Waarom een houten overkapping?

Wie een overkapping wil laten plaatsen in de tuin komt als snel voor een keuze te staan. Kiest u voor een houten overkapping of voor een aluminium overkapping? Voor beide valt iets te zeggen. De prijzen lopen behoorlijk uiteen en van welke investering heb jij nou uiteindelijk het meeste plezier? Om jou te helpen bij het maken van een goede afweging zetten wij de 5 grootste voordelen van een houten overkapping op een rij!

De 5 grootste voordelen van een houten overkapping

  • Houten overkapping brengt direct sfeer
  • Houtbouw geeft alle vrijheid qua design
  • Houten overkapping en schuur zijn een geliefde combinatie
  • Meer vrijheid bij het inrichten van de overkapping
  • Koele plek in de zomer

Houten overkapping brengt direct sfeer

Hout heeft een natuurlijke uitstraling en de aanblik van karaktervol materiaal. Dat past perfect bij de tuin. Dit is niets nieuws natuurlijk. SInds jaar en dag worden schuttingen, tuinhuisjes, bergingen en zelfs tuinmeubels van grenen, vuren en hardhout gemaakt. Met een houten overkapping plaats je een echte eyecatcher in de tuin. Een karaktervolle terrasoverkapping maakt jouw tuin ongetwijfeld helemaal af.

Houtbouw geeft alle vrijheid qua design

Hout is makkelijk te bewerken en te monteren. Dat zorgt voor ontzettend veel mogelijkheden en zorgt voor flexibiliteit. Je bent daardoor tijdens de bouw of later bij een verbouwing niet gebonden aan de vaste maten van het aluminium. Een lichtstraat, dichte wand, draaibare lamellen of extra opbergruimte, bij een houten overkapping is echt alles mogelijk.

Wordt het te donker onder de overkapping? Dan is een lichtstraat zo ingebouwd of wordt er ruimte gemaakt voor een vaste glaswand. Besluit je later dat het toch prettig is om de houten overkapping afsluitbaar te maken? Glazen schuifwanden kunnen zo tussen de houten kolommen en balken worden geplaatst!

Houten overkapping en schuur zijn een geliefde combinatie

In de huidige tijd zijn ruimte en bouwmaterialen schaars geworden. Dit heeft een enorme impact op de moderne manier van bouwen. Een huis met een garage zien we daardoor steeds minder vaak terwijl de behoefte aan opbergruimte onverminderd groot is. Herken je deze uitdaging? Een overkapping met schuur of schuur met overkapping helpt je om de tuin opgeruimd te houden. Alleen een houten overkapping maakt deze combinatie mogelijk!

Meer vrijheid bij het decoreren van de overkapping

Staat de overkapping? Dan is het tijd om deze helemaal naar wens in te richten. Het ophangen van plankjes, emaille borden en lampjes is in de houten wanden van de overkapping een fluitje van een cent.

Zie je na een tijdje de overkapping liever in een andere kleur? Een schuurpapiertje en wat verf geeft de houten overkapping een compleet nieuwe uitstraling. Precies zoals jij het al voor ogen had!

Koele plek in de zomer

Een aluminium overkapping zorgt bij de eerste zonnestralen in het voorjaar al direct voor een aangename warmte. Dat wel, maar in de zomer is het al snel een stuk minder prettig. Beschikbare zonwering wordt vaak aan de binnenzijde bevestigd waardoor de warmte dan al binnen zit. Geef ons dan liever de verkoeling die te vinden is onder een houten overkapping. Zeker in combinatie met een sedumdak is het heerlijk vertoeven in de schaduw onder de houten overkapping in jouw tuin!

Matthijn Tromp Voeding en lifestyle coach

Voel jij je niet fit? Zit je kleding niet lekker? Voel jij je onzeker over je lichaam? Heb je weinig energie om leuke dingen te doen? Zonde! Dat kan echt anders. Ik kan en wil je graag helpen omdat ik oprecht geloof in de kracht van de juiste voeding en de juiste leefstijl. Ik ben gediplomeerd voedingscoach en ervaringsdeskundige. Alles wat ik weet deel ik met je (en de 100.000 andere maandelijkse bezoekers van deze website) in de artikelen die ik regelmatig post, via de e-boeken die ik in eigen beheer uitgeef en door persoonlijk voedingsadvies te geven via mijn online voedingsadviespraktijk NLbewustvoedingsadvies. Ik leef het zelf en het werkt echt!