Dit effect heeft stoppen met alcohol op je lijf

AlcoholDit effect heeft stoppen met alcohol op je lijf

Drink je graag in het weekend een alcoholisch drankje? Of vind je het fijn om elke dag ’s avonds op de bank een glas rode wijn te drinken? Dan ben je niet de enige. Uit onderzoek blijkt dat maar liefst 78% van alle Nederlanders wel eens alcohol drinkt.

Van deze grote groep houdt zo’n 44% zich aan het advies van de Gezondheidsraad. Van deze grote groep drinkt een klein gedeelte echter (veel) te veel per dag. Dit overmatige alcoholgebruik is van grote invloed op je lichaam.

Besluit je om te stoppen met het drinken van alcohol? Dan is dit direct van invloed op je lijf. Je merkt dit op de korte termijn, maar ook op de lange termijn geniet je van meerdere veranderingen. Al deze veranderingen kunnen als ‘voordelen’ omschreven worden. Door met alcohol te stoppen, ga je je alleen maar beter voelen.

Je valt af

Regelmatig alcohol drinken is van grote invloed op je lijf. Je lijf wordt door de alcohol ontregeld en je krijgt ook nog eens te veel calorieën binnen. Door dit laatstgenoemde punt is alcohol van grote invloed op je lichaamsgewicht.

Heeft stoppen met alcohol invloed op buikvet? Zeker weten. Je krijgt minder buikvet, je valt mogelijk snel af en je komt mogelijk op termijn op je streefgewicht uit. Blijf je in plaats daarvan doorgaan met alcohol drinken? Dan merk je op dat de hoeveelheid buikvet eigenlijk alleen maar meer wordt. De vetmassa neemt door de alcohol significant toe. Stop daarom zo snel mogelijk met alcohol drinken. Je lijf wordt hierdoor gezonder, slanker en fitter.

Je gaat je fitter voelen

Door met alcohol te stoppen, ga je je fitter voelen. Dit heeft onder meer te maken met bovengenoemd punt. Maar, alcohol is ook van invloed op je nachtrust. Drink je regelmatig op een avond de nodige alcoholische versnaperingen? Dan is dit van grote invloed op je nachtrust. Je slaapt slecht, waardoor je minder fit wakker wordt. En daar heb je de rest van de dag last van.

Je gaat je vrolijker voelen

Wist je dat alcohol ook van invloed is op je geestelijke gesteldheid? Als je regelmatig alcohol drinkt, kun je je somber gaan voelen. Ook kan alcohol depressieve klachten versterken.

Besluit je om te stoppen met alcohol? Dan heb je minder last van negatieve gedachten en gevoelens. Doordat je ook nog eens beter slaapt, sta je elke dag met een goed gevoel op. Deze twee punten zorgen er ook voor dat je gedurende de dag meer energie ervaart. Dat stelt je in staat nog beter te functioneren gedurende de dag.

Je loopt minder kans op ziekten

Stop je helemaal met alcohol drinken? Dan loop je ook minder kans op ziekten. Zo loop je minder kans op het krijgen van hartklachten, leverziektes, kanker, alzheimer en diabetes.

Matthijn Tromp Voeding en lifestyle coach

Voel jij je niet fit? Zit je kleding niet lekker? Voel jij je onzeker over je lichaam? Heb je weinig energie om leuke dingen te doen? Zonde! Dat kan echt anders. Ik kan en wil je graag helpen omdat ik oprecht geloof in de kracht van de juiste voeding en de juiste leefstijl. Ik ben gediplomeerd voedingscoach en ervaringsdeskundige. Alles wat ik weet deel ik met je (en de 100.000 andere maandelijkse bezoekers van deze website) in de artikelen die ik regelmatig post, via de e-boeken die ik in eigen beheer uitgeef en door persoonlijk voedingsadvies te geven via mijn online voedingsadviespraktijk NLbewustvoedingsadvies. Ik leef het zelf en het werkt echt!