SOA testen: Wat is geschikt voor u?

Gezond seksleven

Seksueel overdraagbare aandoeningen komen vaak voor, maar de soorten SOA-tests die u nodig hebt, kunnen variëren op basis van uw risicofactoren. Ontdek wat voor u wordt aanbevolen.

Als je seksueel actief bent, vooral met meerdere partners, heb je misschien vragen over het risico op het krijgen van een seksueel overdraagbare aandoening (SOA) en wanneer je je moet laten testen.

Je laten testen is belangrijk. U kunt namelijk een SOA hebben zonder het te weten. In veel gevallen zijn er geen symptomen. Daarom geven veel deskundigen de voorkeur aan de term seksueel overdraagbare aandoeningen (soa), omdat je een infectie kunt hebben zonder ziektesymptomen.

Maar welke soorten soa-tests heb je nodig? En hoe vaak moet je gescreend worden? De antwoorden hangen af van uw leeftijd, uw seksueel gedrag en andere risicofactoren.

Een soa test bij mannen?

Ervaar jij soa klachten of wil jij gewoon weten of je een soa kunt hebben? Doe dan een soa zelftest mannen. Je kunt hiervoor naar de huisarts gaan, maar er ook voor kiezen om zelf een soa test voor mannen thuis te doen. Hiermee voorkom je enige ongemakkelijkheden, doordat je op je eigen gemak de soa zelftest voor de man afneemt. Voor een betrouwbare testuitslag kun je het beste terecht bij Soapoli-Online. Wij helpen jou ongemakkelijke situaties te voorkomen en eenvoudig op je eigen gemak een soa test af te nemen. En dat met de juiste betrouwbaarheid en deskundig advies!

Testen op specifieke soa’s
Deze richtlijnen voor specifieke soa’s kunnen u helpen beslissen of een soa-test voor u geschikt is.

Chlamydia en gonorroe
De nationale richtlijnen bevelen een jaarlijkse screening aan voor:

  • Seksueel actieve vrouwen jonger dan 25 jaar
  • Vrouwen ouder dan 25 jaar met een verhoogd risico op soa’s – zoals seks met een nieuwe partner of meerdere partners
  • Mannen die seks hebben met mannen
  • Mensen met hiv
  • Transgender vrouwen die seks hebben met mannen
  • Mensen die tegen hun wil zijn gedwongen tot geslachtsgemeenschap of seksuele activiteit.

Zorgverleners screenen mensen op chlamydia en gonorroe met behulp van een urinetest of een uitstrijkje. Bij mannen wordt een uitstrijkje in de penis genomen of bij vrouwen uit de baarmoederhals. Het monster wordt vervolgens in een laboratorium onderzocht. Screening is belangrijk, want als u geen symptomen heeft, weet u misschien niet dat u besmet bent.

Waarom kiezen voor Soapoli-Online?

Zeker weten of je wel of niet te maken hebt met een soa? Koop online en eenvoudig een soa test pakket voor mannen of vrouwen bij Soapoli-Online. Test vrouw thuis is ook één van de opties bij Soapoli-Online.Met ruim 10 jaar ervaring bieden zij de complete zorg; van soa test advies tot de nazorg. De soa test pakketten zijn altijd voorzien van de hoogste kwaliteit en betrouwbaarheid. Bestel jij jouw soa test voor voor 23:00 uur? Dan heb je deze de volgende dag al in huis. Meer zekerheid krijgen over jouw situatie? Bepaal zelf waar en wanneer jij je test met de betrouwbare soa test pakketten van Soapoli-Online.

Matthijn Tromp Voeding en lifestyle coach

Voel jij je niet fit? Zit je kleding niet lekker? Voel jij je onzeker over je lichaam? Heb je weinig energie om leuke dingen te doen? Zonde! Dat kan echt anders. Ik kan en wil je graag helpen omdat ik oprecht geloof in de kracht van de juiste voeding en de juiste leefstijl. Ik ben gediplomeerd voedingscoach en ervaringsdeskundige. Alles wat ik weet deel ik met je (en de 100.000 andere maandelijkse bezoekers van deze website) in de artikelen die ik regelmatig post, via de e-boeken die ik in eigen beheer uitgeef en door persoonlijk voedingsadvies te geven via mijn online voedingsadviespraktijk NLbewustvoedingsadvies. Ik leef het zelf en het werkt echt!