Tips voor een energieke reis in Lyon

Hou je van actieve reizen die passen bij de gezonde levensstijl? Voor degenen die op zoek zijn naar een gezonde en dynamische reiservaring, is Lyon een ideale bestemming. Het is niet alleen een stad waar veel gezond restaurant en lokaal eten te vinden is, maar ook een plek waar actieve en ontspannen activiteiten samenkomen met een gezonde levensstijl terwijl je kan genieten van de omgeving en stad Lyon.

Gezonde reisplanning

Wat te doen in Lyon als je er een gezonde reis van wil maken? Het plannen van een actieve reis begint met het vinden van de juiste accommodatie. Zoek naar hotels of verblijven in de buurt van parken of fitnessfaciliteiten. Overweeg een sportschool die dagpassen aanbiedt of sluit je aan bij lokale sportgroepen voor bijvoorbeeld Lyon voetbal voor unieke ervaringen en om nieuwe mensen te ontmoeten. Lyon staat bekend om zijn outdoor yogalessen in de parken en langs de rivier de Rhône en de Saône, hier kan je ook gaan joggen of fietsen. Parc de la Tête d’Or is een uitgestrekt park met groene zones en goed onderhouden paden, ideaal voor verfrissende wandelingen en hardloopsessies.

Eten in balans

T In Lyon weerspiegelt het groeiende belang van een gezonde levensstijl zich in het aantal gezonde eetgelegenheden die zich richten op lokale, biologische ingrediënten. Terwijl je je aan een actieve routine houdt, zijn er talloze mogelijkheden om dan ook te genieten van gezonde en voedzame maaltijden. Na een dag vol activiteiten kun je genieten van lichte en smaakvolle maaltijden, zoals salades, die zowel voedzaam als verfrissend zijn, of proef lokale producten op de markt, geniet van seizoensgebonden fruit en verse groenten. In Lyon zijn genoeg gezonde restaurants die een perfecte balans bieden tussen voedzaamheid en smaak, die zich richten op gezonde gerechten met lokale, biologische ingrediënten. Doordat een gezonde levensstijl zo’n trend is zal je telkens meer gezonde restaurants en cafés zien die hier in mee gaan, zoals het vegetarische restaurant Green Lab Lyon of The Avocado Factory die avocado verwerkt in elk gerecht.

Een actieve dag buiten Lyon

  • Lyon biedt niet alleen binnen de stadsgrenzen mogelijkheden voor sport, maar ook in de dichtbijgelegen gebieden. Voor een dag vol actie, overweeg een uitstapje naar de Rhône-Alpes-regio:
  • Erop uit met een wandeling: De omliggende regio bestaat uit veel wandelroutes en paden voor een dag waar je wil genieten van de omgeving. Het Parc Naturel Régional du Pilat, op slechts een klein eindje rijden van Lyon, is een geweldige keuze. De wandelpaden door bossen, heuvels en het brede uitzicht maakt het de ideale locatie als je een wandel liefhebber bent.
  • Fietsen: Voor degenen die liever op twee wielen de omgeving verkennen, zijn er fietspaden die langs de rivieren en de omgeving lopen. Huur een fiets en verken de wijngaarden van Beaujolais of volg de Rhône-rivier voor een ontspannen fietstocht.
  • Kajakken op de Rhône: De Rhône biedt de mogelijkheid voor een spannende dag kajakken. Ervaar de omgeving en de rivier door de stroomversnellingen maar waar je ook rustig door heen kan peddelen.

 

Matthijn Tromp Voeding en lifestyle coach

Voel jij je niet fit? Zit je kleding niet lekker? Voel jij je onzeker over je lichaam? Heb je weinig energie om leuke dingen te doen? Zonde! Dat kan echt anders. Ik kan en wil je graag helpen omdat ik oprecht geloof in de kracht van de juiste voeding en de juiste leefstijl. Ik ben gediplomeerd voedingscoach en ervaringsdeskundige. Alles wat ik weet deel ik met je (en de 100.000 andere maandelijkse bezoekers van deze website) in de artikelen die ik regelmatig post, via de e-boeken die ik in eigen beheer uitgeef en door persoonlijk voedingsadvies te geven via mijn online voedingsadviespraktijk NLbewustvoedingsadvies. Ik leef het zelf en het werkt echt!