Tips om gezond te leven

Een gezond leven leiden, dat willen we allemaal toch? Je gezondheid staat natuurlijk op de eerste plaats. Ben je niet gezond, dan zal dit voor een hoop nadelen zorgen. Ziek zijn is verschrikkelijk en het zal je leven flink belemmeren. Uiteraard heb je in de meeste gevallen erg veel pech wanneer je ernstig ziek wordt, echter zijn er ook een hoop dingen die je kunt doen om dit te voorkomen. Onderstaand gaan we jou in ieder geval een aantal tips geven die ervoor moeten zorgen dat jij een gezond leven kunt leiden.

1.   Eet gezond

Gezond eten is zeer belangrijk wanneer jij een gezond bestaan wilt hebben. Dit houdt in dat je gevarieerd eet, je voldoende vitamines binnenkrijgt en je niet te veel meer zeker ook niet te weinig calorieën binnenkrijgt. Tevens is het belangrijk dat je ook let op de dingen die je drinkt. Want juist het drinken dat anno 2021 genuttigd wordt is erg ongezond. Neem bijvoorbeeld frisdrank, dit is een absolute dikmaker en een gevaar voor je gezondheid op het moment dat je dit te vaak drink. Beperk dit tot een enkel moment van de week!

 

2.   Sport voldoende

Het is natuurlijk van groot belang om voldoende te sporten. Sporten is niet alleen goed voor je fysieke gezondheid, maar ook voor je mentale gezondheid. Op het moment dat je sport komt er namelijk een bepaald stofje vrij en dit zorgt er weer voor dat jij je gelukkiger gaat voelen. Sport je niet, dan zal je dit zowel merken aan je fysieke als mentale gezondheid en juist daarom raden wij het absoluut aan om regelmatig te sporten. Doe je dit momenteel niet, ga dan op zoek naar een sport die je leuk vindt. Wanneer je een sport leuk vindt, dan is de kans groter dat je regelmatig gaat sporten dan wanneer je een sport niet leuk vindt.

3.   Pak je rust

Werk jij hard? Daar is natuurlijk niks mee, aan hard werken is immers nog nooit iemand doodgegaan. Echter zal je er dan wel voor moeten zorgen dat je voldoende rust neemt. Kies er bijvoorbeeld voor om zo nu en dan eens even lekker op vakantie te gaan. Een vakantiehuis Ardennen huren of een nachtjeweg aan zee? Het kan allemaal! Ook zou je ervoor kunnen kiezen om een vakantiehuis België te huren. Sporten en vakanties kun je overigens prima combineren. Ben je lekker op vakantie aan zee? Sta vroeg op om bij zonsopgang op het strand een stukje te rennen, yoga te doen of om gewoon te genieten van het prachtige uitzicht.

Op vakantie gaan is iets dat je kunt doen met je partner, het hele gezin, je vrienden of familie. Feit is dat er een hoop mogelijkheden zijn en dat het slim is om je goed te verdiepen in de aanbieder waarbij je bijvoorbeeld een huisje huurt. Je wilt natuurlijk wel dat het er schoon is en dat het huisje goed onderhouden is. Wanneer dit niet zo is, dan kan dit je vakantie flink verpesten.

Matthijn Tromp Voeding en lifestyle coach

Voel jij je niet fit? Zit je kleding niet lekker? Voel jij je onzeker over je lichaam? Heb je weinig energie om leuke dingen te doen? Zonde! Dat kan echt anders. Ik kan en wil je graag helpen omdat ik oprecht geloof in de kracht van de juiste voeding en de juiste leefstijl. Ik ben gediplomeerd voedingscoach en ervaringsdeskundige. Alles wat ik weet deel ik met je (en de 100.000 andere maandelijkse bezoekers van deze website) in de artikelen die ik regelmatig post, via de e-boeken die ik in eigen beheer uitgeef en door persoonlijk voedingsadvies te geven via mijn online voedingsadviespraktijk NLbewustvoedingsadvies. Ik leef het zelf en het werkt echt!