Wat moet je weten als je een zonnebril koopt?

Zonnebrillen zijn belangrijk. Zowel voor je uitstraling alswel als bescherming voor je ogen. Een zonnebril is de zonnebrandcrème met factor maar tegelijk ook jouw eerste indruk.

In de zon kijken is, naast dat het niet prettig is, ook heel slecht voor je ogen. Door de zon ga je vaak met je ogen knijpen wat dan weer hoofdpijn oplevert. Een goede zonnebril kan dit voorkomen. Maar wat is een goede zonnebril. En mag die ook modieus of goedkoop zijn?

De juiste zonnebril kiezen

Nieuwe zonnebrillen kopen is niet alleen verstandig maar ook heel leuk. Het maakt je vrolijk én het is in de zomer vaak je eerste indruk. Daarom is het eigenlijk onmogelijk om maar één zonnebril te kiezen. Ga je voor goede maar goedkope zonnebrillen, heb je dat probleem natuurlijk niet. Dan kun je een bril kiezen voor elk moment.

Een zonnebril kun je aanpassen aan je kleding, aan de vorm van je gezicht of waar je naar toe gaat. Heb je een lunch met een zakenrelatie? Dan kies je liever voor een introvert model en niet voor een bril met gekleurde glazen. Maar ga je naar een feest of festival, dan is zo’n bril juist weer heel goed geschikt.

Bij Cheapass zonnebrillen begrijpen ze dat. Daarom hebben ze een site met niet alleen heel veel trendy zonnebrillen waarbij je ook nog eens uit meerdere kleuren lenzen kunt kiezen, de brillen zijn ook zo goedkoop dat je portemonnee het goedkeurt als je meerdere modellen kiest. Ga je naar de site dan kun je op deze pagina eenvoudig je wensen selecteren en zo heel eenvoudig jouw meest geschikte zonnebril vinden.

De trends van deze zomer op een rijtje

Naast jouw voorkeuren wil je misschien ook weten welke zonnebrillen een ware trend zijn deze zomer. Het leuke van deze trends is dat het klassiekers zijn met een nieuwe touch. We geven je de drie meest trendy opties.

De ronde klassieker

Ken je de ronde bril uit de jaren 60 nog? Denk je aan John Lennon dan weet je welke bril we bedoelen. Een unieke eigen uitstraling maar geschikt voor elk moment. In de klassieke versie voor naar je werk of voor op het terras en met de geweldige gekleurde lenzen dé bril voor elk festival of feest.

De pilotenbril

Nog zo’n klassieker die nooit uit de tijd raakt. Gemaakt voor piloten die last hadden van de zon, werd dit model een ware hit die nu ook de dames helemaal voor zich gewonnen heeft. Met of zonder spiegelglazen, die keuze is aan jou.

De clubmaster

Ken je de klassieke Clubmaster nog. De bril die elke man een mysterieus uiterlijk geeft. Intellectueel maar ook eigenzinnig. Al jaren geliefd onder de artistiekelingen. Wist je trouwens dat het geheim van het succes zit in de bovenkant van het montuur dat zo ontworpen is dat het de functie van je wenkbrauwen overneemt?

Cat-eye zonnebril

En dan dé bril voor de geëmancipeerde en zelfstandige vrouw uit de jaren 50 en 60. Een ware hit. Geliefd onder de secretaresses en pas na de introductie door Marilyn Monroe in de film „How to Marry a Billionaire“ een bril met een sexy imago. Deze bril geeft nog altijd elegante look en is geeft daarmee dé  finishing touch voor de vrouwelijke outfit.

Matthijn Tromp Voeding en lifestyle coach

Voel jij je niet fit? Zit je kleding niet lekker? Voel jij je onzeker over je lichaam? Heb je weinig energie om leuke dingen te doen? Zonde! Dat kan echt anders. Ik kan en wil je graag helpen omdat ik oprecht geloof in de kracht van de juiste voeding en de juiste leefstijl. Ik ben gediplomeerd voedingscoach en ervaringsdeskundige. Alles wat ik weet deel ik met je (en de 100.000 andere maandelijkse bezoekers van deze website) in de artikelen die ik regelmatig post, via de e-boeken die ik in eigen beheer uitgeef en door persoonlijk voedingsadvies te geven via mijn online voedingsadviespraktijk NLbewustvoedingsadvies. Ik leef het zelf en het werkt echt!