Ontdek hier het aanbevolen voedsel tijdens de Covid-19-pandemie

Uithoudingsvermogen behouden door gezond, voedzaam en vitaminerijk voedsel te consumeren is een must. Zeker tijdens een pandemie als nu heeft het lichaam meer voedingsstoffen nodig om alle ziektes en virussen af ​​te weren. Als je boodschappen doet, gebruik dan een boodschappentas die je zelf meeneemt van huis. Er zijn veel leuke boodschappentassen van het Ted Baker tas merk waar je uit kunt kiezen. Dit kun je doen om het gebruik van plastic zakken te vermijden die niet goed zijn voor het milieu. Daarnaast heb je door het gebruik van je eigen boodschappentas het directe contact met andere mensen verminderd en de verspreiding van het Covid-19 virus tegengegaan. Het voedsel dat je consumeert, heeft een grote invloed op de voedingsinname die door het lichaam wordt ontvangen. Het is niet alleen het soort voedsel, maar ook de manier waarop het wordt verwerkt. De kooktijd of -duur, de gebruikte gemengde ingrediënten of kruiden kunnen bijvoorbeeld de hoeveelheid en het gehalte aan voedingsstoffen in het voedsel of gerecht beïnvloeden. De volgende zijn enkele soorten voedsel die worden aanbevolen om te worden geconsumeerd tijdens een pandemie zoals nu. Bekijk hier de uitleg.

 

Eet verse groenten en fruit

Groenten en fruit zijn bronnen van vitamines en mineralen die het lichaam nodig heeft. Naast fruit en groenten kunnen de voedingsstoffen die het lichaam nodig heeft ook worden verkregen uit vlees, eieren, vis, noten en zaden. Al deze moeten worden geconsumeerd met de juiste hoeveelheid en samenstelling. De methode en tijd van het koken van groenten en fruit moet ook worden overwogen, want als de groenten te lang worden gekookt, gaan de voedingsstoffen verloren. Dus voor groenten en fruit moeten ze worden geconsumeerd zonder overmatige verwerking en ze kunnen beter direct worden geconsumeerd terwijl ze nog vers zijn. Het is anders dan bij het verwerken van vlees waar je moet letten op de mate van rijpheid zodat de bacteriën die aanwezig zijn in rauw vlees volledig verloren kunnen gaan.

 

Drink voldoende water

Naast voedzame voeding die veel voedingsstoffen bevat, is ook wateropname of hydratatie voor het lichaam belangrijk. Tijdens een pandemie als nu wordt aangeraden om acht tot tien glazen water per dag te drinken. Water dat zuurstof bevat, heeft het lichaam nodig om voedingsstoffen te transporteren die door het bloed door het lichaam worden verdeeld. Daarnaast smeert water ook elk deel van het gewrichtslager zodat je actiever en lichter kunt bewegen. Je moet altijd mineraalwater in je Nikkie tas meenemen, waar je ook gaat, zodat je dagelijkse vochtinname op peil blijft en wordt aangevuld. Toch is mineraalwater niet de enige bron van hydratatie voor het lichaam, je kunt ook water krijgen door vers fruit te eten dat veel water bevat.

 

Eet voedsel dat je zelf thuis verwerkt en vermijd uit eten gaan

Thuis je eigen eten koken, kan geld uit je pasjeshouder dames besparen. Tijdens een pandemie zoals nu moet je activiteiten buitenshuis verminderen. Als je beter wilt eten, kook dan thuis je eigen eten en ga niet uit eten. Zo vermijd je direct contact met andere mensen en voorkom je de verspreiding van Covid-19. Bovendien kan het koken van je eigen voedsel thuis ervoor zorgen dat het voedsel dat je consumeert correct wordt verwerkt, waardoor reinheid en voedingswaarde worden gegarandeerd. Je kunt de hoeveelheid vet, zout en suiker in het voedsel dat je kookt aanpassen, zodat je gezonder en zuiniger eet.

Matthijn Tromp Voeding en lifestyle coach

Voel jij je niet fit? Zit je kleding niet lekker? Voel jij je onzeker over je lichaam? Heb je weinig energie om leuke dingen te doen? Zonde! Dat kan echt anders. Ik kan en wil je graag helpen omdat ik oprecht geloof in de kracht van de juiste voeding en de juiste leefstijl. Ik ben gediplomeerd voedingscoach en ervaringsdeskundige. Alles wat ik weet deel ik met je (en de 100.000 andere maandelijkse bezoekers van deze website) in de artikelen die ik regelmatig post, via de e-boeken die ik in eigen beheer uitgeef en door persoonlijk voedingsadvies te geven via mijn online voedingsadviespraktijk NLbewustvoedingsadvies. Ik leef het zelf en het werkt echt!