Online boodschappen doen? Check deze tips!

In moderne huishoudens is het al heel normaal om online boodschappen te bestellen. Maar als je dit nog niet eerder hebt gedaan, kun je nog wel wat tips gebruiken. Waar moet je allemaal op letten bij online boodschappen doen? Dit zijn handige tips voor de beginner.

Juiste platform

Er zijn verschillende platforms te vinden waar je online boodschappen kunt bestellen. Grote kans dat je meteen aan de bekende supermarkten denkt. Je kunt hier je complete boodschappen bestellen, maar het is nog wel slimmer om bepaalde producten bij een gespecialiseerde verkoper te bestellen. Hier is het aanbod namelijk veel groter en soms zelfs voordeliger! Ideaal als je op zoek bent naar de perfecte smaak, wat betreft koffie bijvoorbeeld. Zo kun je de lekkere Starbucks koffiebonen niet zomaar overal halen. Online is dit een stuk eenvoudiger.

Aanbiedingen checken

Je hebt een veel betere mogelijkheid om aanbiedingen in de gaten te houden als je online je boodschappen bestelt. Je kunt immers bij iedere webwinkel controleren of er korting is. Bekijk verschillende (digitale) folders, om het op een rijtje te zien. Of gebruik een prijsvergelijker. Verzendkosten zijn relatief laag, dus vaak bespaar je alsnog als je bij verschillende winkels iets koopt. Houd de verzendkosten natuurlijk wel altijd in de gaten, om het verschil uit te kunnen rekenen. Met name de producten die je lang kunt bewaren, kun je flink inslaan. Het wordt immers toch bij je thuisgebracht, dus je hoeft ook niet zelf te sjouwen met je aankopen. Nog zo’n voordeel – zeker als je je boodschappen doorgaans op de fiets haalt.

Spaaracties

Doe je graag mee aan spaaracties? Ook dat is vaak gewoon mogelijk bij online boodschappen bestellen. Soms moet je het even aanzetten, maar het is zo gepiept. Zo spaar je voor uitjes of extra korting.

Perfect bezorgmoment

Je hebt met online boodschappen doen vaak de luxe dat je zelf het bezorgmoment kunt kiezen. Dit is natuurlijk wel afhankelijk van het moment waarop je het bestelt: houd hier dus goed rekening mee. Je kunt de producten idealiter één à twee dagen voordat je ze wilt ontvangen bestellen. Stel vast wat voor jou het ideale bezorgmoment is. Denk aan de maandag, zodat je de boodschappen voor de rest van de week binnen hebt. Maar dit ziet er in ieder huishouden natuurlijk weer anders uit. En wanneer je de bestelling plaatst, is helemaal aan jou. Je hoeft je niet meer te houden aan openingstijden van winkels. Voor bedtijd nog even de boodschappen doen? Het kan gewoon!

Kant-en-klaar lijstje

Als je naar de supermarkt gaat, neem je waarschijnlijk een boodschappenlijstje mee. Zeker als je veel verschillende producten wilt kopen. Bij veel webwinkels kun je een soortgelijk boodschappenlijstje maken en opslaan. Soms is het zelfs mogelijk om je vaste boodschappen direct in je winkelmandje te laten plaatsen, zodat je nog minder tijd kwijt bent aan de selectie. En je bespaart al zoveel tijd met online boodschappen doen – omdat je de deur zelf niet meer uit hoeft! Het is dus ook niet gek dat online boodschappen doen groeit in populariteit. Probeer het in ieder geval eens uit, om erachter te komen of het iets voor jou is.

 

Matthijn Tromp Voeding en lifestyle coach

Voel jij je niet fit? Zit je kleding niet lekker? Voel jij je onzeker over je lichaam? Heb je weinig energie om leuke dingen te doen? Zonde! Dat kan echt anders. Ik kan en wil je graag helpen omdat ik oprecht geloof in de kracht van de juiste voeding en de juiste leefstijl. Ik ben gediplomeerd voedingscoach en ervaringsdeskundige. Alles wat ik weet deel ik met je (en de 100.000 andere maandelijkse bezoekers van deze website) in de artikelen die ik regelmatig post, via de e-boeken die ik in eigen beheer uitgeef en door persoonlijk voedingsadvies te geven via mijn online voedingsadviespraktijk NLbewustvoedingsadvies. Ik leef het zelf en het werkt echt!