6 tips om je een stuk gelukkiger te voelen

Zit je even niet lekker in je vel? Gelukkig zijn er genoeg dingen die je kunt doen om je een stuk fijner en gelukkiger te voelen! Helaas heb je geen invloed op de situatie om je heen, maar je hebt volledig zelf in de hand hoe je met de situatie omgaat. En laat dat nou net key zijn voor een gelukkig leven! 

Wat doe je wanneer jij je ongelukkig voelt? Of beter nog, hoe voorkom je het? Wij hebben 6 tips om je weer helemaal gelukkig te voelen!

Tip 1. Beweeg meer

Je voelt je fitter als je meer beweegt. Daarnaast zorgt bewegen ervoor dat geluksstofjes in je lichaam aan worden gemaakt. Juist als je moe bent, moet je opstaan en gaan bewegen. Het geeft positieve energie en zorgt ervoor dat je je mentaal beter voelt. 

Als je 1 tot 3 keer in de week sport heb je zelfs een 1,5 keer minder kans om een psychische stoornis te ontwikkelen! Omnia Personal training Amsterdam kan je daarbij helpen. Deze Personal Trainer Amsterdam Centrum legt de focus op je lichaam, maar ook zeker op je geest. Hierdoor voel jij je na iedere sessie beter. 

Tip 2. Eet gevarieerd en gezond

Naast bewegen, zorgt ook goede voeding voor een energieboost. Nét dat beetje extra energie wat je goed kan gebruiken als je even een dip hebt. Eet dus gevarieerd en gezond.

Tip 3. Ga naar buiten

Daglicht zorgt ervoor dat je minder snel moe wordt. Dit komt omdat daglicht ervoor zorgt dat je lichaam niet teveel melatonine aanmaakt. En het is zo simpel: ga gewoon lekker naar buiten! Ook al heb je van tevoren geen zin, het zal je écht goed doen.

Bonustip: ‘s Morgens vroeg naar buiten gaan schijnt extra goed voor je te zijn. Er zit dan veel ‘blauw’ in het licht en blauw licht remt de aanmaak van het slaaphormoon melatonine. Daarnaast heeft frisse lucht een bewezen effect op je mentale gezondheid. Een win-winsituatie dus!

Tip 4. Vitamine D

Is het lastig om veel buiten te zijn door een drukke baan? Zorg dan dat je er op een andere manier aan de vitamine D komt. Deze vitamine is erg belangrijk voor het geluksgevoel en energieniveau. In de volgende gevallen is het aan te raden om extra Vitamine D te nemen:

  • Als je overdag weinig buiten komt;
  • Als je zwanger bent;
  • Als je een sluier draagt;
  • Voor vrouwen boven de 50 jaar;
  • Voor mannen en vrouwen boven de 70 jaar.

Tip 5. Negativiteit vermijden

Waarom zou je negativiteit opzoeken? Stop dus met het kijken van het nieuws of het lezen van nare berichten als je merkt dat het invloed heeft op je gevoel. Klinkt simpel, maar het zal je goed doen! Het klinkt lastig maar laat negatieve mensen in je leven los of spreek ze erop aan. Hoe meer positieve energie, hoe hoger je eigen geluksgevoel! 

Tip 6. Wees een beetje liever voor jezelf

Naast dat bovenstaande tips je helpen, is het ook goed om gewoon een beetje liever voor jezelf te zijn. Iedereen voelt zich soms even down. Accepteer de momenten dat je je niet zo lekker voelt en wees lief voor jezelf. Doe iets waarvan je weet dat je er vrolijker van wordt: koop bijvoorbeeld bloemen, eet iets lekkers, ga in bad, lees een boek of luister muziek. Je mag jezelf zo nu en dan wel even verwennen! 

Wij hopen dat deze 6 tip je helpen om weer wat beter in je vel te komen. Voordat je het weet ben je weer vrolijk. You got this! 

Matthijn Tromp Voeding en lifestyle coach

Voel jij je niet fit? Zit je kleding niet lekker? Voel jij je onzeker over je lichaam? Heb je weinig energie om leuke dingen te doen? Zonde! Dat kan echt anders. Ik kan en wil je graag helpen omdat ik oprecht geloof in de kracht van de juiste voeding en de juiste leefstijl. Ik ben gediplomeerd voedingscoach en ervaringsdeskundige. Alles wat ik weet deel ik met je (en de 100.000 andere maandelijkse bezoekers van deze website) in de artikelen die ik regelmatig post, via de e-boeken die ik in eigen beheer uitgeef en door persoonlijk voedingsadvies te geven via mijn online voedingsadviespraktijk NLbewustvoedingsadvies. Ik leef het zelf en het werkt echt!