Problemen met incontinentie? Tena Lady incontinentiemateriaal helpt je verder

De 3 zekerheden van TENA

  1. Optimale bescherming: super absorberende korrels nemen urine snel op. TENA absorbeert veel urine en voelt toch droog
  2. Geen ongewenste geurtjes.  Fresh Odour Control van TENA absorbeert eventuele geurtjes
  3. Comfortabel. Alle TENA producten zijn zacht ademend en dat voelt heel prettig

TENA wil het leven van mensen beter maken. Daarom wordt er continu onderzoek gedaan, naar de perfect incontinentiematerialen. Wat hebben gebruikers nodig? De opgedane kennis wordt gebruikt om een onderzoeks- en ontwikkelingsprogramma vorm te geven.

Diverse producten voor urine-incontinentie

Er is een breed scala aan producten en hulpmiddelen beschikbaar voor urine-incontinentie.

Deze omvatten:

  • Onderleggers en broekjes
  • Bed- en stoelbescherming
  • Katheters
  • Huidverzorgings- en hygiëneproducten
  • Aangepaste kleding en zwemkleding.

Pads en pull-upbroekjes

De populairste incontinentieproducten zijn absorberende maandverbanden die in het ondergoed worden gedragen om urine op te nemen. Pads en pull-upbroekjes gebruiken dezelfde technologie als luiers voor baby’s en hebben een “hydrofobe” laag die urine van het oppervlak van het product wegtrekt, zodat je huid droog blijft. Bij lichte tot matige incontinentie kunt u bij veel supermarkten en apotheken dunne, discrete maandverbanden of pull-upbroekjes voor mannen en vrouwen kopen.

Voor mensen met ernstig urineverlies kunnen continentieklinieken en wijkverpleegkundigen op de NHS incontinentieverbanden leveren, maar die zijn meestal groot en volumineus.

Hulpmiddelen en beddengoed

Andere nuttige incontinentieproducten voor ernstiger urineverlies zijn urinalen (apparaten die urine opvangen), of omhulsels en drainagesystemen (als je een penis hebt). Er is ook allerlei incontinentiemateriaal verkrijgbaar, zoals wasbaar beddengoed dat op de matras ligt en ‘s nachts het urineverlies opvangt. De onderleggers blijven droog aanvoelen en kunnen handig zijn voor uitstapjes buitenshuis.

“Veel vrouwen gebruiken maandverband in plaats van incontinentiemateriaal omdat het goedkoper is, maar ze hebben niet dezelfde technologie. Ze blijven vochtig en kunnen je huid pijnlijk maken,” zeggen experts. “Ik raad aan de meerprijs te betalen voor incontinentieverbanden, want die zijn veel effectiever en comfortabeler.”

Incontinentiemateriaal van Tena

Ben je op zoek naar incontinentiemateriaal? Bij Hulpmiddelwereld begrijpen we dat het kiezen van Tena incontinentiemateriaal niet gemakkelijk is. Daarom hebben we een ‘keuzehulp’ ontwikkeld. Door een keuzehulp te starten en te bekijken kun je kijken welke TENA lady product het beste bij jouw persoonlijke situatie past. Persoonlijk advies nodig? Neem gerust contact met hen op!

 

 

Matthijn Tromp Voeding en lifestyle coach

Voel jij je niet fit? Zit je kleding niet lekker? Voel jij je onzeker over je lichaam? Heb je weinig energie om leuke dingen te doen? Zonde! Dat kan echt anders. Ik kan en wil je graag helpen omdat ik oprecht geloof in de kracht van de juiste voeding en de juiste leefstijl. Ik ben gediplomeerd voedingscoach en ervaringsdeskundige. Alles wat ik weet deel ik met je (en de 100.000 andere maandelijkse bezoekers van deze website) in de artikelen die ik regelmatig post, via de e-boeken die ik in eigen beheer uitgeef en door persoonlijk voedingsadvies te geven via mijn online voedingsadviespraktijk NLbewustvoedingsadvies. Ik leef het zelf en het werkt echt!