Dit is misschien waarom jij een droge huid hebt

Iedereen heeft een unieke huid. Zo heeft de een wat meer een droge huid, de ander een wat meer vettige huid en sommigen zitten hier tussenin. Met name een droge gezichtshuid kan best vervelend zijn. Het voelt onprettig aan of leidt zelfs tot andere huidproblemen. Als je er maar niet vanaf lijkt te komen of je weet niet goed wat je eraan kan doen, wellicht helpt het volgende jou dan.

Het zit hem in het water

Het is goed voor de huid om het schoon te houden en tweemaal dagelijks te reinigen. Maar wist je dat water eigenlijk niet heel goed is voor het gezicht? Met name warm of heet water kan ervoor zorgen dat je de huid uitdroogt. Daarom is het beter om het gezicht niet te wassen onder de douche, maar met lauwwarm water bij de wasbak. Ook belangrijk is dat je niet te vaak het gezicht wast. Uiteindelijk doet dit veel meer schade voor de huid dan dat het de huid goed doet.

Bepaal jouw huidtype

Het is niet zonder reden dat er gezichtsproducten bestaan voor allerlei verschillende huidtypen. Een gezichtsscrub voor de droge huid heeft een andere samenstelling dan een reiniger voor de wat vettigere huid. Maak daarom ook gebruik van producten die specifiek voor jouw huidtype zijn. Op die manier kun je namelijk zorg bieden aan jouw huid die specifiek daarvoor goed is.

Heb je het idee dat je soms een droge huid hebt, maar op andere momenten juist meer een vettige huid? Dan heb je waarschijnlijk een gemengde huid, en kun je zorg bieden met producten die juist voor een gemengde huid bedoeld zijn. Ook kun je verschillende producten aanschaffen, zodat je op het moment van een droge huid een hydraterend product kan gebruiken, en op een ander moment juist een product kan gebruiken wat op dat moment geschikt is voor de huid.

Breng voldoende vocht in de huid

Hydratatie is belangrijk wanneer je last hebt van een droge gezichtshuid. Maak altijd gebruik van een dag- en nachtcrème. Deze zijn voedend, en zullen verzekeren dat jouw huid weer vocht opneemt na het gereinigd te hebben. Ook kun je gebruik maken van bijvoorbeeld een serum. Serums in het specifiek zijn ook erg voedend voor het gezicht, en hiermee zal je een zijdezachte huid hebben na het volgen van jouw nieuwe routine. Wat ook kan helpen, is een gezichtsroller. Deze rol je over de huid en specifiek voor een droge huid kan dit erg prettig zijn.

Matthijn Tromp Voeding en lifestyle coach

Voel jij je niet fit? Zit je kleding niet lekker? Voel jij je onzeker over je lichaam? Heb je weinig energie om leuke dingen te doen? Zonde! Dat kan echt anders. Ik kan en wil je graag helpen omdat ik oprecht geloof in de kracht van de juiste voeding en de juiste leefstijl. Ik ben gediplomeerd voedingscoach en ervaringsdeskundige. Alles wat ik weet deel ik met je (en de 100.000 andere maandelijkse bezoekers van deze website) in de artikelen die ik regelmatig post, via de e-boeken die ik in eigen beheer uitgeef en door persoonlijk voedingsadvies te geven via mijn online voedingsadviespraktijk NLbewustvoedingsadvies. Ik leef het zelf en het werkt echt!