de artikelen die ik regelmatig post, via de e-boeken die ik in eigen beheer uitgeef en door persoonlijk voedingsadvies te geven via mijn online voedingsadviespraktijk NLbewustvoedingsadvies. Ik leef het zelf en het werkt echt!