Waar een matras kopen in 2023?

Matras Matt

Naast inzicht in de beste matras voor uw behoeften, is het ook belangrijk om rekening te houden met gemak. Als het gaat om het daadwerkelijk kopen van uw matras, zijn er duidelijke voor- en nadelen aan zowel in de winkel als online winkelen.

Shoppen in de winkel

Het belangrijkste voordeel is dat u de matras persoonlijk kunt voelen. Als u geld investeert in een nieuw bed, is het zeker de moeite waard om te weten hoe het in het echt zal aanvoelen. Dat gezegd hebbende, kan een matras bestellen in de winkel meer tijd kosten, overweldigend aanvoelen en het moeilijker maken om matrassen te vergelijken. Bovendien is het moeilijk om te weten hoe u op een matras zult slapen door er een paar minuten op te gaan liggen in een winkel. Voordat u gaat winkelen, is het de moeite waard om online wat onderzoek te doen om ervoor te zorgen dat u niet te veel betaalt. Wees niet bang om een prijsmatch of korting aan te vragen als u de matras online goedkoper vindt.

Populair: Online winkelen

Deze nieuwe route is een geweldig alternatief als u moeite hebt met beslissen, omdat online direct-to-consumer merken vaak hun assortiment stroomlijnen. Bovendien is het gemakkelijker om modellen te vergelijken en krijgt u het comfort en gemak van thuiswinkelen! Merk op dat sommige online merken zeggen dat ze een betere prijs kunnen bieden omdat ze niet de winstmarges van een winkel hebben, maar wij hebben ontdekt dat dit een marketingtruc kan zijn om klanten te misleiden.

Proefperiode van matrassen, retourbeleid en garanties

Het is moeilijk om te weten of uw matras geschikt is zonder erop te slapen, en het laatste wat u wilt is vastzitten aan een nieuwe matras die u niet bevalt. Het goede nieuws is dat de meeste bedrijven een retourtermijn van ten minste 100 nachten aanbieden. Controleer alleen of er verborgen retourkosten zijn en hoe u de retourzending doet om later geen hoofdpijn te krijgen. Veel bedrijven zullen uw matras gratis ophalen en vervolgens doneren of recyclen, waarna u het volledige bedrag terugkrijgt.

In tegenstelling tot proefperiodes en retourbeleid waarbij u om elke reden kunt terugbetalen, dekken garanties gebreken van de fabrikant over een langere periode. Het kan echter moeilijk zijn om te bewijzen dat schade zoals doorhangen, indeuken en regelmatige slijtage een gebrek is. Wij raden u aan u te concentreren op het retourbeleid in plaats van op garanties, omdat die vaak misleidend kunnen zijn wanneer u winkelt.

Levering van matrassen

Een ander aspect om te overwegen is of de matras wordt geleverd met in-home set-up of dat het een matras is dat aan uw deur wordt geleverd zodat u het zelf kunt opzetten.

Thuisbezorging

Bij bepaalde modellen heeft u een bezorgdienst nodig om de matras bij u thuis te brengen en op uw bed te leggen. Vaak is dit bij de prijs van het matras inbegrepen, maar soms kunt u een vergoeding betalen om het door een team te laten installeren. Behalve dat u niet zelf hoeft te sjouwen en op te zetten, halen deze diensten uw oude matras vaak zonder extra kosten weg.

Matthijn Tromp Voeding en lifestyle coach

Voel jij je niet fit? Zit je kleding niet lekker? Voel jij je onzeker over je lichaam? Heb je weinig energie om leuke dingen te doen? Zonde! Dat kan echt anders. Ik kan en wil je graag helpen omdat ik oprecht geloof in de kracht van de juiste voeding en de juiste leefstijl. Ik ben gediplomeerd voedingscoach en ervaringsdeskundige. Alles wat ik weet deel ik met je (en de 100.000 andere maandelijkse bezoekers van deze website) in de artikelen die ik regelmatig post, via de e-boeken die ik in eigen beheer uitgeef en door persoonlijk voedingsadvies te geven via mijn online voedingsadviespraktijk NLbewustvoedingsadvies. Ik leef het zelf en het werkt echt!