Trapliften vergelijken, hoe doe je dat?

Trapliften

Tegenwoordig weten we veel beter wat gezond leven inhoudt. Dankzij goede gevarieerde voeding, voldoende beweging en een gezonde slaap blijft het lichaam langer soepel en zijn we ook op later leeftijd nog mobiel en vitaal. Dat is ook noodzakelijk want de zorg komt steeds meer onder druk te staan en het is daarbij van belang dat ouderen zolang mogelijk zelfstandig blijven wonen. Door aanpassingen te doen in de woning kan je er voor zorgen dat het mogelijk blijft om gedurende vele jaren comfortabel te blijven wonen. Hierbij kan je denken aan maatregelen om de woning gebruiksvriendelijker te maken voor senioren.

Een douchestoel, een stang in de douche en een minder gladde vloer als die met water in aanraking komt, kan een badkamer al veel veiliger maken als de gebruiker een jaartje ouder wordt. Maar weet je wat het grootste obstakel is in de meeste woningen? De trap naar boven wordt als de jaren gaan tellen vaak een probleem. Ook bij de meest gezonde leefstijl worden pezen en spieren minder soepel naarmate we ouder worden. Een trap opgaan wordt voor een ieder op den duur een flinke opgave, waarbij de leeftijd behoorlijk wanneer dat gebeurt varieert. Een oplossing is altijd beschikbaar: de traplift. Trapliften vergelijken is dan een goed idee.

Een investering in jouw mobiliteit

Een gezonde levensstijl is niet altijd een garantie om mobiel te blijven. Als jij meer moeite krijgt met het nemen van de trap, negeer dat dan niet. Een val van de trap is zo gebeurd en kan flinke blessures opleveren. Een bezoek aan de huisarts is altijd een goede keuze als je zelf merkt dat het traplopen minder vanzelfsprekend is. Indien er geen medische oorzaken zijn behalve het klimmen der jaren, is een traplift een optie. In vrijwel ieder huis past een moderne traplift. Daarbij hoef je je geen zorgen te maken dat de trap niet door anderen gebruikt kan worden. Er zijn zelfs moderne trapliften met afstandsbediening waardoor je de stoel van de traplift ‘onzichtbaar’ op de verdieping kan laten totdat je die nodig hebt. Trapliften zijn er in diverse soorten en maten en ook de prijzen verschillen behoorlijk. Zorg dat je goed geïnformeerd bent en kijk op een site waar je trapliften kan vergelijken. Een bezoek aan de gemeente, al dan niet online, is ook verstandig. Wellicht kom je in aanmerking voor subsidie.

Een tweedehands traplift, hoe werkt dat?

Af en toe wordt er een traplift tweedehands aangeboden door een particulier middels een advertentie op marktplaats of een vergelijkbare site. Dat is beslist niet de beste manier om een betrouwbare traplift te krijgen. Iedere traplift is specifiek gemaakt voor een bestaande trap en moet dus worden omgebouwd om elders te worden geplaatst. Ook hiervoor zijn er specialisten. Deze kopen overbodig geworden trapliften op die relatief nieuw zijn. Afhankelijk van jouw trap wordt beoordeeld welke tweedehands traplift het beste zal passen in jouw woning en deze wordt daarvoor volledig gereviseerd en omgebouwd. Hierdoor krijg jij een trap die zo goed als nieuw is en waar vaak jarenlange garantie op zit. De prijs is echter beslist lager dan een nieuwe. Vergelijk de optie op een onafhankelijke site om een goede indruk te krijgen wat mogelijk is.

Matthijn Tromp Voeding en lifestyle coach

Voel jij je niet fit? Zit je kleding niet lekker? Voel jij je onzeker over je lichaam? Heb je weinig energie om leuke dingen te doen? Zonde! Dat kan echt anders. Ik kan en wil je graag helpen omdat ik oprecht geloof in de kracht van de juiste voeding en de juiste leefstijl. Ik ben gediplomeerd voedingscoach en ervaringsdeskundige. Alles wat ik weet deel ik met je (en de 100.000 andere maandelijkse bezoekers van deze website) in de artikelen die ik regelmatig post, via de e-boeken die ik in eigen beheer uitgeef en door persoonlijk voedingsadvies te geven via mijn online voedingsadviespraktijk NLbewustvoedingsadvies. Ik leef het zelf en het werkt echt!