5 voordelen van een home gym 

Regelmatig naar de sportschool gaan is een uitstekende gewoonte om te oefenen, maar een home gym is veiliger tijdens de pandemie. Er zijn ook veel andere voordelen van het hebben van een sportschool in huis. De drukte van het leven kan je actieve levensstijl soms in de weg staan. Hoe gemotiveerd je je ook voelt, werkverplichtingen, familieverplichtingen of sociale verplichtingen weerhouden je ervan om naar de sportschool te gaan. Om deze reden is het van cruciaal belang om thuis fitnessapparatuur te hebben opgesteld en beschikbaar te hebben. De onderstaande voordelen ervaar je ook als je met een makelaar Hilversum een huis koopt waar een home gym in zit!

Geldbesparing

Hoewel er een aantal kosten vooraf zijn verbonden aan het bouwen van je home gym, zul je op de lange termijn meer profijt hebben. Onthoud dat je niet alleen betaalt voor maandelijkse sportschoollidmaatschappen of jaarlijkse kosten. Ook voor benzine of woon-werkverkeer betaal je in de loop van de tijd. Met een sportschool in huis beperk je dat. Andere gezinsleden kunnen het ook gebruiken, zodat je op meer kosten kunt besparen. Bovendien wordt je woning er meer waard door, zoals je zult merken als een taxateur Hilversum je huis taxeert.

24/7 geopend

De moderne levensstijl kan behoorlijk hectisch zijn, dus je bent overgeleverd aan je schema. Als gevolg hiervan kun je soms je training missen. Het kan bijvoorbeeld zijn dat je je ochtendwekker hebt gemist of dat je een geplande lunchtraining zou kunnen hebben, maar dat er een cruciale vergadering opduikt, waardoor je je sportschooltijd mist. Gelukkig is je home gym 24 uur per dag, 7 dagen per week geopend en daarmee heb je de gemoedsrust wetende dat je op elk moment kunt trainen.

Geen lange reis

Wanneer je fitnessruimte bij je thuis is, kun je geen excuses meer maken om tijd te vinden om te sporten. Je bent letterlijk een paar stappen verwijderd van je apparatuur. Wanneer je naar je home gym kunt lopen, bespaar je veel tijd omdat je geen tijd hoeft te verspillen aan kletsen in de locker, een sporttas klaarmaken of naar de sportschool rijden.

Totale privacy

Sommige mensen voelen zich geïntimideerd of zelfs nerveus als ze naar de sportschool gaan. Beginners voelen zich angstig omdat ze bang zijn voor wat sportschoolliefhebbers zullen zeggen. Het is normaal dat mensen bang zijn voor een oordeel over hun fysieke uiterlijk en gewicht. Als je hetzelfde ongemak voelt, ben je niet de enige. In dat geval kan het een goed idee zijn om een home gym te creëren, je zult dan namelijk totale privacy hebben.

Fitnessdoelen

Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie moeten volwassenen minstens 150 minuten matige intensiteit aerobics per week uitvoeren of minstens 75 minuten intensieve intensiteitstraining per week. Een gelijkwaardige combinatie van zowel matige als krachtige activiteiten is ook acceptabel. Bovendien wordt het ook aanbevolen om spieropbouwende, krachttrainingsworkouts in je routine op te nemen. Al deze ideeën klinken in theorie geweldig, maar het kan lastig zijn om je hier aan te houden. Bij een home gym is dit gelukkig makkelijker!

Matthijn Tromp Voeding en lifestyle coach

Voel jij je niet fit? Zit je kleding niet lekker? Voel jij je onzeker over je lichaam? Heb je weinig energie om leuke dingen te doen? Zonde! Dat kan echt anders. Ik kan en wil je graag helpen omdat ik oprecht geloof in de kracht van de juiste voeding en de juiste leefstijl. Ik ben gediplomeerd voedingscoach en ervaringsdeskundige. Alles wat ik weet deel ik met je (en de 100.000 andere maandelijkse bezoekers van deze website) in de artikelen die ik regelmatig post, via de e-boeken die ik in eigen beheer uitgeef en door persoonlijk voedingsadvies te geven via mijn online voedingsadviespraktijk NLbewustvoedingsadvies. Ik leef het zelf en het werkt echt!