Wat is het verschil tussen een goede en een gemiddelde tandarts?

Er zijn meerdere mensen die angst voor de tandarts hebben. Bij een goede tandarts is dat helemaal nergens voor nodig. Ben jij toevallig bezig met de zoektocht naar een nieuwe tandarts? Dan ben je zojuist aan het juiste (web)adres beland! Er zijn namelijk een aantal factoren die een goede tandarts duidelijk onderscheidt van een gemiddelde tandarts. De tandarts is niet ieder zijn favoriete dokter, een switch kan dan vrij lastig zijn. Daarom gaan wij je helpen bij wat je moet weten voor het kiezen van een goede tandarts.

Een goede tandarts heeft een leuke persoonlijkheid

Velen zien er tegenop om naar de tandarts te gaan. Een tandarts met een leuke persoonlijkheid kan dit probleem enorm verminderen. Een behandeling wordt een stuk aangenamer wanneer je een tandarts hebt die een leuke persoonlijkheid heeft. Wanneer je vaak te kampen hebt met nervositeit wanneer je naar de tandarts moet dan is het fijn wanneer je gewoon een praatje kunt maken met de tandarts om de sfeer iets aangenamer te maken.

Een professionele praktijk is modern

Een tandarts die gebruik maakt van de nieuwste technieken en technologie voor het verhelpen van jouw gebitsproblemen is vaak een duidelijke professional. Soms houden tandartsen die al een lange tijd in het vak actief zijn hun eigen oudere methodes er op na ook al is de technologie verder en heeft deze bewezen dat het makkelijker en beter kan. Een moderne tandartsenpraktijk is vaak een goede keuze.

Een goede tandarts is daadwerkelijk een professional

Dat klinkt voor de hand liggend, maar dat is toch minder het geval dan het lijkt. Je gebit is een van de meest kostbare lichaamsdelen, je wilt dan dat enkel een professional daar aankomt. Tandartsen met veel goede recensies zijn vaak degenen waar mensen werken die weten wat ze doen. Het is altijd een goed plan om van te voren even het internet af te gaan om te kijken wat je over een praktijk kunt vinden. Je kunt veel tandarts scannen op zowel ervaring als achtergrond in het vak.

Uiteraard zegt research op internet niet altijd alles, dus volledige conclusies zul je niet kunnen trekken, maar dat is in geen enkel geval zo. Wel krijg je vaak al een duidelijke indicatie of deze tandarts is wat je zoekt of niet.

Een gemiddelde tandarts zal vaak eerder zeggen dat je naar een speciale kliniek moet voor een bepaalde soort behandeling, terwijl een professional echt weet wat hij met allerlei soorten kwalen aan moet. Iedere keer een doorverwijzing is niet handig, zorg daarom dat je direct voor een professional kiest.

Op zoek naar een goede tandarts? TCN is de ‘place-to-be’!

TCN is een tandartspraktijk in Alkmaar en omstreken. TCN kent zeven vestigingen en je kunt er terecht voor: algemene tandheelkunde, pedontologie, endodontologie, implantologie, parodontologie, orthodontie en speciale behandeling op het gebied van angst.

TCN begrijpt maar al te goed dat mensen de tandarts niet altijd even leuk vinden. Daarom helpen ze je graag over je angst heen te komen. Je kunt er terecht voor zo ongeveer alle tandheelkundige behandelingen. TCN focust zich écht op het belang van de patiënt, en dat is altijd duidelijk te merken. Altijd een pijnloze behandeling met het laagste narcose tarief van Nederland, slechts €137.50 per half uur!

Matthijn Tromp Voeding en lifestyle coach

Voel jij je niet fit? Zit je kleding niet lekker? Voel jij je onzeker over je lichaam? Heb je weinig energie om leuke dingen te doen? Zonde! Dat kan echt anders. Ik kan en wil je graag helpen omdat ik oprecht geloof in de kracht van de juiste voeding en de juiste leefstijl. Ik ben gediplomeerd voedingscoach en ervaringsdeskundige. Alles wat ik weet deel ik met je (en de 100.000 andere maandelijkse bezoekers van deze website) in de artikelen die ik regelmatig post, via de e-boeken die ik in eigen beheer uitgeef en door persoonlijk voedingsadvies te geven via mijn online voedingsadviespraktijk NLbewustvoedingsadvies. Ik leef het zelf en het werkt echt!