Verander deze vijf ochtendgewoontes en raak in no time kilo’s kwijt 

Met de zomer in aantocht is het extra fijn om nog wat kilootjes af te vallen. Maar hoe doe je dat? Heel simpel, verander deze vijf ochtendgewoontes en het gaat gewoon vanzelf. Je hoeft echt niet kilometers lang achter een kinderfiets aan te rennen.

  1. Blijf niet te lang op bed liggen  

Overal hoor je dat  voldoende nachtrust erg belangrijk is. Dat is zo, maar overdrijf het niet. Slaap je meer dan tien uur per nacht dan heeft dat invloed op je BMI. Sta je vroeger op dan heb je bovendien als voordeel dat je meer zonnestralen pakt. Licht heeft een positieve invloed op je BMI.

  1. Ontbijt stevig 

Sommige mensen denken dat het een goed idee is om je ontbijt over te slaan wanneer je bezig bent met afvallen. Dat is juist niet het geval. Wanneer je niet goed ontbijt krijg je later op de dag last van hongergevoelens en dan heb je kans dat je graait naar ongezonde snacks.  Ga dus voor een calorieontbijt en voorkom eetbuien later op de dag.

  1. Drink water voor het ontbijt 

Je lichaam bestaat voor maar liefst 55 tot 60 procent uit water. Drink je een glas water voor het ontbijt dan is dat goed nieuws voor je stofwisseling, die komt namelijk sneller op gang. Door een gewoonte te maken van iedere dag starten met een glas water kan het eten in je lichaam veel beter verwerkt worden.

  1. Sport eerder op de dag  

De meeste mensen zijn gewend om ’s avonds te sporten. Ben je in de gelegenheid om het sporten te verplaatsen naar ’s ochtends dan moet je dat zeker doen. De dag starten met een fietstocht op een meisjes fiets of jongens fiets is heerlijk. Bovendien is het zo dat wie ’s ochtends sport over de gehele dag minder eet. Dat komt omdat je eetlust afneemt wanneer je ’s ochtends je training doet.

  1. Vroeg op de dag wegen 

In de race tegen kilo’s is het weegmoment niet iets waar je naar uitkijkt. Stiekem ben je bang dat je toch weer bent aangekomen. Toch is het goed om je dagelijks te wegen. Uit onderzoek blijkt dat mensen die zich iedere dag wegen meer afvallen dan mensen die dat niet doen. Het beste kan je dit ’s ochtends doen , want dan is je gewicht het laagst. Pak altijd het zelfde moment zodat je weging klopt. Valt het tegen? Dan heb je extra motivatie die dag om er iets aan te doen.

Matthijn Tromp Voeding en lifestyle coach

Voel jij je niet fit? Zit je kleding niet lekker? Voel jij je onzeker over je lichaam? Heb je weinig energie om leuke dingen te doen? Zonde! Dat kan echt anders. Ik kan en wil je graag helpen omdat ik oprecht geloof in de kracht van de juiste voeding en de juiste leefstijl. Ik ben gediplomeerd voedingscoach en ervaringsdeskundige. Alles wat ik weet deel ik met je (en de 100.000 andere maandelijkse bezoekers van deze website) in de artikelen die ik regelmatig post, via de e-boeken die ik in eigen beheer uitgeef en door persoonlijk voedingsadvies te geven via mijn online voedingsadviespraktijk NLbewustvoedingsadvies. Ik leef het zelf en het werkt echt!