Simpele ingrepen om gezonder te leven

Gezond

Iedereen is zich er wel van bewust dat gezonder leven altijd beter is. Dat neemt niet weg dat het voor heel veel mensen toch ook wel een hele opgave blijkt te zijn om dit voor elkaar te krijgen. Daarom is het fijn om enkele tips te krijgen hoe je op een simpele manier al stappen vooruit kan zetten. Daarmee ben je direct al wat gezonder en kan je dus het leven ook net wat beter aan. Neem alle tips eens rustig door.

Gemakkelijk vitamines binnen krijgen

Gezond leven begint bij een gezond voedingspatroon. Dat betekent dat je slechte stoffen zoals transvetten zoveel als mogelijk moet voorkomen. Het betekent echter vooral ook dat je moet zorgen dat je de gezonde stoffen juist in voldoende mate binnen krijgt. Denk bijvoorbeeld aan de verschillende vitamines. Green juice kopen is een oplossing. Dit kan je gewoon drinken en je bent er bijna direct al zeker van dat je alles binnen krijgt wat je nodig hebt op een dag. Dat is dus wel heel simpel om goed te verzorgen.

Een wandeling maken

Bewegen is minstens zo belangrijk. Gezond eten heeft namelijk alleen maar zin wanneer je ook fit bent. Dit hoeft bovendien helemaal niet lastig te zijn. Zelfs de simpelste beweging van allemaal kan al voldoende voor je zijn. Het gaat dan natuurlijk over wandelen. Dagelijks wat tijd vrijmaken om een ommetje te maken kan al een groot verschil maken. Als bonus pak je dan ook nog buitenlucht en zonlicht mee. Dit zijn nog twee gezonde elementen. Het is de moeite waard om wandelen een vaste besteding van je tijd te maken.

Een kleine puzzel maken

Dagelijks een kleine puzzel maken kan ook veel betekenen. Denk aan de sudoku of de woordpuzzel die je in de krant vindt. Het is belangrijk om je even te ontspannen. Daarnaast is het fijn om je hersens ook dagelijks even aan het werk te zetten. Daarmee zorg je namelijk dat je ook op dit vlak goed fit blijft. Mentale gezondheid helpt je om ook lichamelijk beter in je vel te zitten. Er komen geen schadelijke stoffen vrij en je voelt je beter in je vel zitten.

Een nieuw kussen

De laatste stap die je kan zetten om je leven net wat gezonder te maken, heeft te maken met je rust. Je moet namelijk vooral ook optimaal profiteren van de rust. Daarom is zorgen dat je bed in de best mogelijke staat is heel belangrijk. Daarmee maak je een groot verschil. Zo kan je net wat beter slapen. Waardoor lichaam en geest dus ook wat meer tijd krijgen om goed tot rust te komen en te herstellen. Herstel helpt je namelijk om te groeien en gezonder en sterker te worden.

Matthijn Tromp Voeding en lifestyle coach

Voel jij je niet fit? Zit je kleding niet lekker? Voel jij je onzeker over je lichaam? Heb je weinig energie om leuke dingen te doen? Zonde! Dat kan echt anders. Ik kan en wil je graag helpen omdat ik oprecht geloof in de kracht van de juiste voeding en de juiste leefstijl. Ik ben gediplomeerd voedingscoach en ervaringsdeskundige. Alles wat ik weet deel ik met je (en de 100.000 andere maandelijkse bezoekers van deze website) in de artikelen die ik regelmatig post, via de e-boeken die ik in eigen beheer uitgeef en door persoonlijk voedingsadvies te geven via mijn online voedingsadviespraktijk NLbewustvoedingsadvies. Ik leef het zelf en het werkt echt!