Is een vijver in je tuin goed voor je gezondheid?

Tuinvijvers zijn een gemakkelijke toevoeging aan de meeste tuinen. Het toevoegen van een vijver aan je tuin heeft bovendien veel voordelen. Ze kunnen namelijk veel esthetische waarde toevoegen en een prachtige aanvulling zijn op je tuin als ze op de juiste manier worden geïnstalleerd en beheerd. Door een waterpartij toe te voegen, kun je de rustgevende geluiden van kabbelende fonteinen en stromend water in je tuin brengen. Van dergelijke geluiden is bekend dat ze positieve gedachten en rust opwekken. Bovendien is het fysieke werk dat gepaard gaat met zowel de installatie als het onderhoud van vijvers een geweldige training. Met andere woorden, het hebben van een tuinvijver waar je waterlelies in hebt geplaatst kan zeker goed zijn voor je gezondheid. Hierover lees je meer in dit artikel! 

Veel dingen in het leven komen neer op houding. Als je een positieve houding hebt, kan de minst comfortabele situatie draaglijk en misschien zelfs plezierig zijn. Een verrassend voordeel van het toevoegen van een vijver aan je tuin is het werk en de doelgerichtheid die gepaard gaan met het onderhouden ervan. Telkens wanneer je iets moeilijks doet en dat moeilijke ding tot het einde volhoudt, is er een psychologisch voordeel omdat je iets hebt bereikt. Als wat je hebt gedaan duurzaam genoeg is om herhaaldelijk te observeren, is dit een constante positieve herinnering aan prestatie. Op deze manier zul je constant weer genieten van je werk, in dit geval de vijver in je tuin. 

Dus als je de perfecte vijver voor je tuin zou uitkiezen, deze zou installeren, decoraties eromheen zou leggen en je vijverplanten zou onderhouden, zou je elke keer dat je naar het eindresultaat zou kijken je goed voelen. Tenminste, op voorwaarde dat je qua installatie en onderhoud redelijk werk hebt geleverd. Natuurlijk hoef je dit niet beslist zelf te doen, je kunt er uiteraard ook voor kiezen om een expert in te huren voor het creëren van de vijver. Je zult dan zeker weten dat de waterpartij in je tuin goed aangelegd is waardoor je optimaal kunt genieten van de schoonheid. Een bonsai boom kopen kun je hiervoor trouwens ook doen, al zul je deze plant naar alle waarschijnlijkheid in je woning plaatsen. Alsnog zal zo’n boompje zorgen voor gezondheidsvoordelen waar je van zult profiteren. 

Toch kan het beter zijn om zelf de vijver te creëren in je tuin. Wanneer je je eigen prestaties kunt waarderen, heeft dat namelijk een positief effect op stress. Uiteindelijk vermindert het de hoeveelheid stress die je voelt. En na een stressvolle dag is een vijver de perfecte plek om achterover te leunen en tot rust te komen. Als we even stilstaan ​​bij mogelijke functies in onze tuin, realiseren we ons dat verschillende elementen soms dingen doen waar we nooit aan hebben gedacht. Water is reflecterend, dus als het zonlicht erop schijnt, verspreidt dat licht zich. Dit is een genot om naar te kijken en kan planten ook helpen om een ​​beetje extra zonneschijn en een beetje extra fotosynthese te krijgen.

Matthijn Tromp Voeding en lifestyle coach

Voel jij je niet fit? Zit je kleding niet lekker? Voel jij je onzeker over je lichaam? Heb je weinig energie om leuke dingen te doen? Zonde! Dat kan echt anders. Ik kan en wil je graag helpen omdat ik oprecht geloof in de kracht van de juiste voeding en de juiste leefstijl. Ik ben gediplomeerd voedingscoach en ervaringsdeskundige. Alles wat ik weet deel ik met je (en de 100.000 andere maandelijkse bezoekers van deze website) in de artikelen die ik regelmatig post, via de e-boeken die ik in eigen beheer uitgeef en door persoonlijk voedingsadvies te geven via mijn online voedingsadviespraktijk NLbewustvoedingsadvies. Ik leef het zelf en het werkt echt!