Positiviteit omarmen: Waarom je meer tijd moet doorbrengen met positieve mensen.

Energie stroomt van de ene persoon naar de andere. Dat betekent dat de mensen met wie je tijd doorbrengt een grote invloed hebben op je leven en je beslissingen. Als je in de buurt bent van mensen met negatieve energie, voel je je ongelukkig en gedemotiveerd, en is de frequentie van vreugde erg laag.

Aan de andere kant brengen mensen met positieve vibes geluk. Je voelt liefde voor jezelf en voor andere mensen. Als je dus een gelukkig en vervuld leven wilt leiden en tegelijkertijd positieve beslissingen wilt nemen, is het raadzaam je tijd door te brengen met positieve mensen. Dit is wat je ermee wint.

Positieve mensen helpen om betere beslissingen te nemen

Je beslissingen worden deels beïnvloed door de mensen met wie je praat en waar je tijd mee doorbrengt. Als je de meeste tijd doorbrengt met mensen met een negatieve kijk op alles in het leven, zullen zij ook jouw kijk veranderen. Dat betekent dat zelfs je beslissingen veranderen omdat je een negatieve kijk op het leven hebt.

Positieve mensen helpen je echter om positieve beslissingen te nemen. Je kunt een kwestie van verschillende kanten bekijken, accepteren dat alles wat er gebeurt deel uitmaakt van het leven, en weloverwogen beslissingen nemen. Als je bijvoorbeeld graag dice games, leren positieve mensen je hoe je verantwoord kunt spelen zonder je geluk in gevaar te brengen. Ze begeleiden je bij een dilemma en helpen je om positieve, realistische en nuttige beslissingen te nemen.

Geluk is besmettelijk

Wanneer je tijd doorbrengt met gelukkige mensen, voel je je automatisch gelukkig. Dat komt omdat de energie die deze mensen afgeven, invloed heeft op hoe jij je voelt. Geluk is als een emotionele besmetting die zich onder mensen verspreidt. Als je je neerslachtig voelt, alsof niets zinvol of belangrijk is, probeer dan tijd door te brengen met gelukkige mensen. Zij zullen u gelukkig maken; weldra zult u weten hoe u uw geluk kunt aanwenden. Je kunt gemakkelijker omgaan met complicaties in het leven, wat je motiveert om het leven vanuit een ander perspectief te bekijken.

Positiviteit is goed voor je geestelijke gezondheid

Lachen is goed voor je gezondheid. Wanneer iemand gelukkig en tevreden is met zijn leven, zal hij dit waarschijnlijk verspreiden naar anderen. Gelukkige mensen lachen veel en verdrijven alle negatieve vibraties. Geluk is een gevoel. Hoe gelukkiger je je voelt, hoe minder gestrest je bent. Je bedenkt betere manieren om met stress om te gaan, waardoor je geest gezond blijft.

Positieve mensen moedigen creativiteit aan

Positieve mensen zijn meer gericht op groei en het verbeteren van zichzelf. Zodra je je omringt met mensen met een positieve instelling, staat je geest open voor andere dingen. Je bent bereid om nieuwe dingen uit te proberen voor een positieve verandering. Een negatieve omgeving houdt je geest gevangen, zodat je er niet aan kunt denken iets nieuws te proberen. Creativiteit stelt je in staat dingen vanuit verschillende invalshoeken te bekijken en oplossingen voor een probleem te formuleren. Je kunt je vooroordelen overwinnen en een algemeen gevoel van welzijn krijgen. Zo leid je een gelukkig leven.

Conclusie

Dit zijn de voordelen die je krijgt als je ernaar streeft om rond gelukkige en positieve mensen te zijn. Ze helpen je betere beslissingen te nemen en je te richten op de goede dingen in het leven. Je kunt ook anderen helpen positief te leven, waardoor de wereld beter wordt. Dus ga je gang en creëer die positieve ruimte.

Matthijn Tromp Voeding en lifestyle coach

Voel jij je niet fit? Zit je kleding niet lekker? Voel jij je onzeker over je lichaam? Heb je weinig energie om leuke dingen te doen? Zonde! Dat kan echt anders. Ik kan en wil je graag helpen omdat ik oprecht geloof in de kracht van de juiste voeding en de juiste leefstijl. Ik ben gediplomeerd voedingscoach en ervaringsdeskundige. Alles wat ik weet deel ik met je (en de 100.000 andere maandelijkse bezoekers van deze website) in de artikelen die ik regelmatig post, via de e-boeken die ik in eigen beheer uitgeef en door persoonlijk voedingsadvies te geven via mijn online voedingsadviespraktijk NLbewustvoedingsadvies. Ik leef het zelf en het werkt echt!