Waarom is een goede sportbeha zo belangrijk?

De meeste vrouwen vinden het vooral belangrijk dat ze er leuk uit zien tijdens het sporten en dat hun sportsetje fijn zit, maar het belangrijkste gedeelte van de sportoutfit wordt vaak vergeten! De sport BH! Maar waarom is een goede sport BH eigenlijk zo belangrijk? Wij helpen jou graag!

Waarom is een goede sportbeha zo belangrijk?

Naast goede schoenen en sportkleding is het belangrijk dat je kiest voor een passende en betrouwbare sportbeha. Bij sport is de borst in beweging, maar onze borst is van nature helaas niet op deze bewegingen voorbereid – om pijn en uitrekken van het gevoelige bindweefsel te voorkomen, moet je een goede sportbeha dragen. Bij sporten zoals hardlopen of paardrijden, wordt de borst blootgesteld aan extreme belastingen – per stap beweegt de borst ca. 9 centimeter op en neer. Deze ongewenste bewegingen worden door een optimaal zittende sportbeha tot 78% gereduceerd. Voor elke bewegingsintensiteit hebben wij een passende sportbeha welke perfect op de behoeftes van het vrouwelijk lichaam is afgestemd. Ontdek alles over onze sportbeha’s en welke sportbeha voor jou het meest geschikt is via het menu hieronder.

Afhankelijk van het belastingniveau van de sport heb je qua ontwerp als functie met goede ondersteuning te maken. Wij maken hierin een onderscheid tussen 3 soorten support levels; Extreme Support Level (maximale steun): Deze BH’s zijn bedoeld voor sporten met een hoge belasting zoals bijvoorbeeld: hardlopen, paardrijden, tennis, handbal en balsporten in het algemeen. Zij bieden een extreem sterke, comfortabele steun en zijn ook voor vrouwen met grotere omvangmaten perfect. Zie voorbeeld hieronder. Sport bh High Support Level (hoge steun): Een High Support sport BH is een stevige sport BH zonder beugel die alle bewegingen die je maakt voldoende kan opvangen. Voldoende wil zeggen dat je borsten in de BH nog wel een heel klein beetje mogen meedeinen, maar dat ze zeker niet mogen stuiteren. Balsporten en racketsporten zijn voorbeelden van high impact sporten waarbij deze sport BH goed van pas komt. Zie voorbeeld hieronder. Medium Support Level (gemiddelde steun): BH’s in de categorie Medium Support zijn bijzonder geschikt voor sporten met een gemiddelde belastingintensiteit. Zij bieden stevige ondersteuning zonder daarbij af te knellen. Sporten waarbij deze BH’s goed bij passen zijn o.a. pilates, yoga en nordic walking. Zie voorbeeld hieronder.

Vooral bij sporten zoals basketbal, hardlopen, volleybal of boksen is het belangrijk dat je je armen vrij kunt bewegen. De oplossing: een sportbeha met X-Back!

Leuke weetjes!

•     Op een afstand van 1000 meter en een loopsnelheid van 12km/h beweegt de borst ongeveer 84 meter op en neer. Sport bh hardlopen is dan ook een goede keuze!
•     Het dragen van een sport BH vermindert de beweging van de borst en minimaliseert de impact van de beweging op het gevoelige borstweefsel.
•     Wij zijn specialist in grote maten.
•     Ook sportende vrouwen kunnen bij ons terecht, want onze sport BH’s bieden een stevige ondersteuning t/m cup H!
•     Wij hebben merken die hoogwaardige materialen verwerken in sport BH’s, die ook nog eens ademend en vochtregulerend zijn.

Matthijn Tromp Voeding en lifestyle coach

Voel jij je niet fit? Zit je kleding niet lekker? Voel jij je onzeker over je lichaam? Heb je weinig energie om leuke dingen te doen? Zonde! Dat kan echt anders. Ik kan en wil je graag helpen omdat ik oprecht geloof in de kracht van de juiste voeding en de juiste leefstijl. Ik ben gediplomeerd voedingscoach en ervaringsdeskundige. Alles wat ik weet deel ik met je (en de 100.000 andere maandelijkse bezoekers van deze website) in de artikelen die ik regelmatig post, via de e-boeken die ik in eigen beheer uitgeef en door persoonlijk voedingsadvies te geven via mijn online voedingsadviespraktijk NLbewustvoedingsadvies. Ik leef het zelf en het werkt echt!