Wat zijn de gezondheidsvoordelen van het drinken van gefilterd water? 

Waterfilters worden de laatste jaren steeds populairder en dit is niets dan goed nieuws voor iedereen die mensen wil helpen een goed en gezond leven te leiden. Als je het gebruik van een waterfilter overweegt en meer advies wilt over de vraag of dit de juiste oplossing voor je is, is het een goed idee om dit artikel door te nemen. Vraag bijvoorbeeld experts om advies. Zij kunnen je antwoord geven op de vraag ‘waarom een waterfilter?’, al doet deze blog dit ook al een beetje.

Verbetert de gezondheid van je huid

Het drinken van gefilterd water is erg belangrijk voor een goede hydratatie van onze huid. De cosmetische industrie groeit elke dag terwijl we proberen onze huid er steeds beter uit te laten zien, terwijl we suikerhoudende dranken en frisdrank blijven drinken. Gefilterd water, vooral wanneer het in voldoende hoeveelheden wordt gedronken, is een van de beste manieren om de hydratatie en gezondheid van je huid te verbeteren, terwijl je tegelijkertijd onvoorstelbare sommen geld bespaart door minder make-up te kopen en cosmetica.

Bevordert de opname van vitale voedingsstoffen

Gefilterd water kan helpen bij de opname van voedingsstoffen. Als je een alkalisch ionisatorwaterfilter gebruikt, drink je niet alleen gefilterd, maar alkalisch water. Dergelijk gefilterd water is op veel manieren geweldig, inclusief het feit dat het de snelheid waarmee watermoleculen en voedingsstoffen door je cellen worden opgenomen, verlaagt. Dit verbetert je stofwisseling en je algehele gezondheid enorm.

Ontgift je lichaam

Ontgifting is nog een van de belangrijkste gezondheidsvoordelen van het drinken van gefilterd water. Het drinken van gefilterd of alkalisch water kan een aanzienlijk effect hebben op de ontgifting van je lichaam. Het drinken van gedestilleerd water is ook geweldig voor ontgifting, maar slechts voor een korte tijd. Met de hoeveelheid junkfood die we tegenwoordig eten, evenals alle andere manieren waarop we chemicaliën en gifstoffen consumeren, een goede ontgifting is essentieel voor ieders gezondheid. En het drinken van gefilterd water is een van de belangrijkste dingen die je kunnen helpen bij het nastreven van dit doel.

Versnelt de metabolisme

Gefilterd water helpt ons metabolisme te versnellen, wat van vitaal belang is voor het goed functioneren van ons lichaam. Een betere opname van voedingsstoffen is verre van de enige manier waarop gefilterd water ons metabolisme verbetert. Gezinnen met waterfilters in huis blijken statistisch gezien meer water te verbruiken. En aangezien water, samen met sport en lichaamsbeweging, een van de belangrijkste componenten is bij het verbeteren van je metabolisme, is het hebben van gefilterd water in huis een geweldige manier om onze gezondheid te verbeteren.

Geniet van lekkerdere maaltijden

Het filteren van uw kraanwater is ook geweldig voor je kookkunsten. Er is een reden waarom elk toprestaurant een goed waterfilter voor aanrecht, een premium waterfilter voor onder de gootsteen of een van de beste waterfilters voor het hele gebouw in hun keukens gebruikt. We vergeten vaak dat we niet alleen kraanwater drinken, maar er ook mee koken. En terwijl we bij het koken het water vaak koken en daardoor veel verontreinigingen zoals chloor verdampen, blijven er veel andere verontreinigingen in het leidingwater achter. Een waterfilter lost dit op.

Matthijn Tromp Voeding en lifestyle coach

Voel jij je niet fit? Zit je kleding niet lekker? Voel jij je onzeker over je lichaam? Heb je weinig energie om leuke dingen te doen? Zonde! Dat kan echt anders. Ik kan en wil je graag helpen omdat ik oprecht geloof in de kracht van de juiste voeding en de juiste leefstijl. Ik ben gediplomeerd voedingscoach en ervaringsdeskundige. Alles wat ik weet deel ik met je (en de 100.000 andere maandelijkse bezoekers van deze website) in de artikelen die ik regelmatig post, via de e-boeken die ik in eigen beheer uitgeef en door persoonlijk voedingsadvies te geven via mijn online voedingsadviespraktijk NLbewustvoedingsadvies. Ik leef het zelf en het werkt echt!