Ben jij nog optimaal beschermd tegen corona? 

Gratis foto's van Coronavirus

Ben jij nog optimaal beschermd tegen corona? 

De samenleving is inmiddels weer open en we kunnen dit jaar voor het eerst sinds jaren weer met zijn allen kerst gaan vieren. Dat was niet mogelijk geweest wanneer er geen vaccin was ontwikkeld tegen corona. Door het vaccin zijn tienduizenden ziekenhuisopnames voorkomen en het vaccin heeft heel veel mensen het leven gered. Met name voor ouderen en mensen die een chronische ziekte onder de leden hebben, kan corona veel invloed hebben. Mocht je daarom nog twijfelen over een vaccin, of heb je nog niet alle vaccins gehad, overweeg dan nog eens of het misschien nu de tijd is om je prik nog even te halen. Het stelt weinig voor en dat terwijl je er heel veel problemen mee kunt voorkomen. 

Haal de prik voor de volgende golf

Zoals je waarschijnlijk al gemerkt hebt, is er op het ene moment in het jaar meer corona dan op andere momenten. Juist wanneer veel mensen besmet raken, is het belangrijk om voorzichtig te zijn. Zorg er daarom voor dat je je boosterprik gehaald hebt. Heb je namelijk alleen nog maar je eerste vaccinatie, dan ben je nu niet meer optimaal beschermd tegen het virus. Met een boosterprik zorg je dat je je immuniteit even een boost geeft waardoor je lichaam het coronavirus eenvoudig kan aanpakken. Daarmee voorkom je dat je onnodig ziek wordt of misschien zelfs wel in het ziekenhuis terechtkomt. Heb je al een booster gehaald? Kijk dan even hoe lang dit geleden is want ook een booster kan op een gegeven moment uitgewerkt zijn. 

Waar kun je je prik halen? 

Wil je graag een vaccin halen, dan kun je gewoon even langsgaan bij bijvoorbeeld de GGD Gelderland. Hier vind je een vaccinatie locatie waar je je paspoort kunt laten zien en vervolgens kun je doorlopen om je prik te halen. Je vaccin wordt gelijk geadministreerd zodat je later een vaccinatiebewijs kunt downloaden. Na je prik moet je even een kwartiertje blijven zitten om er zeker van te zijn dat er geen allergische reactie optreedt. Zijn deze vijftien minuten verstreken, dan kun je weer huiswaarts en ben je voor een lange tijd weer optimaal beschermd tegen corona. 

Kies voor optimale bescherming

Het is niet gek dat je soms een beetje klaar bent met corona. Helaas is corona niet klaar met ons. Het is daarom belangrijk om de strijd met dit virus aan te blijven gaan en om je vaccins te halen. Alleen op die manier lukt het om dit virus echt uit te bannen. Dat is niet alleen beter voor onze samenleving als geheel, je beschermt met je vaccin ook de kwetsbaren in jouw omgeving, het is ook beter voor jezelf. Corona kan je leven op zijn kop zetten en dat kan door een vaccin eenvoudig voorkomen worden.  

Matthijn Tromp Voeding en lifestyle coach

Voel jij je niet fit? Zit je kleding niet lekker? Voel jij je onzeker over je lichaam? Heb je weinig energie om leuke dingen te doen? Zonde! Dat kan echt anders. Ik kan en wil je graag helpen omdat ik oprecht geloof in de kracht van de juiste voeding en de juiste leefstijl. Ik ben gediplomeerd voedingscoach en ervaringsdeskundige. Alles wat ik weet deel ik met je (en de 100.000 andere maandelijkse bezoekers van deze website) in de artikelen die ik regelmatig post, via de e-boeken die ik in eigen beheer uitgeef en door persoonlijk voedingsadvies te geven via mijn online voedingsadviespraktijk NLbewustvoedingsadvies. Ik leef het zelf en het werkt echt!