4 manieren om je benodigdheden mee te nemen bij het hardlopen

Een identiteitsbewijs bij je dragen als je op pad gaat, is een goed idee om veilig te spelen/altijd voorbereid te zijn. Sterker nog, het is zelfs verplicht in Nederland! Een creditcard opbergen bij je ID-kaart is ook een slimme tactiek. Het maakt het supergemakkelijk om halverwege het hardlopen in een supermarkt te stoppen voor water of sportdrank, zodat je je kilometers kunt verlengen zonder te bonzen. Helaas zal het desondanks niet echt mogelijk zijn om een pasjeshouder of portemonnee mee te nemen als je een rondje gaat hardlopen. Met de onderstaande manieren kun je desondanks alsnog je benodigdheden meenemen!

Zelfklevende portemonnee

Je gaat nergens heen zonder je telefoon. Zo hoef je nergens heen zonder je portemonnee of pasjeshouder dames. Koop een zak voor aan de achterkant van je telefoon, en de belangrijkste inhoud van je portemonnee heb je altijd bij je. Veel van deze zakjes strekken zich uit genoeg om meerdere kaarten te bevatten, en ze zijn ontworpen om op de achterkant van elk apparaat te passen, of je nu een Apple of Android hebt. Ze zijn lichtgewicht en komen in vele kleuren en designs. Zoek er een met antislipmateriaal om te voorkomen dat je kaarten eruit vallen.

Pols- of armband

Een overblijfsel uit een ander tijdperk is de badstof polsband. Verschillende bedrijven maken een gemoderniseerde versie met een zak met ritssluiting om je benodigdheden op te bergen in een zacht, elastisch zakje op je onderarm. Het is ook handig om je voorhoofd of zelfs je neus af te vegen – ja, deze zijn wasbaar. Als je ook je telefoon wilt opbergen, overweeg dan om een ​​volledig waterdichte armband te kopen. De nauwsluitende pasvorm tegen je biceps heeft geen invloed op je pas, maar beschermt je waardevolle spullen terwijl je gemakkelijk toegang hebt tot je scherm om van muziek te wisselen of op start en stop te drukken in je hardloop-app.

Verborgen zakken

Investeer in uitrusting met veilige zakken met ritssluiting. Natuurlijk, jassen zijn een goed idee; toplagen worden altijd geleverd met meerdere plaatsen om essentials veilig in op te bergen. Maar dat is niet je enige optie. Shorts, panty’s en zelfs sportbeha’s worden geleverd met beveiligde zakken waar je gemakkelijk essentiële passen of andere benodigdheden in kunt stoppen om mee te nemen. Langere compressieshorts hebben ook vaak zakken langs de zijkanten die je handbagage stevig en strak tegen het lichaam houden om gedrang te voorkomen.

Schoenportemonnee

Er wordt vaak gezegd dat het enige dat je nodig hebt om te rennen een paar hardloopschoenen is. Nu kun je van je schoenen desondanks een nog waardevoller kledingstuk maken. Schoenportemonnees worden namelijk stevig aan de veters van je schoen bevestigd en worden geleverd met een klittenbandsluiting om je spullen veilig en gezond te houden. De meeste zijn net als een pasjeshouder heren ruim genoeg om ook een sleutel in te passen, en sommige zijn voorzien van reflecterende tape als extra functie zodat je zichtbaar bent voor andere weggebruikers in de avond/nacht.

Matthijn Tromp Voeding en lifestyle coach

Voel jij je niet fit? Zit je kleding niet lekker? Voel jij je onzeker over je lichaam? Heb je weinig energie om leuke dingen te doen? Zonde! Dat kan echt anders. Ik kan en wil je graag helpen omdat ik oprecht geloof in de kracht van de juiste voeding en de juiste leefstijl. Ik ben gediplomeerd voedingscoach en ervaringsdeskundige. Alles wat ik weet deel ik met je (en de 100.000 andere maandelijkse bezoekers van deze website) in de artikelen die ik regelmatig post, via de e-boeken die ik in eigen beheer uitgeef en door persoonlijk voedingsadvies te geven via mijn online voedingsadviespraktijk NLbewustvoedingsadvies. Ik leef het zelf en het werkt echt!