Veel voorkomende huidproblemen

Gratis stockfoto met acne, afro haar, Afro-Amerikaanse vrouw Stockfoto

Huidproblemen zijn bepaalde aandoeningen van de huid of huidirritaties die veroorzaakt worden doordat er sprake is van een disbalans in de huid zelf. Deze problemen kunnen door twee manieren komen. Ten eerste kunnen huidproblemen van binnenuit komen. Daarnaast kunnen huidproblemen ook veroorzaakt worden door de welbekende verzorgingsproducten die op de markt liggen. Welke huidproblemen zijn het meest voorkomend? Hieronder kun je informatie lezen over vier verschillende huidproblemen: acné, vette huid, droge huid en eczeem. Daarnaast wordt er ook ingegaan op oplossingen voor deze huidproblemen. Je kunt bijvoorbeeld lanoline of arnicazalf gebruiken. Zowel lanoline als arnicazalf verminderen namelijk zwellingen en zorgen daarnaast ook voor een betere doorbloeding. 

Last van acné tijdens je tienerjaren

Tussen je twaalfde en veertiende levensjaar komt het huidprobleem acné bij de meeste mensen voor. Acné ontstaat doordat er een ontsteking plaatsvindt van de talgklieren in de huid van je gezicht. Acné kan daarnaast veroorzaakt worden door verschillende factoren. Je kunt acné vaak herkennen door rode pukkels, mee-eters en puistjes die vaak op het gezicht te zien zijn. Wat moet je doen als je acné hebt? Op het moment dat je acné hebt, is het belangrijk om je huid niet al te vaak te reinigen. Wanneer je je huid namelijk reinigt, verwijder je automatisch ook de talg. Je huid zal automatisch meer talg produceren, met als gevolg meer acné. Het is daarom belangrijk om een reiniger te gebruiken op oliebasis.

Vochttekort zorgt voor een vette huid

Op het moment dat jouw huid een vochttekort heeft, zal het dit tekort compenseren door de talgklieren overuren te laten draaien. Dit zorgt ervoor dat er juist een vette huid ontstaat. Wanneer je een vette huid hebt, zul je naar alle waarschijnlijkheid je huid extra willen reinigen. Helaas moet je dit dus juist niet doen. Je kunt je vette huid namelijk beter bestrijdne door gebruik te maken van reiniger op oliebasis. Bovendien is het ook verstandig om je huid in te smeren met een vette crème. Wist je trouwens dat het ook belangrijk is om genoeg water te drinken? Zorg er dus voor dat je elke dag minstens 1,5 liter water drinkt.

Last hebben van een droge huid

Veel mensen hebben naast een vette huid ook af en toe last van een droge huid. Een droge huid is in tegenstelling tot de vette huid makkelijker te verhelpen. Je moet namelijk simpelweg veel meer water drinken. Hydrateren is namelijk het allerbelangrijkste. Bij een vette huid produceert je huid veel talg. Bij een droge huid heb je juist te maken met het tegenovergestelde. Bij een droge huid produceert je huid namelijk juist heel weinig talg. Je kunt ook van nature al een droge huid hebben. Er bestaan verschillende ingrediënten die de droge huid helpen om zo goed en optimaal te hydrateren. Zo zijn avocado en macadamia olie goede, natuurlijke ingrediënten.

Veel last van jeuk en bultjes bij eczeem

Eczeem kun je herkennen door roodheid, schilfers, jeuk, bultjes en kloven. Hoe wordt eczeem precies veroorzaakt? Eczeem heeft heel veel verschillende oorzaken aangezien de oorzaak per persoon verschilt. In ieder geval is de natuurlijke vet barrière van de huid niet goed in balans, ofwel verstoord. De meest voorkomende soorten eczeem zijn: atopisch eczeem, contacteczeem en seborroïsch eczeem. Het is belangrijk om goed te onderzoeken welke soort eczeem he hebt. Doe bijvoorbeeld een allergietest. Heb je eczeem? Zorg er dan voor dat je je huid goed ‘vet’ houdt met bijvoorbeeld reinigingsproducten op oliebasis.

Matthijn Tromp Voeding en lifestyle coach

Voel jij je niet fit? Zit je kleding niet lekker? Voel jij je onzeker over je lichaam? Heb je weinig energie om leuke dingen te doen? Zonde! Dat kan echt anders. Ik kan en wil je graag helpen omdat ik oprecht geloof in de kracht van de juiste voeding en de juiste leefstijl. Ik ben gediplomeerd voedingscoach en ervaringsdeskundige. Alles wat ik weet deel ik met je (en de 100.000 andere maandelijkse bezoekers van deze website) in de artikelen die ik regelmatig post, via de e-boeken die ik in eigen beheer uitgeef en door persoonlijk voedingsadvies te geven via mijn online voedingsadviespraktijk NLbewustvoedingsadvies. Ik leef het zelf en het werkt echt!