Hoe geef je een goede massage? 

Een massage is een natuurlijke manier om tal van problemen aan te pakken. Tijdens een massage wordt je bloedcirculatie verbeterd en je spieren kunnen langzaam in een staat van ontspanning gebracht worden. Dat heeft zijn uitwerking op je hele lichaam. Niet zelden voelen mensen een heerlijke rust wanneer zij een massage hebben gehad. Het is dan ook niet verwonderlijk dat massages vaak ingezet worden bij mensen die moeilijk in slaap kunnen komen, of die last hebben van mentale problemen of met emotionele ongemakken worstelen. Wil jij weten hoe je een echt goede massage kunt geven? Wij laten je graag zien wat je moet doen en wat je nodig hebt!

Hoe bouw je een goede massage op? 

Een goede massage wordt gegeven op een rustige plek waar je niet gestoord kunt worden. Neem daarom ook de tijd voor een massage. Begin met het zachte ontspannende kneden van de spieren om de bloedcirculatie te verbeteren. Zorg ervoor dat je de juiste druk gebruikt, doe niet te voorzichtig maar ook niet te ruig. Luister hierbij ook goed naar de ontvanger van de massage. Zet je hele lichaam in bij de massage; je vingertoppen voor het gerichte werk, je handen voor het grotere werk en eventueel zelfs je voeten voor extra belasting. Zorg ervoor dat je een goede opbouw hebt; van lichte bewegingen naar meer druk om uiteindelijk weer langzaam af te bouwen. Respecteer hierbij te allen tijde de grenzen van de ontvanger.

Zorg dat je een goede olie hebt

Een massage wordt een stuk aangenamer om te ontvangen en prettiger om te geven wanneer je goede massageolie gebruikt. Het is aan te raden om reukloze olie te gebruiken. Denk hierbij aan abrikozenpitolie of amandelolie. Wil je graag een geur toevoegen, gebruik dan etherische olie. Je zult zien dat de geur van deze olie eveneens een aangenaam effect kan hebben op de massage: geuren brengen sensaties tot stand waarmee je je massage naar een hoger plan kunt tillen. In combinatie met de massageolie kan de olie zorgen voor een goede huidverzorging. Kies je voor amandelolie, wees er dan zeker van dat de ontvanger van de massage geen notenallergie heeft. Dat kan namelijk tot vervelende irritaties leiden. 

Overweeg de aanschaf van een massagetafel

Wil je echt een goede massage geven, koop dan een elektrische massagetafel. Op die manier kun je de persoon die de massage ontvangt op de juiste hoogte masseren wat beter is voor jouw rug en houding. Bovendien zorgt een massagetafel ervoor dat de massage ook beter ontvangen kan worden omdat de ontvanger in de beste positie kan plaatsnemen. Kijk daarom eens welke massagetafel voor jou het beste is. Er zijn meerdere soorten op de markt, dus vraag gerust even om meer info bij de leverancier van je tafel. Deze helpt je graag.

 

Matthijn Tromp Voeding en lifestyle coach

Voel jij je niet fit? Zit je kleding niet lekker? Voel jij je onzeker over je lichaam? Heb je weinig energie om leuke dingen te doen? Zonde! Dat kan echt anders. Ik kan en wil je graag helpen omdat ik oprecht geloof in de kracht van de juiste voeding en de juiste leefstijl. Ik ben gediplomeerd voedingscoach en ervaringsdeskundige. Alles wat ik weet deel ik met je (en de 100.000 andere maandelijkse bezoekers van deze website) in de artikelen die ik regelmatig post, via de e-boeken die ik in eigen beheer uitgeef en door persoonlijk voedingsadvies te geven via mijn online voedingsadviespraktijk NLbewustvoedingsadvies. Ik leef het zelf en het werkt echt!