Waarom is duurzaam leven gezond voor je?

Duurzaam leven

Waarom is duurzaam leven gezond voor je? Een schone lucht, zoet water, groene bomen en duurzame energie; het zijn enkele van de dingen die we in het leven wensen. Iedereen is het erover eens dat een schoon, duurzaam milieu nodig is voor een gezond leven. De resultaten zijn minder vervuiling, minder afval, biologisch afbreekbare materialen, groen wonen, recycling enzovoort.

Veel mensen blijven echter een minder milieubewuste levensstijl leiden, omdat ze niet genoeg tijd hebben of denken dat het te moeilijk of te duur is om te verduurzamen, maar duurzaam leven is mogelijk voor iedereen! Als u van plan bent duurzamer te leven, thuis, op het werk en wanneer u op reis bent, dan zijn er allerlei voordelen. U draagt uw steentje bij aan een groener milieu wat goed is voor onze planeet, maar er zijn ook veel persoonlijke voordelen te behalen door een duurzamere benadering van het dagelijks leven.

Gun uzelf rust en een goede gezondheid!

Elke inspanning die u verricht om duurzamer te leven telt mee en u zult snel het verschil in uw leven merken. Door meer groen in uw tuin te hebben, helpt u mee aan het voorkomen van overstromende rioleringen. Tegelijkertijd werken al die planten rustgevend en ze verschonen de lucht. Zet daarom ook zeker wat planten binnen! Verbouw uw eigen voedsel in uw tuin en koop meubels tweedehands om geld te besparen en lekker duurzaam bezig te zijn. Daarnaast is het duurzamer om te wandelen en te fietsen dan de auto te gebruiken. Bovendien is lichaamsbeweging gezond! U kunt natuurlijk ook een auto aanschaffen met een lager brandstofverbruik of voor volledig elektrisch gaan met het oog op duurzaamheid. Daarnaast zijn treinreizen relatief duurzaam.

Bespaar op energie

U kunt geld besparen op energie door bijvoorbeeld spaarlampen voor licht te gebruiken. U kunt uw energieverbruik ook verminderen door enkel gebruik te maken van elektrische apparaten wanneer nodig, door uw eigen stroomverbruik te genereren, door minder lang te douchen en de kachel een graadje lager te zetten. Door middel van energie vergelijken kunt u voor een zo’n goedkoop mogelijk bedrag een contract afsluiten bij een groene energieleverancier. Op deze manier houdt u geld over voor andere zaken en geeft u uzelf een goed gevoel, terwijl u een groenere wereld promoot – en dat biedt voordelen voor ons allemaal, dus ook voor uw gezondheid.

Matthijn Tromp Voeding en lifestyle coach

Voel jij je niet fit? Zit je kleding niet lekker? Voel jij je onzeker over je lichaam? Heb je weinig energie om leuke dingen te doen? Zonde! Dat kan echt anders. Ik kan en wil je graag helpen omdat ik oprecht geloof in de kracht van de juiste voeding en de juiste leefstijl. Ik ben gediplomeerd voedingscoach en ervaringsdeskundige. Alles wat ik weet deel ik met je (en de 100.000 andere maandelijkse bezoekers van deze website) in de artikelen die ik regelmatig post, via de e-boeken die ik in eigen beheer uitgeef en door persoonlijk voedingsadvies te geven via mijn online voedingsadviespraktijk NLbewustvoedingsadvies. Ik leef het zelf en het werkt echt!