Personal training en steun tijdens het sporten

Personal training is niet alleen voor mensen die een perfect gespierd lichaam willen. Veel mensen (ongeacht hun conditie) kunnen baat hebben bij samenwerking met een personal trainer om hun trainingsdoelen te stellen en deze (in goede gezondheid en blessurevrij) te bereiken.

Personal trainers zijn fitness professionals die met mensen werken om hun trainingsvorm en -techniek aan te leren, klanten verantwoordelijk te houden voor hun trainingsdoelen en aangepaste trainingsplannen op te stellen op basis van iemands specifieke gezondheids- en fitness behoeften.

Personal Trainers helpen trainingen af te stemmen op je unieke behoeften en doelen

Degenen die het meeste baat hebben bij een personal trainer zijn degenen die voor het eerst sporten, niet weten hoe ze moeten trainen voor hun doelen, of in het verleden moeite hebben gehad hun doelen te bereiken of een programma vol te houden, zeggen personal training specialisten, een gecertificeerde personal trainer Eindhoven.

Voor sommige mensen is een verantwoording persoon en een motiverende partner een groot voordeel van het werken met een trainer. Dat is een deel van de expertise waarvoor je betaalt als je met een trainer werkt.

Je betaalt ook voor de expertise van de personal trainer op het gebied van menselijke fysiologie, de bewegingspatronen van het lichaam, de juiste trainingsvorm, training programmering en hoe specifieke oefeningen kunnen worden afgestemd op de verschillende fysieke mogelijkheden en beperkingen van mensen. Andere voordelen van personal training zijn het leren van de juiste vorm voor oefeningen, trainingen en trainingsplannen die op je en jouw doelstellingen zijn afgestemd, en leren hoe je veilig kunt trainen.

Als je een onderliggende gezondheidstoestand of -risico hebt, kunnen personal trainers je helpen veilig te trainen.

Een andere grote rol die personal trainers kunnen spelen is het verminderen van het risico op blessures, zeggen specialisten. Je trainer werkt met je samen om ervoor te zorgen dat jouw training je niet alleen helpt jouw trainingsdoelen te bereiken, maar je ook blessurevrij maakt.

Als iemand geblesseerd is of herstellende van een blessure, moeten ze altijd begeleiding zoeken van iemand die ervaring heeft met lichaamsbeweging en revalidatie. De doe-het-zelf-aanpak kan behoorlijk schadelijk zijn en cliënten op het verkeerde pad brengen.

Zowel acute als overbelastingsblessures komen vaak voor wanneer mensen trainingsschema’s volgen die niet op hun behoeften zijn afgestemd – of iemand gebruikt onbewust een verkeerde vorm, leggen experts uit. Daarom kan personal training geweldig zijn voor mensen die eerder geblesseerd zijn geweest of een onderliggende gezondheidstoestand of chronische ziekte hebben die het risico op blessures vergroot.

 

Matthijn Tromp Voeding en lifestyle coach

Voel jij je niet fit? Zit je kleding niet lekker? Voel jij je onzeker over je lichaam? Heb je weinig energie om leuke dingen te doen? Zonde! Dat kan echt anders. Ik kan en wil je graag helpen omdat ik oprecht geloof in de kracht van de juiste voeding en de juiste leefstijl. Ik ben gediplomeerd voedingscoach en ervaringsdeskundige. Alles wat ik weet deel ik met je (en de 100.000 andere maandelijkse bezoekers van deze website) in de artikelen die ik regelmatig post, via de e-boeken die ik in eigen beheer uitgeef en door persoonlijk voedingsadvies te geven via mijn online voedingsadviespraktijk NLbewustvoedingsadvies. Ik leef het zelf en het werkt echt!