Een aantal handige tips als je besluit een boxspring te kopen

Bij een boxspring of om de beste matras te kopen kun je best wat advies krijgen. De reden is omdat je als mens gemiddeld een derde van je leven slaapt. Daarom is het belangrijk dat een boxspring aansluit op je behoeften en wensen. Waar zou je op letten als je besluit een boxspring aan te schaffen? De belangrijkste punten op een rijtje. 

Wat zijn de voordelen van een boxspring?

Bekijk je de voordelen van een boxspring, dan zijn deze eindeloos. Zo is het heel makkelijk in- en uitstappen, heeft een hoge levensduur, biedt je een groot ligcomfort en een optimale ondersteuning van het lichaam. Vandaar dat veel mensen de keuze snel hebben gemaakt en kiezen voor een boxspring. Het kopen van een boxspring vergt echter meer aandacht dan normaal en het beste is te letten op punten zoals proefslapen, stoffen en ontwerp, wasbare hoes, welk matras het beste bij je past, temperatuur- en vochtregulatie en ondersteuning van het lichaam. 

Het uitproberen van de boxspring en proefslapen

Proefslapen en het uitproberen van een nieuw boxspring kan misschien wel het beste advies zijn. Je moet je namelijk goed voelen als je ligt op een bed en daarom is het verstandig om tijdens het koopproces van een boxspring verschillende boxsprings uit te proberen. Neem de tijd, voel, zie en ervaar alle opties en mogelijkheden. Je kunt bij een beddenspeciaalzaak terecht om proef te slapen. Zo weet je zeker dat je de juiste keuze maakt en jaren kunt genieten van een goede nachtrust.

De stoffen en het ontwerp van een boxspring

Een boxspring moet functioneel zijn, maar uiteraard wil het oog ook geprikkeld worden. Met het maken van een keuze boxspring is het daarom belangrijk om ook te kijken naar het ontwerp en het gebruik van stoffen. Je kunt kiezen uit een standaardontwerp, maar je kunt je boxspring ook helemaal personaliseren. Bij veel beddenspeciaalzaken kun je je boxspring van begin tot einde helemaal zelf ontwerpen. Dat betekent van het materiaal tot kleur, techniek en afwerking. Allemaal in je eigen stijl voor de meest ideale slaaphouding. Vaak kun je de keuze maken uit verschillende hoofdborden en verschillende stoffen. Je creëert hiermee je eigen unieke boxspring. 

Wasbare hoes van het matras

Belangrijk bij het kopen van een matras voor de boxspring is te kijken of de hoes wasbaar is. Heeft het matras namelijk een wasbare hoes, dan kun je het bed eenvoudig schoonhouden en maakt het het allemaal een stuk makkelijker. Voordat je een boxspring gaat kopen is het altijd even rekening houden met dit aandachtspunt. Daarnaast is het altijd van belang om de klantrecensies van een bedrijf goed inzichtelijk te maken, voordat je een duur product, zoals een boxspring, koopt. Matt Sleeps review lezen is bijvoorbeeld een optie als je van een groot bedrijf de reviews wil lezen.

Matthijn Tromp Voeding en lifestyle coach

Voel jij je niet fit? Zit je kleding niet lekker? Voel jij je onzeker over je lichaam? Heb je weinig energie om leuke dingen te doen? Zonde! Dat kan echt anders. Ik kan en wil je graag helpen omdat ik oprecht geloof in de kracht van de juiste voeding en de juiste leefstijl. Ik ben gediplomeerd voedingscoach en ervaringsdeskundige. Alles wat ik weet deel ik met je (en de 100.000 andere maandelijkse bezoekers van deze website) in de artikelen die ik regelmatig post, via de e-boeken die ik in eigen beheer uitgeef en door persoonlijk voedingsadvies te geven via mijn online voedingsadviespraktijk NLbewustvoedingsadvies. Ik leef het zelf en het werkt echt!