Een goede mondgezondheid is belangrijk

De kans is groot dat jij, net als heel veel mensen in Nederland, twee keer per jaar naar de tandarts gaat. Zo zorg je ervoor dat je gebit, maar ook je tandvlees, je tong en je verhemelte in de gaten worden gehouden. Dat is echt niet voor niets. Je mondgezondheid kan zelfs van levensbelang zijn.

Bezoek de tandarts regelmatig

Gebitsproblemen zijn heftig. Zo kun je echt goed ziek zijn van tand- of kiespijn. Om dit te voorkomen is het belangrijk dat je met enige regelmaat je gebit laat controleren door Tandarts Amstelveen. Deze tandarts neemt er echt de tijd voor om je gebit goed te controleren op gaatjes en zwakke plekken. Ook zal deze tandarts eens in de zoveel tijd een röntgenfoto maken van jouw mond. Zo kunnen gaatjes tussen tanden en kiezen eerder worden opgespoord. Je kunt er op die manier voor zorgen dat hier geen ontstekingen ontstaan. Constateert de tandarts dat er een gaatje in een kies zit? Dan kan daar direct actie op worden ondernomen. Zo houd je je mond gezond en pijnvrij!

Ook angstige patiënten hebben recht op behandeling

Veel mensen hebben een flinke angst voor de tandarts ontwikkeld. Dat stamt, in veel gevallen, nog uit de tijd dat de schooltandarts nog langs kwam. Maar de tijden zijn veranderd.

Je kunt nu, bijvoorbeeld, naar Angst Tandarts Amstelveen gaan. Het is echt geen schande als je bang bent voor de tandarts! Een angsttandarts is er voor iedereen, dus ook voor jou. Een gezonde mond doet namelijk meer voor je dan alleen zorgen voor een frisse adem. Wist je dat ontstoken tandvlees, op termijn, zelfs kan leiden tot het verliezen van tanden en kiezen en nog meer gezondheidsproblemen? Angstige patiënten hebben vaak al een tijd lang geen bezoek meer gebracht aan een tandarts. Dit kan dus voor serieuze problemen zorgen!

Alleen poetsen is niet genoeg

Natuurlijk poets jij minimaal twee keer per dag je tanden. Je gebruikt ook tandenstokers en floss, maar het kan echt geen kwaad om regelmatig Mondhygiënist Amstelveen te bezoeken. De mondhygiënist is er om jou tips te geven over hoe je je gebit nog beter kunt reinigen, maar ook om nare zaken als plaque van je tanden te verwijderen. Dit lukt je immers zelf niet. De mondhygiëniste heeft de juiste apparatuur en kan je, zo goed als pijnvrij, aan een heel schoon gebit helpen. Ook je tandvlees en je tong zijn hier belangrijk bij. De mondhygiëniste zal je niet alleen advies geven over beter poetsen, maar ook over de te gebruiken tandenborstels, tandpasta, ragers, floss en alles wat er verder nog komt kijken bij een sterk gebit.

Matthijn Tromp Voeding en lifestyle coach

Voel jij je niet fit? Zit je kleding niet lekker? Voel jij je onzeker over je lichaam? Heb je weinig energie om leuke dingen te doen? Zonde! Dat kan echt anders. Ik kan en wil je graag helpen omdat ik oprecht geloof in de kracht van de juiste voeding en de juiste leefstijl. Ik ben gediplomeerd voedingscoach en ervaringsdeskundige. Alles wat ik weet deel ik met je (en de 100.000 andere maandelijkse bezoekers van deze website) in de artikelen die ik regelmatig post, via de e-boeken die ik in eigen beheer uitgeef en door persoonlijk voedingsadvies te geven via mijn online voedingsadviespraktijk NLbewustvoedingsadvies. Ik leef het zelf en het werkt echt!